Sel.al.arkadaşlar.fire bird 1.5.3 kullanıyorum.forumda aradım ama net bi sonuç bulamadım.öğrenmek istediğim şey şu.projemde örneğin bi table dan bi kayıt çekiyorum.işim bittikten sonra ibqueryi close yapıyorum.query nin bağlı bulunduğu transaction un active özelliğini false yapıyorum.burda transaction un active özelliğini false yapınca sorgu çeker ken başlamış olan transaction sonlanmış oluyormu.(sadece databaseden okuma amaçlı başlayan transactionları nasıl sonlandırabilirim).
cevabın için teşekkür ederim aslengeri kardeş.bende transactionun active özellğini false yapınca tamamen sonlanıp sonlanmadığından emin olmak istemiştim.iyi çalışmalar.
"Bilgi mahiyetinde; Transaction ' ı kapadığında otomatik Rollback yapılır."
şimdi diyelimki.örneğin tablonun birine kayıt girdik.sonra transactionu commit yaptık.dha sonra böyle bişey yapılmazda transactionu yeniden başlattık ve kapattık.ozaman en son commit edilen kayıt rollbac yapılırmı.
commit edilen kayıt yazılmıştır. ondan sonra roolback yapsanda kayıt commit edildiği için ona rollback yapılmaz. en son commit den sonraki işlemlere rollback yapılır.