Merhaba Arkadaşlar
Advantage veritabanında ör: AD ve SOYAD alanlarını tek index yapmak istiyorum. Ancak başaramadım. Ya ada göre yada soyada göre sıralama yapabiliyorum. Benim yapmak istediğim ise ada göre sıralatmak daha sonra ise ör adı a ile başlayanları soyad alanına göre kendi içerisinde sıralatmak.
Diğer bir sorun ise tabloları iki alan kullanarak birbirine bağlamak istiyorum. Ancak yalnızca tek alana izin veriyor. Ör: 2. tabloyu Ad ve Soyad alanlarından 1. tabloya bağlamak istiyorum. Ancak ikili index olmadığı için yapamıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim
advantage de iki alanı içeren index yapmak
advantage de iki alanı içeren index yapmak
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Advantage ın yapısını tam olarak bilmesem de normal SQL yapısında taployu oluştururken..
şeklinde diyebileceğin gibi;
şeklinde de index oluşturabilirsin. UNIQUE kısmı eşsiz bir yapı ise kullanılabilir 
İkinci soru için de .. yapısına uygun FOREIGN KEY ler kullanabilirsin.. Başta dediğim gibi Advantage de yazım/syntax farklı olabilir, en doğrusu kendi yardım dosyalarından komutların yapısını ve yazım şekillerine bakmak 
Kod: Tümünü seç
ALTER TABLE TABLOM ADD CONSTRAINT PK_TABLOM_PK PRIMARY KEY (KEY_ALANI1, KEY_ALANI2);
CREATE [UNIQUE] INDEX TABLOM_IDX1 ON TABLOM (ALAN_3, ALAN_4);

İkinci soru için de ..
ALTER TABLE TABLOM ADD CONSTRAINT FK_TABLOM FOREIGN KEY (TABLOM_ID) REFERENCES DIGER_TABLOM (BAGLANACAK_ALAN);

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Üye
Delphi ortamında tabloları query ile bağladığınızda bu sorun olmuyor zaten. İki veya daha fazla alandan tek index oluşturmak için ise "additional index" def den "index fields or expr.." aralarına noktalı virgül koyarak yazabilirsiniz. Ben paradoxtan import ettim primary index te 4 alan indexlenmiş olarak geldi. Ayrıca tek tek indexli de.
Yapmak istediğiniz sanırım şu şekilde sıralama ve bende çalışıyor:
1-1-1
1-1-2
2-1-1
2-1-2 vs şeklinde.
Yapmak istediğiniz sanırım şu şekilde sıralama ve bende çalışıyor:
1-1-1
1-1-2
2-1-1
2-1-2 vs şeklinde.