CxGrid Unbound Mode hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
monet
Üye

CxGrid Unbound Mode hatası

Mesaj gönderen monet »

Merhaba,

CxGrid kullanıyorum ve bazı kolonlar database'deki fieldlardan bilgi alacak şekilde düzenlenmiş, bazıları ise herhangi bir alan değil sadece unbound mode kullanmak için.

Databinding'de Valuetype : String
Properties ise: TextEdit

Şeklinde ayarlı unbound alanların. Oraya yazı yazabiliyorum ancak seçili satırdan çıktığım anda başka bir nesneye focus oldugunda unbound alanlardaki yazılar kayboluyor. Bunun sebebi ne acaba ve ekstra bir ayar daha yapmam gerekiyor mu?

Kolay gelsin.
MT
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

unbound özelliğini bildiğim kadarıyla StrinGrid tarzı kullanabilirsiniz sadece yani hem database e bağlayıp hem unbound yapamazsınız.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
monet
Üye

Mesaj gönderen monet »

husonet yazdı:unbound özelliğini bildiğim kadarıyla StrinGrid tarzı kullanabilirsiniz sadece yani hem database e bağlayıp hem unbound yapamazsınız.

Kolay Gelsin...
Selam,

Ya sanirim yapilabiliyor cunku mesela toplu kayit secimlerinde checkbox kullanilarak yapiliyor ya.. Ordaki checkbox database'den bagimsiz oluyor..

Yani ben kullanilabilecegini düşünüyorum .. Benim tek sorunum seçili kayıttan başka bir nesneye focused olununca unbound alanlara yazdığım yazı yok oluyor.
MT
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

cxGrid'te hem tüm gridi, hem de isterseniz birkaç alanı unbound kullanabiliyorsunuz. Yani hem gridi stringgrid gibi kullanabilir, hem de database'den çektiğiniz bilgilerin yanına birkaç tane unbound kolon ekleyebilirsiniz.

Quantum Grid'in helpinde "Unbound mode" diye bir kısım var, orda detaylı bilgi ve örnekler var. Ayrıca demolarında gelen unbound örneklerini de incelemelisin.

Ben birkaç kere kullandığım, hatırladığım kadarıyla Keyfields'ın tam ve eksiksiz vermeniz ve kolonun tipini integer, string gibi belirtmeniz lazım.

Kolay gelsin.
monet
Üye

Mesaj gönderen monet »

Yardim eden herkese teşekkür ederim, çözdüm. Ancak korkuyorum cünkü bu aralar CxGridden bayağı hatalar almaya başladım ve bu beni bayağı bi endişeye sokuyor umarım hata vermez ilerde..

Yeni bir column eklenilip,

Fieldname boş bırakılacak
Databinding'de Valuetype : String // Veya başka bir tip
Properties ise: TextEdit // Veya başka bir şey

DataController'da
KeyfieldNames: Primary KEY olarak secilecek ve..

Ne alakaysa çalışıyor :) Tekrar teşekkür ederim
MT
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

cxGrid'te KeyFields çok önemli. Eğer düzgün vermezseniz pek çok özelliği çalışmıyor.

Kolay gelsin.