QR: birden fazla detailband
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
QR: birden fazla detailband
arkadaslar dört tablomu rapora yazdırmak istiyorum. bir master üç detail.. master a ait bilgiler sonra ilk tablo sonra yine master a ait bşraz daha bilgi, sonra ikinci detail tablodaki bilgi listesi , sonra yine master ait kalan bilgiler ve en son geri kalan detail tabloyu rapora yazdırmak istiyorum..
how can i do?
how can i do?
İnsanca.... Pek insanca....
Merhaba,
Alanları yanyana yazdırmayı ve birer ikişer alan kullancaksan bir detail band üzerine koyacağın qrdbtext lerin source lerini ilgili tablolara atadığınızda sonucu vermesi gerekiyor. Ben bu şekilde kullanıyorum sonucu alıyorum.
kolay gelsin
Alanları yanyana yazdırmayı ve birer ikişer alan kullancaksan bir detail band üzerine koyacağın qrdbtext lerin source lerini ilgili tablolara atadığınızda sonucu vermesi gerekiyor. Ben bu şekilde kullanıyorum sonucu alıyorum.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

galiba sorunumu anlamadınız..
ben birden fazla band kullanmalıyım.. ya da baska bir fikriniz varsa onu soyleyebilirmisiniz...
bir sayfada 4 tabloyu düşünelim.
1.tablodan tek kayıt yazdırıyorum...
2. 3. ve 4. tabloların tum kayıtlarını.
birden fazla subdetail eklemek kolay.. listeleniyor da .. ama peş peşe geliyor.. benım istediğim..
1. tablodan biraz bilgi aldıktan sonra(burdan tek kayıt alıyorum)
2. tablonunu tümiçeriği, sonra 1.tablonun bir kısmını daha yazıyorum.. ardından 3. tablonun içeriği... boyle devam ediyor..
"ya rab bu ne haldır, derman bulunmaz"
ben birden fazla band kullanmalıyım.. ya da baska bir fikriniz varsa onu soyleyebilirmisiniz...
bir sayfada 4 tabloyu düşünelim.
1.tablodan tek kayıt yazdırıyorum...
2. 3. ve 4. tabloların tum kayıtlarını.
birden fazla subdetail eklemek kolay.. listeleniyor da .. ama peş peşe geliyor.. benım istediğim..
1. tablodan biraz bilgi aldıktan sonra(burdan tek kayıt alıyorum)
2. tablonunu tümiçeriği, sonra 1.tablonun bir kısmını daha yazıyorum.. ardından 3. tablonun içeriği... boyle devam ediyor..
"ya rab bu ne haldır, derman bulunmaz"
viewtopic.php?t=8867&highlight=birden+fazla+band
viewtopic.php?t=1482&highlight=birden+fazla+band
muhakkak arama fonksiyonunu kullanmışsınızdır arama sonucu yukarıdaki konuları buldum bunları bir inceleyebilirsiniz.
ben konuyu bir kaydın yan kaydı olarak girilmiş bilgisinin aynı satırda yanyana gösterilmesi olarak algıladım. misalen benim uygulamam verilirse olayın nosu, adı ana tablo bunun yanında olayın işlem durumu gibi düşünün yanyana sonuçları master+detal birleştirme ile ilgili master kaydın detal bilgisinin yanında görünmesi gibi.
muhakkak çözüm var tabloları join ile birleştirme falan
kolay gelsin
viewtopic.php?t=1482&highlight=birden+fazla+band
muhakkak arama fonksiyonunu kullanmışsınızdır arama sonucu yukarıdaki konuları buldum bunları bir inceleyebilirsiniz.
ben konuyu bir kaydın yan kaydı olarak girilmiş bilgisinin aynı satırda yanyana gösterilmesi olarak algıladım. misalen benim uygulamam verilirse olayın nosu, adı ana tablo bunun yanında olayın işlem durumu gibi düşünün yanyana sonuçları master+detal birleştirme ile ilgili master kaydın detal bilgisinin yanında görünmesi gibi.
muhakkak çözüm var tabloları join ile birleştirme falan
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.

arkadaslar daha once boyle birşeyle ugrasan yok mu ... problemimi tam olarak yine anlatayım. elimde dort tane tablo var..
bir master üç detay..
masterdan biraz bilgi raporladıktan sonra, grid şekline detay tablo2 listesi, masterdan biraz bilgi sonra tablo3 , masterdan biraz bilgi sonra tablo 4 listelemek istiyorum .. uğraşıyorum ama olmuyor.. birden fazla subdetail ekliyorum ama araya başka yazılar ekleyemıyorum.. ya da ikinci veya üçüncü detay tablonun kolon başlıklarını yazdıramıyorum..
bir master üç detay..
masterdan biraz bilgi raporladıktan sonra, grid şekline detay tablo2 listesi, masterdan biraz bilgi sonra tablo3 , masterdan biraz bilgi sonra tablo 4 listelemek istiyorum .. uğraşıyorum ama olmuyor.. birden fazla subdetail ekliyorum ama araya başka yazılar ekleyemıyorum.. ya da ikinci veya üçüncü detay tablonun kolon başlıklarını yazdıramıyorum..
-
- Kıdemli Üye
s.a.
belki group bandları kullanarak yapabilirsin. ama
nasıl bir çıktı istediğini hala tam olarak tasavuur edemiyorum.
örnekli bi anlatsan belki daha çok yardımıcı oluruz.
kolay gelsin.
belki group bandları kullanarak yapabilirsin. ama
nasıl bir çıktı istediğini hala tam olarak tasavuur edemiyorum.
örnekli bi anlatsan belki daha çok yardımıcı oluruz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- Master_Yoda
- Üye
Master detail wuick rteportlarda subdetail bandlar ile alınır .
hiç denemedim birden faza subdetail olurmu diye ama şöyle bir yol deneyebilirsin.
detail band
childband
subdetail
childband
subdetail
önce detail
sonra bunlara childbandlar ekle (link bandı detail olacak)
sonrada childlara subdetail bağlarsın
belki olur denemedim .. denemekte fayda var ...
Kolay gelsin ..
hiç denemedim birden faza subdetail olurmu diye ama şöyle bir yol deneyebilirsin.
detail band
childband
subdetail
childband
subdetail
önce detail
sonra bunlara childbandlar ekle (link bandı detail olacak)
sonrada childlara subdetail bağlarsın
belki olur denemedim .. denemekte fayda var ...
Kolay gelsin ..