BDE ve ADO ile bağlantı sayısı farkı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
BDE ve ADO ile bağlantı sayısı farkı
Daha önce BDE kullanarak Çalışan program Mssql Server'e 14 Makinadan bağlanabiliyordu (14 üst sınır değil denenen Rakam). Programı ADO Bağlantısı kullanarak Değiştirdiğimde 10 Makinadan fazlası Bağlanamadı. Lisansla ilgili bir problemmi yoksa BDE ve ADO nun Bağlanma şekilleri arasındaki farktan kaynakalanan bir sorun mu anlayamadım. Bi Fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Kolay Gelsin iyi çalışmalar.
Kolay Gelsin iyi çalışmalar.
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
..::SadıkTÜRK::..
Eğer ADOConnection kullanmayıp direk adodatasetlerini ms sql serverına bağlandıysan her biri için ayrı ayrı bağlantı yapılmış kabul eder ki bu da sizin bağlantı sınırınızı aştığınızda fazlasına izin vermez. Ama ADOCOnnection kullanıp bağlantıyı bunla yapıp datasetlerinizi bu connectiona bağlarsanız her uygulama bir connection yapmış olur.
Adoconection Kullandım. xp professional Makinada sql server 2000 enterprise kullanılıyor. Lisans Durumunun ne olduğunu bilmiyorum. İlk aklıma gelen bu aldu ama BDE Kullanırken böyle bir hata ile karşılaşmamış olmam bu ihtimali zayıflatıyor.
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
Benim aklıma gelen olası çözüm yollarıda bunlar ama bundan önce BDE kullanırken böyle bir şeyle karşılaşmış olmamam başka bir neden aramaya yönlendiriyor. Eğer sorunun gerçekten o olduğundan emin olsam bunları yapacağım. Daha önce Aynı makina 14 client ve 3 yazıcı çalıştırıyordu. Zaten Ağdan hala ulaşılabiliyor makinaya yada başka programlar bu veritabanını kullanabiliyor. Sorun veri tabanı kullanıcı sayısıyla ilgili olmalı.
Bu Sörunu Çözdük arkadaşlar Karşılaşabilecekler için yardımcı olabilir diye paylaşmak istdedim. Programı ADO ya çevirdikten sonra Bütün clientlere Kısayol çekmiştik. Kısayol ile açılan programlar işletim sistemince 10 olunca ağ bağlantı kapasitesi doluyor. Exe'yi Cliente koyalayıp çalıştırınca bu sorun çözüldü.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
peki bu tarz kullanım uygunmu?. biz de bir yerde bu şekilde kullandık. biz ayrı exe yapalım dedik. adamlar tek exe olsun kısayolununu kullanalım dediler. Bu tarz kullanımı + ları ve - leri hakkında bilgi almak için soruyorum.naile yazdı:Biz de ado kullanıyoruz ve 10 dan fazla kişi (hatta şuanda saydım 24 kişi)aynı anda makinalarındaki kısayollardan serverda duran exe ye ulaşıp kulanıyorlar programları.
güncellemelerde kesinlikle kolay oluyor ama .....
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Exe'yi kısayol atayıp ağ üzerinden çalıştırmak diye bir olay yok arkadaşlar.
Windows'un öyle bir durumda yaptığı şu. Exe dosyasını karşı makineden local makinenin temp'ine indiriyor ve temp'den çalıştırıyor.
4 MB'lık bir EXE olsa, her çalıştırmada ağ üzerinden 4 MB dosya gönderilecek.
Ağ kaynak israfını önlemek için bence her makineye EXE dosya koyulmalı.
Windows'un öyle bir durumda yaptığı şu. Exe dosyasını karşı makineden local makinenin temp'ine indiriyor ve temp'den çalıştırıyor.
4 MB'lık bir EXE olsa, her çalıştırmada ağ üzerinden 4 MB dosya gönderilecek.
Ağ kaynak israfını önlemek için bence her makineye EXE dosya koyulmalı.
Linux'un X Window'unda bir olay var ki tadından yenmiyor. Windows bunu yapamıyor.
X Forwarding deniyor buna.
Uygulama karşı server üzerinde çalışıyor. Görüntüsü istemci makinaya gönderiliyor. İstemcideki uygulama görüntüsü üzerinde yapılan mouse ve klavye hareketleri de karşı sunucuya gönderiliyor.
Bir nevi içsel VNC diyebiliriz ama daha gelişmişi. VNC'de bütün desktop görüntüsü gelirken bunda sadece çalıştırılan uygulama görünüyor. Sanki o uygulama lokal makinanızda çalışıyormuş gibi oluyor.
X Forwarding deniyor buna.
Uygulama karşı server üzerinde çalışıyor. Görüntüsü istemci makinaya gönderiliyor. İstemcideki uygulama görüntüsü üzerinde yapılan mouse ve klavye hareketleri de karşı sunucuya gönderiliyor.
Bir nevi içsel VNC diyebiliriz ama daha gelişmişi. VNC'de bütün desktop görüntüsü gelirken bunda sadece çalıştırılan uygulama görünüyor. Sanki o uygulama lokal makinanızda çalışıyormuş gibi oluyor.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Lock koyuyordur dosyaya angut Windows.sadettinpolat yazdı:boyle yapıyorsa, exe yi ana makinede neden silmeme/değiştirmeme izin vermiyor ?coderlord yazdı:Exe dosyasını karşı makineden local makinenin temp'ine indiriyor ve temp'den çalıştırıyor.

10 kullanıcı günde 5 kere kapatıp açsa. 10x5x4 Mb lık veri lüzumsuz yere ağ üzerinde taşınıyor demektir. Umurumda değil diyebilirsiniz tabii birşey diyemem.bu arada 100 luk veya 1 gb lik yerel aglarda 4 mb in lafi mi olur yaw![]()
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
benim kullanim seklim direkt kisayol vermek degilde o paylasima bir surucu atamak ve windows basladiginda otomatik olarak surucuyu aktif yapmak seklinde. boyle olunca da sadece bir kere exe dosya sunucudan clienta tasiniyor diye tahmin ediyorum (eger windows baska bi mantik yurutmemisse)
tempe atma olayinda muhakkak dosya sunucudan okunup cliente geliyordur fakat sunucuda exe nin hemen yaninda olan bir dosyayi okumak istedigimde geleneksel yontem olan ExtractFilePath(application.exename)+'dosyaAdi' komutunu kullaniyorum. exe belki temp den calisiyor veya sunucudan direkt hafiza yukleniyor olabilir ama onemli olan windowsun calisma yerini her zaman duzgun hatirladigi...
tempe atma olayinda muhakkak dosya sunucudan okunup cliente geliyordur fakat sunucuda exe nin hemen yaninda olan bir dosyayi okumak istedigimde geleneksel yontem olan ExtractFilePath(application.exename)+'dosyaAdi' komutunu kullaniyorum. exe belki temp den calisiyor veya sunucudan direkt hafiza yukleniyor olabilir ama onemli olan windowsun calisma yerini her zaman duzgun hatirladigi...