Quantum (cxGrid) de alan içeriğinin format durumu ?
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Quantum (cxGrid) de alan içeriğinin format durumu ?
cxGrid de Stok gibi kullanılan bir Grid deki alan; Stok Birim Cinsi 'Kilo' olduğunda DisplayFormat ',0.000' şeklinde, 'Adet' olduğunda da DisplayFormat ',0.###' şeklinde nasıl gösterilebilir. Sanırım OnDrawCell veya OnGetContentStyle ile boyama/renklendirme yapılabildiği gibi olacak fakat içeriğin tekrar set edilmesini beceremedim. Daha önce yapmış olanlar varsa yardımlarına ihtiyacım var 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
şimdi tam olarak yaptım diyemem ama şu şekilde olması lazım sanırım. sütunun properties özelliğinde bir nesne türü seçiliyorya(edit,maskedit,combobox) işte bu nesnenin format özelliğini değiştireceksiniz.
girddeki sütununudirekadi.format:='#;
tabiki bunu on drawcell'de yada cellgetfocus özelliğinde yapabilirsin.
girddeki sütununudirekadi.format:='#;
tabiki bunu on drawcell'de yada cellgetfocus özelliğinde yapabilirsin.
Kolonun OnGetDataText eventinde isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Şu koddan faydalanabilirsiniz:
İyi çalışmalar.
Şu koddan faydalanabilirsiniz:
Kod: Tümünü seç
procedure TMainDataEntranceForm.MyDefaultOnGetDataText(Sender: TcxCustomGridTableItem; aRecordIndex: Integer; var aText: string);
var
aValue: string;
aFormat: string;
begin
if Sender.Index = 3 then
begin
aValue := VarToStr(cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.Values[aRecordIndex, 3]);
if aValue <> '' then
begin
if cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.Values[aRecordIndex, 1] = 'Adet' then
aFormat := '#,0.000'
else
aFormat := '#,0.###';
aText := FormatFloat(aFormat, StrToFloat(aValue));
end;
end;
end;
-
- Üye
Re: Quantum (cxGrid) de alan içeriğinin format durumu ?
merhaba;
formun yeni hali daha güzel olmuş emeği geçenlerin eline sağlık,
yukarındaki kodu parasal bir alana uyguladıktan sonra, sütunun başlığına tıkladığımız zaman artan veya azalan sıralama yapamıyoruz.
bu sorunu nasıl aşabiliriz.
Teşekkür ederim.
formun yeni hali daha güzel olmuş emeği geçenlerin eline sağlık,
yukarındaki kodu parasal bir alana uyguladıktan sonra, sütunun başlığına tıkladığımız zaman artan veya azalan sıralama yapamıyoruz.
bu sorunu nasıl aşabiliriz.
Teşekkür ederim.
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.