tapi otomatik yanıtlama...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
i_zec
Üye

tapi otomatik yanıtlama...

Mesaj gönderen i_zec »

herkese kolay gelsın.
delphi 6.0 ve apro kullanıyorum .Ben telefon hattından bir çağrı geldiğinde ,2 kere çaldıktan sonra bilgisayarın otomatik olarak açmasını isitorum.Bunu nasıl yapabilirm ?Yardımcı olursanız sevinirim...
İyi çalışmalar...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bunu Delphi ile değil BIOS ayarına girerek yapabilirsin. Ancak çalma sayısını ayarlayabileceğini sanmıyorum.
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

bios dan neyi ayarlayacam? anlayamadım .çalma sayısı onemlı deil isterse arama gelince direk açsın onemlı deil. Açsında tek...
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

setup da wake-up diye bir seçenek olması gerekiyor.
Lan ve modem vardır.

Bu özellik son çıkan ana kartlarda var ama eski kartlarda yok.

tanımlama biraz genel oldu ama eski yeni olayı idare et :)
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

saolun problemı başka yolla hallettım.. bir sorum daha olacak...
modem hattı açtıgında ;konuşma, arayan kişi tarafından aniden kesilirse.yani modemin konuşmayı kapatmasını beklemeden.işte boyle bir durumu nasıl tespit edebiliriz ... ?
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

@ İ_zec nasıl Halletiğini Yazsanda Yarın birgun boyle bii soru Olursa İnsanlar acsa baksa nasıl olur? iii olur değilmii ?

Şimdii Gelelim senin cevaba

Windows Sdk Larında Telefon Api Leri Var.. Bunlardan yardım alabilirisin..

MS SDK Help Files Burada neyii kullanmak istiyorsan O fonksiyon Mevcutt
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

arkadaş farklı bir şey sormuş siz farklı şekilde cevap vermişsiniz. telefon çalınca bilgisayarı açam istemiyor; telefon çalınca yazdığı program telefona cevap versin istiyor. bunun'da AT komutlarıyla yapıldığını biliyoruz.
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

once yaptıgım seyın nasıl bişi oldugunu anlatayım . program gelen aramalari otomatik olarak yanıtlayacak ve aldıgı ogrenci,şifre ve derskodu bilgileri ile veritanından not bilgilerini alıyo kullanıcıya seslı olarak bunları ıletıyor.
ilk sordugum soru oz once bahsettıgım otomatık olarak gelen aramaya yanıt vermesı ıdı...bunu ilk olarak bır buton ile yapıyodum tabı boyle olmaması lazım.bunu da form.onshow a

if modem.EnableVoice then
modem.AutoAnswer
else
label7.Caption:='Modem Ses Özelliğini Desteklemiyor...';

yazdım ... bunun la da modem initilaze oluyo diyebiliriz...

kod la tapidevice.cancelcall; dediğimizde aramayı sonlandırıyor .yani modemı bi başka aramayı cevaplamak uzere hazır halde bırakıyo.lakın bunu kullanıcı ya "cıkmak için sıfıra basın" gibi bi bilgi sunup o bilgi dogrultusunda yaparsak herrsey ok.ama kullanıcı modemin konuşmayı bitirmesini beklemeden kapatırsa o zaman modem tapidevice.cancelcall kodunu çalıştıramıyor ve bir sonrakı aramada hat meşgul de kalıyo.işte bunu düzeltmek için de karşı tarafın kapattıgını anlamam lazım .. yada hattın durumunun ne oldugunun....

en son sorum bunu nasıl yapacagım ...??. (yaparsam yıne yazarım :D )
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Mesaj gönderen AReS »

Merhaba Arkadaşım tapinin orneklerinde olması lasım istersen bi demoları incele şuan inceleme çansım yok ama orda olması lazım. Kolay gelsin
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

saol kardeş .. oraya baktım zaten.baktımda orada boyle bir uygulama goremedım..
ozz_deniz
Üye

Mesaj gönderen ozz_deniz »

arkadaşım apax diye bir komponent var, apro da demosuda var, şu kadar çalınca yanıtla diye ayarıda var bende yeni öğrendim, hatta forumdada var, bende sormuştum, apax diye aratırsan bulabilirsin, nasıl kuruluyor dersen, install activex component den apro içindeki apax.ocx i import ediyorsun, library path a ekliyorsun o kadar, o demoyu incele mutlaka işini görecektir.
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

cok saol .apax kullanmadan başka bi yontemle yaptım .benım projemde sureklı bir şekılde ses dosyaları calacak. ses dosyalarının çalmasıda kullanıcı ile etkileşim içinde oldugunun gostergesıdır.dolayısı ile ses dosyası çalmazsa kullanıcı ya telefonu kapatmış ya açık unnutmuş yada veriyi girmekte gecikmiş(yada ne gireceğini bilmiyo) durumlarıdan biri oluşur. dolayısı ilede bu durumlardan birinde telefon kapanacak...

kod u ;

procedure TForm1.ModemTapiWaveNotify(CP: TObject; Msg: TWaveMessage);
var
j:integer;
begin

for j:=0 to 20 do
begin
sleep(500);
if modem.wavestate=wsplaying then
exit;
Application.ProcessMessages;
end;