ben messenger benzeri bir uygulama yaptım bu uygulamada webbrowser ekledim programı çalıştırdığımda webbrowserin sağ tarafında dikey kaydırma cubuğu çıkıyor bu çubuğu yok edebilirmiyiz
herkese şimdiden teşekkürler
WebBrowser de kaydırma cubuğu gözükmesin
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam...
- Delphi ile ilgili birinci kural ilüzyon... Yani göz aldatmacası... Çabuk ve kurtarıcıdır...
- Buradaki ilüzyon : kaydırma çubuklarını kapatabilecek boyutlarda iki adet panel ile buraları örtmek...
Ciddiyim, ben bu metodu sıkça kullanırım...
- İkincisi ise WebBrowser'in Events kısmındaki DocumentComplete olayına şunu yazmak... Yalnız önce kısa bir süre bu kaydırma çubukları görünecektir, bunun için aşağıdaki kod benzeri için uygun bir yer arayın. Bulduğum en uygun yer bahsettiğim OnDocumentComplete olayıdır...
- Delphi ile ilgili birinci kural ilüzyon... Yani göz aldatmacası... Çabuk ve kurtarıcıdır...
- Buradaki ilüzyon : kaydırma çubuklarını kapatabilecek boyutlarda iki adet panel ile buraları örtmek...

- İkincisi ise WebBrowser'in Events kısmındaki DocumentComplete olayına şunu yazmak... Yalnız önce kısa bir süre bu kaydırma çubukları görünecektir, bunun için aşağıdaki kod benzeri için uygun bir yer arayın. Bulduğum en uygun yer bahsettiğim OnDocumentComplete olayıdır...

Kod: Tümünü seç
var
Doc : OleVariant;
begin
Doc := WebBrowser1.Document;
Doc.Body.scroll:='no';
teşşekkür
arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim