Select İle Seçim

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Select İle Seçim

Mesaj gönderen tuanna »

Arkadaşlar aslında başlıkla pek uyuşmadı ama

söle düşünün bir veri tabanın var ve veri atabanımda 250 tane alan var
örneğin bir sorgu yazıyorum

250 alandan 240 tanesini kullanmam gerekiyor diğerlerine ihtiyacım yok...

bunu da select le tek tek alanalrı yazmak istemiyorum

bunu kolaylaştıran bir yaım şekli varmı

mesala su alanlar hariç tüm alanlar diyebilirmiyim...

kolay gelsin
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Dediğiniz şekilde sanırım olmuyor. Ama eğer bu şekilde çok kullanıyorsanız şu şekilde yapmak belki size uygun olabilir.

Bu alanları bir defa view da tanımlarsınız Alanları bir memo ya doldurup copy paste yaparsınız.

Kod: Tümünü seç

create view bakis as
select birinci,ikinci from sayilar

Create view ile bir defa tanıttıktan sonra gerektiği yerde aşağıdaki gibi kullanırsınız

Kod: Tümünü seç

select * from bakis

yukarıdaki örnekte birinci ve ikinci alanı gösterir ama STRSI adlı alanım vt de olduğu halde yukarıdaki örnekte görünmez.

Kolay gelsin.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Yardımcı bir araç kullanmanız daha uygun olacaktır.

Burda sadece ihtiyacınız olan alanları seçin diye özellikle vurguluyoruz ve cidden çok önemli. Ama bunun yanında anlaşırlılıkta bence önemli. Böyle bir sql'i takip etmeniz, incelemeniz çok zor olacaktır. Ard arda 240 tane alan. select * gibi kullanmanız daha uygun olur.

Diğer türlü select * dan şu alanları çıkar gibi bir kullanım hiç görmedim, manuellerde de hiç rastlamadım. Olacağına pek ihtimal vermiyorum.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

arkadaşlar zaten veri tabanı tasarımında böle bir mantık sizde uygun görürüsünüzki kullanılmaz.... belli özellikler tablolarda toplanır...

ama başkasının kurduğu bir veri tabanında çalışmam lazım...

ve veri tabanı üzerindeki alanları tek tek yazmak istemedim...
bir defa ya mahsus olsa bile...

artı bunu illegal bir yollada çözerim mesala bir fonksiyon yazıp table alanları bir string değişkene yüklerim ordan kullanırım ama

acaba dedim söle bir kullanım oluyorda
select * from table adı

neden böle

selecet *,-[kullanmkaistemediğim alanlar1,kullanmkaistemediğim alanlar1] from tabla adı

olmuyor bunu bence sql geliştirenlere iletmek lazım bu tür istekleri nasıl iletiriz?...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;
bu konuda benimde başım çok ağrıyor ama ben sqlserver query ile vtdeki alanları alıyorum hiçbişey yamadan copy paste ile sql koduma monte ediyorum vs.

Mustafa hocamın belirtiği gibi böyle bişey olduğunu bende zannetmiyorum bunu delphi ile sql koduna değişken tanımlayarak yapalirsiniz ama sqlde böyle bişe yok.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]