Formu Showmodal yapıp projede baska formlara islem yapabilme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
athena
Üye
İletişim:

Formu Showmodal yapıp projede baska formlara islem yapabilme

Mesaj gönderen athena »

Selamlar,

Bir proje içerisinde bir formu showmodal yaptıktan sonra proje içinde başka bir seçeneği çalıştırabilmek istiyorum.

Shomodal açılan formu arka plana atıyorum fakat baska hiçbir seçeneğe işlem yapamıyorum.

Varmıdır bunun bir çaresi.

Saygılar.
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bildiğim kadarıyla yok. Showmodal açılan formu kapatmadan, programda herhangi bir yere ulaşamazsınız.

Ancak kod ile işlem yapabilirsiniz. Mesela bir formu açmak istiyorsanız, bir buton ile create edip, gösterebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
athena
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen athena »

Olmadığını biliyordum da bir şansımı deneyim dedim.
Her zaman senden daha bilen vardır diyordu bir arkadaş.

Peki Showmodal gibi baska bir yöntem biliyormusunuz.
Formu show ettiğim zaman showun altındaki işlemlerde uygulanıp
procedure den çıkılıyor. Repeat until vs gibi şeyler yapmadan başka bir yöntem varmıdır?.

Selamlar
o milletin efendisidir."
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

Aynı anda birden fazla form üzerinde işlem yapılmasını mı istiyorsun? Yani ana formdan bağımsız farklı bir exe formu gibi davranabilen formlar arıyorsan böylesi mevcut. (MDI yapıdan bahsetmiyorum kimse sazanlamasın :)) Eğer buysa örneği bir yerlerde olacaktı. Söylersen bulmaya çalışırım
Kullanıcı avatarı
athena
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen athena »

Yaklasık dediğin gibi. Daha acıklayıcı olması için bir ornekle açıklayayım.

Bizim programdaki Tanım programları iki formdan oluşuyor. 1.Form grid içinde kayıtlı bilgiler geliyor. Altta ekle düzelt gibi butonla da ikinci form açılıyor (Showmodal).
Kişi bu 2. formdan tanımını yapıyor tam bu esnada bilgilerini tamamını girmeden menuden baska bir secenege gecmesi gerekiyor. Bir tusla ben onu arka plana atıyorum. Ama acılan form showmodal oldugundan menüdeki kisi hic bir secenegi yada butonu secemiyor. Form show acilirsa düzgün çalışıyor. Benimde show açmak işime gelmiyor çünkü show ettiğim yerin hemen altında dönüşte yapılacak işler var onlarıda yapıp çıkıyor hemen.

Aynı windowsun yaptığı gibi bir task ekranım var. Her arka plandaki form bu taska ekleniyor. Kullanıcı oradan açık ekranları tıklayıp hemen geçiyor.

Yapmak istediğim olay tam anlamıyla budur.
Başka bir exe çalıştırmıyorum aynı exe içinde.

Buna bir çözüm arıyorum.

Saygılar.
o milletin efendisidir."
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

2. formu açtırdığın satırda showmodal yerine mesaj atıp 2 formu açtırsan bununda stayontop yaparsan, sanırım istediğin gibi birşey olabilir. Yani kodunda form açıldıktan sonra işlemler yapıyor yazmışsın, kodun çalıştırılma sırasında oynama yapabilirsen sanırım işini göre bilir.
Yada 1. form ve 2. form da ortak olanları bir class haline getirebilirsen belki buda işini görebilir
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
abdulkadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen abdulkadir »

Eyer istedigin gibi yapamassan söyle bir fikir vereyim

form modal degil normal ve adı form2 olsun
global bir boolean degişkeni yaz
form2 acınca boolean degişkeninin degerini false yap form2 ile işin bitince tekrar true yap

ve form2 acıkken yapılmasını istemedigin seyleri bu degişkeni kontrol ederek yap.

umarım işine yarar

sevgiler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- Form.Show dediğinizde, modalite olmadığında fonksiyonların işlemesine devam edilir bu doğru ama siz bunu aşağıdaki gibi ilk olarak aklıma gelen iki yolla engelleyebilirsiniz...

1. Form.Show'dan sonra Repeat / Until bloğu koyar, show edilen form'ın closequery'sinde modalresultvari bir değer (global bir değişkene atama yapılabilir) dönene kadar burada takılı kalır....

2. Ana formdaki procedure'un son satırı Form.Show kalır, Show edilen form'un onCloseQuery olayında bu bahsettiğiniz yapılması gereken işlemler konar, gösterimde devam eden işlem olmaz...
Resim
Resim ....Resim