Alan Sayısının Hız ile Alakası ?
Alan Sayısının Hız ile Alakası ?
Merhaba;
Konu başlığındada anlaşılacağı gibi alan sayısının prog. Hızıyla bir alakası varmı acaba. Yani sql sorgularında sadece işlem yapacağım alanları seçiyorum örn. işlem yaptığım tableler min 100 max 170 alan olabiliyor. Günlük ortalama 1500 satır oluşuyor. her geçengün prog. dahada yavaşladığını düşünüyorum.
Nasıl bir çözüm uygulayabilirim.
Not: Ara yazılım geliştirdiğim için alanlarla oynama şansım pek olmuyor.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Konu başlığındada anlaşılacağı gibi alan sayısının prog. Hızıyla bir alakası varmı acaba. Yani sql sorgularında sadece işlem yapacağım alanları seçiyorum örn. işlem yaptığım tableler min 100 max 170 alan olabiliyor. Günlük ortalama 1500 satır oluşuyor. her geçengün prog. dahada yavaşladığını düşünüyorum.
Nasıl bir çözüm uygulayabilirim.
Not: Ara yazılım geliştirdiğim için alanlarla oynama şansım pek olmuyor.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Boğaz köprüsünün şeritleri belli, ne kadar çok araç geçmeye çalışırsa sıkışıklık ve tıkanma o kadar artacaktır doğal olarak. Öncelikle alan uzunluklarını iyice ve en uygun şekilde tespit et. Nasılsa yer sorunum yok deyip bankör davranma. Çok fazla alan kullanmaktansa birbiri ile ilişkili olanları ayrı ayrı tablolarda tut. Select lerde gerekmeyen alanları ekleme. Tekrarlayan string alanları ayrı bir tabloda tutup id leri ile asıl tabloya başla. Select sorguları ile yapacağın işlemleri SP lere yüklemeye çalış.. vs. 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Evet çağırdığın alanlarla da hızın ilgisi oluyor, sadece çalışacağın alanları getirtmek iyi bir çözüm, bunun da haricinde tablo üzerinde oynama yapamadığına göre çok birşey yok gibi. Ben bazı çok karışık ve zaman alan raporlarımı bir procedure ile yeni bir tabloya yazdırıp sorguyu o tabloda yaptırıyorum ama tabi veriler bir günlük eski oluyor çünkü gece çalıştırıyorum procedureyi sadece.
-
- Kıdemli Üye
Merhaba; geç cevap yazabildim özür dilerim işler yoğundu biraz.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sizlerinde belirttiği gibi sorgularda sadece sorgu için lazım olan alanları kullanıyorum.
Veri Yazdırıken Bazı kriterlerim olduğu için
Mesela Toplam Kayıt sayısını alacağım vakit. ilk veya son kayıta konumlanacağım vakit. geçikmeler olur. Bird alan sayısı fazla olduğunda yazdırma işleminde ufakta olsa sıkıntı oluyor. (Geçen bir barkod basımını 10 sn yaptığına şahit oldum ama şimdi gereksiz sql kaldırınca 2 sn indi
)
Raporlamada İse
Mesela şöyle bişey yaptırmak mümkünmü. Sorgu sonucunda dönen kayılar milyonu bulunca haliyle kasıyor. Tüm kayıtlardan ziyade mesela 1000 er kayıt gelecek şekilde bir yap nasıl kurulabilr acaba.
Saygılarımla.
Teşekkür ederim.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sizlerinde belirttiği gibi sorgularda sadece sorgu için lazım olan alanları kullanıyorum.
Veri Yazdırıken Bazı kriterlerim olduğu için
Mesela Toplam Kayıt sayısını alacağım vakit. ilk veya son kayıta konumlanacağım vakit. geçikmeler olur. Bird alan sayısı fazla olduğunda yazdırma işleminde ufakta olsa sıkıntı oluyor. (Geçen bir barkod basımını 10 sn yaptığına şahit oldum ama şimdi gereksiz sql kaldırınca 2 sn indi

Raporlamada İse
Mesela şöyle bişey yaptırmak mümkünmü. Sorgu sonucunda dönen kayılar milyonu bulunca haliyle kasıyor. Tüm kayıtlardan ziyade mesela 1000 er kayıt gelecek şekilde bir yap nasıl kurulabilr acaba.
Saygılarımla.
Teşekkür ederim.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Teşekkürler.
Cevabınız için tşk ederim Grid mode True olduğunda sadece listelenen gridde gözüken kadar kayıtlar listelenecek ve yavaşlama bir nebze azalacak diyorsunuz galiba.

Teşekkürler.