MySQL 5.0.18e Bağlanmak

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

MySQL 5.0.18e Bağlanmak

Mesaj gönderen Fatih! »

Merhaba,
format atmadan önce MySQL 4.0.23'ü sorunsuz kullanıyordum. format attıktan sonra yeni versiyonnu kullanahım dedim ama 3 gvündür bağlantıyı oluştguramadık. kafayı sıyoırmak üzereyim.
bazen kulla ıcı tanımlanamıyor bazen network ayaelarını kontrol et diye hata veriyor.
MySQL 5.0.18 ve MySQL Administrator 1.1'i kurdum. bağlanmak için MySQL Administrator kullanıyorum.
Bi yerde yanlış yada eksik var ama nerde. çıkaramadım
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

problem libmysql.dll'de. :) mysql 4.1 versiyonundam sonra yeni dll'i kullanmanız gerekiyor. eğer zeos companenti kullanıyorsanız driverdan mysql 4.1 seçmelisiniz. ayrıca dll dosyası adı libmysql41.dll olmalı.

bağlanmak için direk mysql.exe'yi deneyin.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

delphiden bağımsız kullanıyorum. yani zeosla ilgisi yok
ylmz
Üye

Mesaj gönderen ylmz »

merhaba

geçen hafta mysql 5.0.18 i kurdum.ilk defa mysql kullanıyorum.Arayüz olarak ta internetten EMS MySql menager diye bir tool buldum.İlk kurduğumda libmysql.dll hatası verdi.dosyayı bulup system32 ye attım.şimdi problemsiz çalışıyor.kullanıcı falan da tanımlayabiliyorum.kolay gelsin.(Bu arada mysql admin iyi ve free bir toolsa nereden bulabilirim?)
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

kullanmak nasip olmadıki hakkında bilgi sahibi olayım :)
http://dev.mysql.com/downloads/administrator/index.html buradan indirebilirsin. onu da yemedi.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

az önce bağlandım :shock: nasıl bağlandım sormayın. zira attığım taklaların hangisi işe yaradı billmiyorum. :)
arkadaşm tool olarak
DBTools Manager Professional
Formu doldurup download için listeden bir bölge seçin.
http://www.dbtools.com.br/EN/downloads/ ... ?file_id=4
öneririm.ücretsiz
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

bende SQLyog programını öneririm. Ücretsiz olanı işinizi görecektir.
http://www.webyog.com
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

MySQL e bağlanmak aslında çok basit sitesinde MySQL Query Browser isimli bir ürün var onu kullanabilirsiniz. Yönetim içinde MySQL Administrator isimli bir ürün daha var bununlada kullanıcı yetkileri filan oluşturup server ın durumunu gözetleyebilirsin.
Su ara bi tanede ERwin tarzı modelleme aracı geliştiriyorlar (fabForce DBDesigner ın devamı) henüz hazır değil onunla da db yi görsel olarak tasarlayıp oluşturabilirsin.
Kolay gelsin.