Herkese merhaba.
Dokunmatik olarak çalışacak bir program üzerinde çalışıyoruz.
Mainmenu gibi fakat boyutlarını daha büyük alabileceğim bir araca ihtiyacım var. Toolbarlarla bir miktar hallediyorum ama bu sefer de alt menuler oluşturamıyorum.
Amacım kullanıcının bir kalemle veya parmakla menü'ye ve alt menülere ulaşmasını sağlamak. DevExpresBar'ı da denedim ama onda da submenu olduğu anda boyutlarla ilgili sorun yaşıyorum.
Acaba bu tür bir Component bilen var mı veya Toolbarı kullanarak toolbar buttonlarla menu ve submenu oluşturabilir miyiz.?
Sayılar.
Dokunmatik ekran için büyük button şeklinde menu nasıl olur?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Geçenlerde bir demo'da gözüme ilişmişti. Adamlar resmen 1x1 cm büyüklüğünde menubarlar yapmış nasılsa. Kocaman buton gibi. Menubarın üzerine geldiğinizde yine açılan Submenu'de de Menubarlar 1x1 cm büyüklüğündeydi. İçim gitti. Görüntü olarak çok hoşluk katıyor programa.
Hocam sizin söylediğniz Formlarla yapmak aklımda aslında ama bu adamlar yapmış, nedir de ben bulamıyorum kafayı yedim. İşin gerçeği kıskandım biraz da. Yapanın eline sağlık.
O demoyu bulursam SecrenShot'ını gönderirim.
Bu yüzden takıldım kaldım.
Saygılar.
Hocam sizin söylediğniz Formlarla yapmak aklımda aslında ama bu adamlar yapmış, nedir de ben bulamıyorum kafayı yedim. İşin gerçeği kıskandım biraz da. Yapanın eline sağlık.
O demoyu bulursam SecrenShot'ını gönderirim.
Bu yüzden takıldım kaldım.
Saygılar.
Selam
Menülerin boyutunu istediğin gibi ayarlayabilirsin, ama bu biraz zahmetli olabilir. Öncelikle, asıl menün, menü değil, Toolbar olacak. Toolbardaki butonların boyutlarını ayarlamak sanırım problem olmaz. Bu butonların hepsine TPopupMenu'den, istediğin menüleri ekleyeceksin. Şu ana kadar yaptıklarından, normal bir menünün uzun yoldan yapılmışı. Bundan sonra da her popup menü için aşağıdaki özelliği True yapacaksın.
TPopupMenu.OwnerDraw:=true;
Bundan sonra son kısma geliyoruz. HEr menü elemanının, OnMeasureItem eventine gelen Height referansını, istediğin değere getir.
Bu konu Break Line olarak kullandığın Menü elemanlarında çalıştırmaman daha güzel olur düşüncesindeyim.
Bundan sonra belki her menünün paint işlemini kendin işlemen gerekebilir. Gerçek bir test yapmadığım için bundan emin değilim.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Menülerin boyutunu istediğin gibi ayarlayabilirsin, ama bu biraz zahmetli olabilir. Öncelikle, asıl menün, menü değil, Toolbar olacak. Toolbardaki butonların boyutlarını ayarlamak sanırım problem olmaz. Bu butonların hepsine TPopupMenu'den, istediğin menüleri ekleyeceksin. Şu ana kadar yaptıklarından, normal bir menünün uzun yoldan yapılmışı. Bundan sonra da her popup menü için aşağıdaki özelliği True yapacaksın.
TPopupMenu.OwnerDraw:=true;
Bundan sonra son kısma geliyoruz. HEr menü elemanının, OnMeasureItem eventine gelen Height referansını, istediğin değere getir.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.New1MeasureItem(Sender: TObject; ACanvas: TCanvas;
var Width, Height: Integer);
begin
Height:=100;
end;
Bundan sonra belki her menünün paint işlemini kendin işlemen gerekebilir. Gerçek bir test yapmadığım için bundan emin değilim.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç