fastreport ta databantların başlangıç yüksekliğini sabitleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
fastreport ta databantların başlangıç yüksekliğini sabitleme
fastreport ta 3 adet masterdata bantım var ... ve bunların hemen altında da toplamları görünüyor. benim yapmak istediğim , masterdata bantların sayfa da belirlediğin yükseklikten raporlamaya başlaması . örneğin masterdatabant1 sayfada :8 birim den , masterdatabant2 de sayfada :15 birim den raporlamaya başlayacak ..
normalde ; masterdatabant1 satırları biter bitmez hemen arkasından masterdatabant2 satırları geliyor.. böyle olmasını istemiyorum..
normalde ; masterdatabant1 satırları biter bitmez hemen arkasından masterdatabant2 satırları geliyor.. böyle olmasını istemiyorum..
sayfa alt kısmına not yazdırmak için aşağıdaki kodu bandın onBeforePrint bölümüne yazıyorum. Buna bakarak diğer bandları ayarlayabilirsin.
Kod: Tümünü seç
CurY := PageHeight - Height
FAOsoft ; dediğiniz yöntem dizayn kısmıda çalışıyor. ama önizleme de yine eski hali ile görülüyor.. dizayn kısmında masterdatabantların yüksekliklerini ayarlayıp kayıt ediyorum.. ama önizlemede değişiklikleri göremiyorum..
En son mertcenk3 tarafından 18 Şub 2006 01:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender:TfrxComponent);
begin
Engine.CurY:=150; //Top
Engine.CurY:=100; //Left
end;
Eğer rapordaki elemanların boyutları veri çekilip boyutlandıktan sonra bidaha boyutlandırmak istiyorsak biz rapora bu ilk boyutlanmadan sonra müdahale etmemiz lazım o zaman. Bunu yapabilmek için, EngineOptions'dan Double Pass ı true yapmamız lazım. Bu sayedi rapor iki kere değerlendirmeden geçecek ve bütün eventler iki kere çalışacak. Yani ilk boyutlandırmadan sonra müdahale şansımız olacak.
Bide böyle deneyin.
Kolay gelsin...
procedure MasterData1OnBeforePrint(Sender:TfrxComponent);
begin
if Engine.finalpass then // Raporun 2. değerlendirmesimi ?
begin
Engine.CurY:=150; //Top
Engine.CurY:=100; //Left
end;
end;
Kolay gelsin...