String encrypt/decrypt

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
name
Kıdemli Üye

String encrypt/decrypt

Mesaj gönderen name »

Herkese iyi akşamlar

Şu anda programımın, yüklendiği sistemde kayıtlı hale gelmesi için uğraşıyorum.
Bunu şu şekilde yapmak istiyorum,
1 Sistemin donanım profilini çıkartmak ve bir string'e atamak. (1720-PIV-FGT345RE-AMI643P4I468) gibi

2 Bu string'i sayısal bir ifadeye dönüştürmek

3 bu sayısal ifadeyi kullanıcıdan almak ve karşılığında geçerli bir seri no vermek.

1. ve 3. işlemleri kullandığım bileşenler ile rahatlıkla yapıyorum. 2. işlemide yapabiliyorum ama elde ettiğim sayısal ifadeyi tekrar eski haline çeviremiyorum. Yani kullanıcının bana verdiği sayısal ifadeyi kendi seri no üretecime verdiğimde o string'i elde edemiyorum.

Çok karışık oldu galiba :D :D :D
Kısaca "1720-PIV-FGT345RE-AMI643P4I468" gibi bir string ifadeyi tekrar eski haline convert edebileceğim bir sayısal ifadeye (hex,dec vb) dönüştürmek istiyorum.
Neden sayısal diye sormayın. :lol:
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Her karekterin ASCII karşılıklarını alabilirsin (ord ile) daha sonra istersen bunu HEX e çevirebilirsin. HEX 16 sayı tipidir en son yazacağın F dir.
Benim sana tavsiyem Turbo Power ın OnGuard ını kullan, artık free ve opensource. Ben onu kullanıyorum. Hatta içinde örneklerde var çok az bir değişiklikle kendi projene ekleyebilirsin bunu
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Zaten Onguard kullanıyorum.
Çok zaman kaybettiğim için bir şekilde hallettim. Gerçi istediğim gibi olmadı ama...

Cevabınız için teşekkürler.

Bu arada "MiTeC System Information" bileşenini tavsiye ederim. Donanım bilgilerini verme konusunda harika. http://www.mitec.cz