SP'de arithmetic exception, numeric overflow, or ...hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Hayır ayrı transaction kullanmıyorum..Aynı işlemler birkaç SP'de sıkıntı veriyor diğerlerinde hiçbir fark olmamasına rağmen tık demeden çalışıyor.Dediğin gibi SP henüz derlenmediği için diye düşündüm ama diğer SP'lerin ayrıcalığı ne olabilir ki bunu çalıştırmıyor desem..Scripti gönderebilirim vaktiniz varsa ve incelemek isterseniz...
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Nihayet olayı çözdük...

Arkadaşa Scripti gönderdim FB 1.5.3 ile oluşturup üzerinde işlem yaptı ve scripti yeniden bana gönderdi.FB 2 yi kaldırıp 1.5.3 ü kurdum scripti yeniden çalıştırıp expertle veritabanını oluşturdum ve yeni scripti düzenledim.Akabinden projede yeni veritabanını oluşturdum verileri girdim ve SP'yi exec ettim sorun düzeldi.@coderlord, dediğin gibi sanırım FB 2'de daha önce karşılaşılmamış bir bug olabilir bu.Tabi expertten de kaynaklanıyor olabilir, emin değilim...Çok vaktinizi aldım hoşgörün..

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

madde madde anlatmışsın ama, yine cümlelerinde tutarsızlık ve anlamsızlıklar var.

SP nin biri çalışıyor diğeri çalışmıyor diyorsun.. sence bütün SP lerin aynı bağımlılıklara mı sahip?
yaptığın işlemlerde bir hata var en başta dediğim gibi büyük ihtimalle.
bize haala hangi komut satırında hata verdiğini söylemedin.. hangi SQL komutun hata veriyor dediğim şekilde tek tek ekleyerek çalıştırıp bulmadın mı? tam hangi satır hata veriyor?
commitler yapıldıktan sonra düzgün çalışıyorsa ortada senin farkında olmadığın birkaç transaction var demektir.
her işlemden önce ekrana şu bilgiyi yazdır bak bakalım hepsi aynı transaction mı ve gerekli yerlerde commit olunca değişiyor mu...

select current_transaction from rdb$database;

Ve,
Ibexpert sandığınız gibi tek transaction kullanmaz, en basit işlemlerde bile 5-10 transaction kullandığını göreceksiniz. inanmıyorsanız her işlemin ardından yukarda verdiğim queryi run edin kendi komut girişinden.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

bLue aLonE yazdı:Nihayet olayı çözdük...

Arkadaşa Scripti gönderdim FB 1.5.3 ile oluşturup üzerinde işlem yaptı ve scripti yeniden bana gönderdi.FB 2 yi kaldırıp 1.5.3 ü kurdum scripti yeniden çalıştırıp expertle veritabanını oluşturdum ve yeni scripti düzenledim.Akabinden projede yeni veritabanını oluşturdum verileri girdim ve SP'yi exec ettim sorun düzeldi.@coderlord, dediğin gibi sanırım FB 2'de daha önce karşılaşılmamış bir bug olabilir bu.Tabi expertten de kaynaklanıyor olabilir, emin değilim...Çok vaktinizi aldım hoşgörün..

Kolay gele..
FB2 nin son derlemesinin linkini vermiştim sana ama haala eski alfalarını kullanmışsın bu ne inat ve azimdir yarab!
son build 12236, senin kullandığın ise 11252.
az kalsın tekerleği yeniden icad edip mercedes CLK geliştirecektik. :)
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Hayır verdjğin linkten son buildi indirdim ama onun öncesinde 1.5.3 le deneme olayı vardı, sorunun ne olduğunu tam olarak çözmek adına...Bilmediğim hiçbir konuda inat etmek gibi bir huyum yok, keza lüksüm de...Yazdığın(ız) şeylerin hiçbirisini gözardı etmediğimden endişen olmasın..Sorun biraz da işlerin sıkışmasından kaynaklandı..Yoksa fırsat buldukça tüm yazılan çizilen için mutlaka zaman ayırıp değerlendirme yapıyorum..Birgün ben de yazılım işini hobi haline getirirsem tekerleği icat etme merakından vazgeçip yeni şeylere yönelirim bi şekilde :wink:

Tekrar teşekkürler..