Günaydın, kolay gelsin.
arkadaşlar öncelikle doğru forum burası mı emin değilim. bir sorunum var bi kaç gündür uğraşıyorum. excel de makrolar yazıp daha sonra bu makroları xla dosyası haline getirip hazırladığım programla birlikte kullanmak istiyorum. hemen bi örnekle konuyu pekiştiriim;
denildiğinde vb makro kodunda sql servera balanıp programın tablosuna, parametre olarak gelen hesap numarasını where koşulunda belirterek bir bakiye getirecek;
SELECT SUM(BORC)-SUM(ALACAK) FROM TABLO WHERE HESAPNO='120010101024'
gibi.
ancak makro tarafında sql e bağlanma yolunu henüz bulamadım. daha önce buna benzer bir uygulama yapan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
Merhaba;
Microsoft ürünlerinin birbirleriyle ilişkisi çok harika bir ara sohbet formunda bu konuyla ilgili ben başlık açmıştım.
En büyük yardımcınız office yardımı buradan hemen bulabilrsiniz.
Yapamazsanız ben yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Dim strConn As String, sorgu As String
Set cnt = New ADODB.Connection
strConn = "PROVIDER=SQLOLEDB;"
strConn = strConn & "DATA SOURCE=HOLDINGSRV;User ID=ADMINUSR;INITIAL CATALOG=MUHASEBE;"
'strConn = strConn & " INTEGRATED SECURITY=sspi;"
cnt.Open strConn
Set rst = New ADODB.Recordset
With rst
.ActiveConnection = cnt
sorgu = "select CONVERT(DECIMAL(18,2),SUM(MHBORC))-CONVERT(DECIMAL(18,2),SUM(MHALAC)) from MH22005 WHERE MHHESP=" & HesapNo
.Open sorgu
Bakiye = rst.Fields(0).Value
.Close
End With
cnt.Close
Set rst = Nothing
Set cnt = Nothing
End Function