QuickReport'da 2. sayfa
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
QuickReport'da 2. sayfa
S.A.
Raporlama için QReport kullanıyorum. Yazdığım bir programda kayıtlar bi hayli artınca ikinci, üçüncü sayfalara ihtiyaç duyulur olmuş. Fakat tek sayfada ne kadar çıkartabiliyorsa, o kadar kayıt çıkartıyormuş. 2. sayfaya geçmesini nasıl sağlayabilirim?
(Not: Rapordaki Label'lar normal QRLabel, QRDBLabel değil)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Raporlama için QReport kullanıyorum. Yazdığım bir programda kayıtlar bi hayli artınca ikinci, üçüncü sayfalara ihtiyaç duyulur olmuş. Fakat tek sayfada ne kadar çıkartabiliyorsa, o kadar kayıt çıkartıyormuş. 2. sayfaya geçmesini nasıl sağlayabilirim?
(Not: Rapordaki Label'lar normal QRLabel, QRDBLabel değil)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
En son Mustafa_Ucar tarafından 03 Şub 2006 02:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
s.a.
kontroller db olmasa bile detail banda koyduysan eğer kayıt sayısına göre ikinci sayfaya geçmesi lazım.
eğer kontrolleri detail banda koymadıysan koyduğun band her sayfada tekrar eden bir bant olmalı. (pageheader,pagefooter,columnheader gibi).
yeni bir sayfa açar. ama dediğim gibi detail banda koyduysan sıkıntı olmaması lazım.
kolay gelsin.
kontroller db olmasa bile detail banda koyduysan eğer kayıt sayısına göre ikinci sayfaya geçmesi lazım.
eğer kontrolleri detail banda koymadıysan koyduğun band her sayfada tekrar eden bir bant olmalı. (pageheader,pagefooter,columnheader gibi).
Kod: Tümünü seç
quickrep1.newpage;
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Üye
Kayıtları yazdırırken, birden fazla field'a göre filtreleme yaptırmayı bilmediğim için, bir döngü kurup, Rapor sayfasını bu döngüyle doldurdum.(Filtreleme işlemini bu döngü içinde yapmıştım)
Bu yüzden QRDBLabel değil QRLabel kullanmıştım. QRLabel kullanınca da bunları Detail Band'da gösteremeyeceğimi düşünmüştüm Ama gösterilebiliyormuş galiba
Yardımlarınız için teşekkürler...
Bu yüzden QRDBLabel değil QRLabel kullanmıştım. QRLabel kullanınca da bunları Detail Band'da gösteremeyeceğimi düşünmüştüm Ama gösterilebiliyormuş galiba

Yardımlarınız için teşekkürler...
-
- Üye
-
- Üye
QRDBLabel koyup bunları veritabanına bağlarsak evet kendisi dolduruyor. Ama ben şöyle yapıyorum;
Bu şekilde sadece 1 sayfa doldurabiliyorum. Bu diziyi Detailband'da nasıl gösteririm? ya da detailband kullanmadan ikinci sayfaya nasıl geçerim?
var
lab1:array [1..100] of TQRLabel;
degerler: array [1..100] of string;
i:integer;
begin
...
...
For i:=1 to 52 Do // 52 tane sığıyor
Begin
lab1[i]:=TQRLabel.Create(Form9);
lab1[i].Left:=40;
lab1[i].Top:=129+17*(i-1);
lab1[i].Parent:=QuickRep1;
end;
For i:=1 to 52 Do
lab1[i].Caption:=degerler[i];
end;
Eğer vt ile işin yoksa detay band deil, strings band kullanman gerekli.aslangeri yazdı:yeni bir sayfa açar. ama dediğim gibi detail banda koyduysan sıkıntı olmaması lazım.Kod: Tümünü seç
quickrep1.newpage;
kolay gelsin.
-
- Üye
Strings Band'ın kullanımını açıklayabilir misiniz?
DetailBand'a QRDBLabel koyuyorduk, tüm kayıtları gösteriyordu. Peki bu nası?
Yapıyorum bütün kayıtlar aynı çıkıyor.
DetailBand'a QRDBLabel koyuyorduk, tüm kayıtları gösteriyordu. Peki bu nası?
QRStringsBand.Items.Add();
http://www.qusoft.com adresinde istediğin dökümanları bulabilirsin.
-
- Üye
Bilgileri veritabanına yollayıp, DetailBand kullanmaya karar verdim.
temprorary bi tablo oluşturuyorum. ve o tabloyu quickrep e yolluyorum.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
-
- Üye