Windowsdan Linux a Fdb dosyası Aktarmak

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Windowsdan Linux a Fdb dosyası Aktarmak

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Merhaba,

Dururken aklıma öyle bir şey takıldı işte. Windows da çalışmakta olan bir firebird fdb dosyasını linux olan bir makinaya kopyaladığımızda sorunsuz olarak çalışır mı? Eğer çalışıyorsa splerde ve triggerlarda kod yazarken dikkat etmediğimiz büyük - küçük harf olayı linux a geçince sorun çıkarır mı? FoNkSiYoN olarak adlandırılmış bir sp yi fonksiyon olarak bir programdan çalıştırırsak sorun çıkar mı? Yada bunlardan başka bir sorun oluşabilir mi?

Dene gör diyebilirsiniz. Ancak şu anda elimde hiç linux kurulu makine yok ve kurmak da uzun sürüyor. Deneyimi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Çalışıyor :). Ama benim kullandığım sürüm IB 6.0.1 idi. FB ilede sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

çalışıyor..
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

aynı makina kodunu kullanan sistemlerde büyük ihtimalle bir sorun çıkmaz. Ama linux dediğin şey birtek x86 da çalışan bi OS değil.
belki onlarca çeşit işlemcide çalışan multiplatform bir OS.
sorun işletim sisteminden çok, donanımdır anlayacağınız.
farklı donanımlar farklı adresleme yerleştirme, işleme tekniklerine sahip olabilir ve bu taşınmayı imkansızlaştırır.
Kopyala yapıştır yerine Transportable backup alıp karşı sistemde restore etmen en güvenlisi.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

fi tarihinde windows'ta oluşturduğun VT yi (o zamanlar Interbase for Linux beleşti) ftp ile Linux a aktarıp hiç problemsiz çalıştırmıştım.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!