Önerilerin için teşekkürler...Yine ilk fırsatta anasından yeni doğmuş gibi temiz bir makinada test edicem Adamlar makinayı toplayıp getirdiğinde fan bile takılmamıştı henüz, şimdi bu makinaya bakıp da testi kabullenmek cesaret ister sanırım
Esasen bu testi yaptığımız menüde genellikle 100 civarında otomatik kayıt oluşturuluyor ama biz hem projenin performansını görmek için hem de firmaların potansiyelleri sürekli arttığından test etmek istedik..Kodlar çıplaktı yani tarla düzeni, sistematik kodlamadan tamamen uzak...Daha sonra gerekli önlemleri alarak denedim zaman daha düştü..Insert Into'ya çevirdim gözle görünür bir fark oluştu.Son olarak ProcessMessages ekleyip test ettim, aynı.Zaten bildiğim kadarıyla ProcessMessagess'in olayı hızlandırmak için bir etkisi yok, makinayı esir almaması için kullanılıyor yanılmıyorsam...
prosessmessages, kuyrukta bekleyen event oluşturan mesajların işlenmesini sağlamak için. multithread çalışan günümüz programlarında işlemler arası görev sarkmaları oluşabilir ve bazen önce bunların tamamlanması önemli hale gelebilir. VB deki do events gibi.
Şimdi konuştuklarımızdan yola çıkaraz öncelikli sorun makinanın donanımı diyorum (disk açısından..), ikinci olarak da arka planda PhotoShop'un çalışmasına bağlıyorum..Temiz bir makinada tekrar test edip sonucu yine paylaşıcam.Aslında konu konuyu açıyor, bilmediğimiz şeyleri öğreniyor, bildiklerimizi teyit edip pekiştiriyoruz güzel de oluyor ama biraz da vaktimiz bol olsa
bLue aLonE yazdı:Şimdi konuştuklarımızdan yola çıkaraz öncelikli sorun makinanın donanımı diyorum (disk açısından..), ikinci olarak da arka planda PhotoShop'un çalışmasına bağlıyorum..Temiz bir makinada tekrar test edip sonucu yine paylaşıcam.Aslında konu konuyu açıyor, bilmediğimiz şeyleri öğreniyor, bildiklerimizi teyit edip pekiştiriyoruz güzel de oluyor ama biraz da vaktimiz bol olsa
fotoşopu her denemende yükleyip kullandıysan daha ne diim sana, makinanda ne kadar ram var, ne kadar virtual RAM açıldı, prosess, thread sayısı, IO yapanlar, sayıları gibi taskmanagerdan kolayca öğrenebileceğin bilgiler varken, testi başka bir makinada denemek varken, bunca yıllık FB saniyede 200 kayıt yapıyomuş da bizim haberimiz yokmuş gibi çene yapar havanda su döveriz, senin o neüdü belirsiz makinanın sorununu çözmenin de kimseye faydası olmaz bence.
Her denememde elbette ki PhotoShop çalışmıyor, dier tüm uygulamalardan sıyrılıp sistemin yeniden başlamasıyla birlikte olayı test ettim, bunları yazmaya gerek duymadım zaten detaylı olarak zira değişik alternatifler deneyerek test ediyorum diye yazmıştım.Ayrıca ben yazılım, veritabanı vs.konusunda hiçbir eğitim almadım, deneme yanılma ağırlıklı öğrendim bildiklerimi..Bu alışkanlık haline geldi ne kadar okusam da illa deneyip, test edip öyle yerleştiriyorum zihnime..Makinada yüklü Established Application'ları da Process'den kontrol ederek olayı gözlemliyorum, ben normalde antivirüs yazılımı da kullanmam, makina sapıtmaya başladığında mutlaka registry, process vs.kontrolü yaparım..Konu uzayıp gidiyor sürekli..Bu arada yazdıklarımdan FB antipatisi beslediğimi çıkarmayın lütfen çünkü projelerde FB kullanıyorum..Ne kadar deşeler, ne kadar yeni şey öğrenirsem olaya o kadar hakim olacağımı deklare etmeye lüzum dahi görmüyorum..
Hepsini kendi üzerine alınma,
oğlum sana söylüyorum, damadım sen dinle hesabı, bundan sonra sorun intikal ettirecek arkadaşlar daha teknik parametreler verirlerse daha uygun olur babında bir serzenişti benimkisi.
Çabalarını ve seçimi takdir ediyorum ve söylediğim şeylerin de bir katkısı olur umuduyla söylüyorum.
INSERT INTO ile 35 dakikadan 8 küsür dakikaya indiğini belirtmişsin. Eğer 35 dakikadan 30 hatta 20 dakikaya inseydi belki kabul edilebilir ama 8 küsür dakika hiç mantıklı değil. DataSet'ler de sonuçta kayıt girildiğinde veritabanına INSERT INTO yaparlar. Ancak arada ekstra yazılım (Event, Refresh) vs. varsa veya diğer yazılımla ilgili nedenlerden bu süre uzayabilir.
Çalıştığın firma prensipleri nedeniyle yazdığın kodları gönderemeyeceğini belirtmişsin. Tamam o kodları gönderme. O kodları değiştirip gönder.
Ayrıca mümkünse tabloyu da aynı şekilde gönder. IBOConsole'den tablonun MetaData'sını (Triggerlar, domainler vs. herşeyiyle birlikte) alıp aynı şekilde değiştirip gönder.
Ben problemin yazılım veya veritabanı tasarımıyla ilgili olduğu kanaatindeyim.
Eğer gönderirsen bunu değerlendirme imkanımız olacaktır.
Zira FireBird hız konusunda en kötü donanımlı PC'lerde bile oldukça başarılı.