Firebird; ejderhanın anatomisi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

sorma abi sorma
inan klavyeye her basışta bir kac yudum su içiyorum ve bismillahlı
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Terminator'un söylediklerine ek olarak, benim için önemli olan FireBird'un dosyaları, yok asıl veriler şu dosyalarda yok indeksler bu dosyalarda yok tampon dosyalar, loglar şurada veya şu klasörlerde vesaire olayını düşünmüyorsun. Hepsi bir yerde, bütünleşik kompat yapı. Hem taşımak için kolaylık hem yedeklemek için ideal. Bu yapının çoğunluk forum programcıları için kullanışlı bir yapı olduğunu düşünüyorum. Bu sadece FireBird için değil, aynı yapı ve perfomansı verecek benzer yapıdaki diğer bir VT yönünde de tercihimi kullanabilirim. Fakat burada FireBird'un en büyük avantajı açık kaynak olması :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

fb'nin anatomisine şöyle bişe eklemek nasıl olur acaba ?

fbhook adli bir proje var sf.net te.
http://sourceforge.net/projects/fbutils
yaptigi is fbclint.dll yerine kendi gelistirdigi bir dll kullanmak. bunun avantajı ise yine yaninda gelen bir programa o anda fb servera bagli kullanicilari ve bunlarin ip adreslerini göstermek.

veritabanina baglanmasini istedigimiz ipleri config dosyasina veya bir sistem tablosuna kaydetsek.
fb nin connection olayina eklenecek ufak bir kod ile servera baglanmak isteyen kullanicilarin ip leri bu tabloda kayitli ise baglanti onayi verilecek aksi takdirde baglanti istegi geri cevrilecek.

basit bir olayla -bana oyle gorunuyor- guvenlik bir kademe yukari cekilmis olur.
En son sadettinpolat tarafından 17 Ara 2005 07:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bunu bir firewall ile de yapabilirsin sadettin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

sadettin bence ona gerek yok, çünkü tcp den gelene cevap veriyor, yani sen fb de değil işletim sistemine bu IP filtreyi koymak daha mantıklı olacaktır bence. Ayrıca client makinaların IP lerini mümkün olduğunca sabit IP verin. Hem makinalar açılışta IP aranmıyacak, hemde bu tip filtreleme vs işlemlerde kolaylık sağlıyacaktır.

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

sadettin,
fbclient adı üstünde clientta çalışan erişim arayüzüdür.
sen onu hook edersen o terminaldeki o fbclienti çağıranları hook etmiş olursun FB yi değil.
FBhookun amacı bu değil. uygulamalardan sisteme gönderilen komutları röntlemek! yani bir çeşit client level SQLmonitor.
FBserver doğrudan kendisi dinler TCP portunu, interface kullanmaz.
FB yazanların sandığınızdan çok daha uzman insanlar oldugunu ve mevcut bütün teknolojileri zaten bildiğini unutmayın. güvenliği sadece FB ile sağlamaya kalkışmak bikini üzerine türban takmaya benzer.
Kullanıcı avatarı
fanibiri
Üye
İletişim:

Gerçek Terminatör

Mesaj gönderen fanibiri »

Beyefendi askerliği iyi bilenlerden ve etrafı askerle dolu olan birisiyim gerçekten helal olsun bilginiz beni mutlu etti siz gerçektende benim gözümde tam bir terminatörsünüz başarılarınızın devamını dilerim delphi Türkiye sizin gibi insanlarıda görmekten gurur duydugumu belirtirim.Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için saygılar.
Bilenler Lütfen Bilmeyenlere Anlatsın....
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

Benim mutluluğum da, harcanan çabanın bir fayda sağladığını görmek...
Ben de teşekkür ederim.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org