s.a.
arkadaşlar input ve variable kullanarak sp yazıyorum. (sp belirli tabloları belirli şartlara göre tarayıp bazı tabloları update ediyor)sp yi ibexpertte çalıştırdığımda doğru sonuç dönüyor. Delphi tarafında ise tanımladığım after insert, delete triggeri ile tetikleme yaptırarak execute yordamıyla sp nin çalışmasını sağlıyorum. Buraya kadar her şey normal... ben sp yi trigger ile değilde istediğimde buton yordamında nasıl çalıştırabilirim...
output üretmeyen sp
- kadirkurtoglu
- Üye
output üretmeyen sp
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Mevlana
- kadirkurtoglu
- Üye
@Coderlord demişki
query ile çalıştırmaya çalıştığımda outuput yani suspend üretmediği için hata alıyorum....Query içinde select * from SP_ADI(Parametreleri) olarak çalıştırabileceğin gibi.
yazdığım sp tek kayıt üzerinde sonuç döndürmediği için bu sp yi query ile çalıştırmalısınız şeklinde hata alıyorum...TIBStoredProc kullanarak da çalıştırabilirsin.
mevcut hali zaten böyle. ancak yukarıdaki mesajımda bu şekilde değilde istediğim zaman nasıl çalıştırabilirim diye sormuştum.veya trigger içinden EXECUTE PROC ile çağırdığın gibi Query'de işletirsin.
Mevlana
Mevlana
Suspend yok ise Query.Open yapmayacaksın. Query.Execute diyeceksin. Query.Open geriye resultset dönen sorgular içindir. Query.Execute geriye sonuç döndürmeyen sorgularda kullanılır.kadirkurtoglu yazdı:@Coderlord demişki
query ile çalıştırmaya çalıştığımda outuput yani suspend üretmediği için hata alıyorum....Query içinde select * from SP_ADI(Parametreleri) olarak çalıştırabileceğin gibi.
- kadirkurtoglu
- Üye
execute olayını unutmuşum tamamen. evet haklısınız. aslında open ile execute arasındaki farkı biliyorum ancak iş sp olunca kafam karıştı.
Teşekkür Ediyorum...

Mevlana
Mevlana