output üretmeyen sp

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

output üretmeyen sp

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

s.a.

arkadaşlar input ve variable kullanarak sp yazıyorum. (sp belirli tabloları belirli şartlara göre tarayıp bazı tabloları update ediyor)sp yi ibexpertte çalıştırdığımda doğru sonuç dönüyor. Delphi tarafında ise tanımladığım after insert, delete triggeri ile tetikleme yaptırarak execute yordamıyla sp nin çalışmasını sağlıyorum. Buraya kadar her şey normal... ben sp yi trigger ile değilde istediğimde buton yordamında nasıl çalıştırabilirim...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Query içinde select * from SP_ADI(Parametreleri) olarak çalıştırabileceğin gibi.

TIBStoredProc kullanarak da çalıştırabilirsin.

veya trigger içinden EXECUTE PROC ile çağırdığın gibi Query'de işletirsin.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

@Coderlord demişki
Query içinde select * from SP_ADI(Parametreleri) olarak çalıştırabileceğin gibi.
query ile çalıştırmaya çalıştığımda outuput yani suspend üretmediği için hata alıyorum....
TIBStoredProc kullanarak da çalıştırabilirsin.
yazdığım sp tek kayıt üzerinde sonuç döndürmediği için bu sp yi query ile çalıştırmalısınız şeklinde hata alıyorum...
veya trigger içinden EXECUTE PROC ile çağırdığın gibi Query'de işletirsin.
mevcut hali zaten böyle. ancak yukarıdaki mesajımda bu şekilde değilde istediğim zaman nasıl çalıştırabilirim diye sormuştum.

Mevlana

fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

kadirkurtoglu yazdı:@Coderlord demişki
query ile çalıştırmaya çalıştığımda outuput yani suspend üretmediği için hata alıyorum....
Suspend yok ise Query.Open yapmayacaksın. Query.Execute diyeceksin. Query.Open geriye resultset dönen sorgular içindir. Query.Execute geriye sonuç döndürmeyen sorgularda kullanılır.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

execute olayını unutmuşum tamamen. evet haklısınız. aslında open ile execute arasındaki farkı biliyorum ancak iş sp olunca kafam karıştı. :lol: :D Teşekkür Ediyorum...

Mevlana