okuldkii ogrencilerin notlari yayinlamak

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

okuldkii ogrencilerin notlari yayinlamak

Mesaj gönderen spoke25 »

Merhaba ben meraklı bir ogretmenim ookulumuZdaki ogrencilerin notlarinii sitede yayinlamak istiyorum. yanii numarasini sifresinii girecek ogrenciye ait notlar gelecek Web hakkinda bilgim yok fakat delphile ilgileniyorum. neler gerek fikir istiyorum
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

hocam ilk önce bu işlemi neyle yapmak istediğiniz önemli

delphiyle mi yapmak istiyorsunuz ? (eğer öyleyse yanlış forum topiği taşımam lazım :) )
asp ile mi yapmak istiyorsunuz ?
php ile mi yapmak istiyorsunuz ?

kolaylık açısından delphi + intraweb tavsiye ederim ama bu uygulamayı çalıştıracak sunucu bulmak zor olabilir eger sunucu sizin degilse. en uygunu php + mysql destegi veren bir sunucuda bu islemi yapmak gibi gözüküyor.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

yanii sonucta Olsundaa php yada asp fark etmezz sizin bildiginizz bir server varmii Phpde nekar vaktimi alırr yanii gereken programlarr
Neler Bunun hakknnıda bilgi almak istedimm
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

Tavsiyem şunlardır, php, mysql, macromedia dreamweaver ve photoshop :)
Daha önce web programlama yapıp yapmadığınız ne kadar zaman alacağı konusunda en büyük etkendir.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

http://www.karnem.net de böyle bir sistem vardı.Türkiyedeki bütün okullar buraya kayıt yaptırabiliyor.
fakat özel olarak kendiniz hazırlamak isterseniz php ve asp ile yazmanız gerekir.asp nin dili daha kolay.veritabanının da fazla şişmeyeceğini düşünürsek aspyi kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Okulda öğrenci bilgilerini tutmak için hangi yazılımı kullandığınız da önemli. Mesela Bilsa kullanıyorsanız bilgiler veritabanında şifreli olarak tutulduğu için, en olası yol, para verip karnem.net sistemini kullanmak. Ya da bütün öğretmenler tek tek tüm notları sizin yapacağınız sisteme girmeli.
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen callaki »

Mesela Bilsa kullanıyorsanız bilgiler veritabanında şifreli olarak tutulduğu için, en olası yol, para verip karnem.net sistemini kullanmak.
zaten şifreyi bilmemiz bunu asp yada php ile kodlamamızda kolaylık sağlamaz mı? Ama karnem.net'İn nasıl yaptığını çok merak ediyorum doğrusu.
! SİGARA ÖLDÜRÜR! ÖLDÜRENE KADAR DA SÜRÜNDÜRÜR
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Sorun zaten şifreyi bilmemiz. Bilsa şifreyi vermiyor. Dolayısıyla veritabanına ulaşamıyorsunuz. Karnem.net ya Bilsa'ya ait bir şirket ya da Bilsa ile ortaklar. Dolayısıyla karnem.net'in şifre ile ilgili bir sorunu yok. Veritabanı hazır olduktan sonra bir sorgu sayfası kodlamak çok da zor değil.
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

Eğer Bilsa gerçekten tuttuğu verilerin şifresini diğer kurumlara vermiyorsa burda rekabete aykırı bir durumun olduğunudan söz edebiliriz diye düşünüyorum. Neticede Bilsa kendi programını şifreleyebilir ama bu durum verinin de kullanım hakkının sadece Bilsa'da olacağı anlamına gelmez. Mesela rekabet kanuna bir göz gezdirdim, şöyle bir madde var
a) Ticarî faaliyet alanına başka bir teşebbüsün girmesine doğrudan veya dolaylı olarak engel olunması ya da rakiplerin piyasadaki faaliyetlerinin zorlaştırılmasını amaçlayan eylemler,...
d) Belirli bir piyasadaki hâkimiyetin yaratmış olduğu finansal, teknolojik ve ticarî avantajlardan yararlanarak başka bir mal veya hizmet piyasasındaki rekabet koşullarını bozmayı amaçlayan eylemler,
Bu yaptığıyla Bilsa başka bir kurumun bu alanda hizmet üretmesini engelemekte midir veya Bilsa okullar için bir masaüstü program yazmış ve verileri şifrelemiş bunun sağladığı avantajla başka bir alanda internet üzerinden verilen hizmette rakiplerinin hareket alanını daraltmakta ve bu şekilde haksız rekabete yol açmakta mıdır? Soruları sorulabilir :).

http://www.rekabet.gov.tr