delphi + mysql+ zeoslib (forumda yazılanlara baktım yok)
delphi + mysql+ zeoslib (forumda yazılanlara baktım yok)
Herkese selam,
evdeki biligsayarımda delphi5 + mysql + zeoslib local host olarak kullanıyorum. kendi makinamda çalışıyor. babamın işyerinde 4 makina ağdan birbirine bağlı. azar iştmemek ve oradaki sisteme mani olmamak için yazdığım bu programı orada ağ sitemine nasıl entegre ederek çalıştırqacağım ana makineye hangilerini terminallere hangilerini yüklemem gerekir ve varsa ip no veya ağla ilgili ayarlar nelerdir? bu konuda yardımcı olurmusunuz?
evdeki biligsayarımda delphi5 + mysql + zeoslib local host olarak kullanıyorum. kendi makinamda çalışıyor. babamın işyerinde 4 makina ağdan birbirine bağlı. azar iştmemek ve oradaki sisteme mani olmamak için yazdığım bu programı orada ağ sitemine nasıl entegre ederek çalıştırqacağım ana makineye hangilerini terminallere hangilerini yüklemem gerekir ve varsa ip no veya ağla ilgili ayarlar nelerdir? bu konuda yardımcı olurmusunuz?
Birtanesini ana makine seçip ona mysql sever ve diğerlerine mysqlcilient kurmalısınız.
Bu kurulumlardan sonra sadece yapmanız gereken (tek pc de yapmaktan farklı) tek şey clientlerden ana makina seçtiğiniz bilgisayarın ağ içindeki İP sini yaptığınız programlara girmek. Yani zeosdaki connection bileşenindeki tek pc ile çalışırken localhost yazdığınız yer.
Programınızın çalışma mantığını bilmiyorum ama başka bir hata yoksa bu dediklerim istediğiniz için yeterli olacaktır.
Kolaygelsin
Bu kurulumlardan sonra sadece yapmanız gereken (tek pc de yapmaktan farklı) tek şey clientlerden ana makina seçtiğiniz bilgisayarın ağ içindeki İP sini yaptığınız programlara girmek. Yani zeosdaki connection bileşenindeki tek pc ile çalışırken localhost yazdığınız yer.
Programınızın çalışma mantığını bilmiyorum ama başka bir hata yoksa bu dediklerim istediğiniz için yeterli olacaktır.
Kolaygelsin
ZeosLib 1.1.2 i
http://ovh.dl.sourceforge.net/sourcefor ... -gamma.zip
Sitesinden indirdim ancak kurulumu ile ilgili bilgi istiyorum - kuran bi arkadaş yardım ederse çok sevinirim.
http://ovh.dl.sourceforge.net/sourcefor ... -gamma.zip
Sitesinden indirdim ancak kurulumu ile ilgili bilgi istiyorum - kuran bi arkadaş yardım ederse çok sevinirim.
zeosctrl değilde zeoslib indirmen gerekir. (tabi mysql'e bağlanmak istiyorsan. Nasıl kurulacağı içindeki Readme dosyasında yazıyor. Ama ben kısaca bahsedeyim. Zeoslib'i bir klasöre aç. Sonra Delphi'yi aç. Bir proje açar gibi zeoslib klasörüne git. orada Packege klösüründe senin delphin ile uyumlu klasörü seç. Dosya türleri kısmında project group yap. İlgili dosya karşına gelecektir. Onu aç. Gelen ekranda Install butonu olacak. Ona tıkladığın zaman tamamdır.
@mkysoft teşekkür ederim - yönlendirmen sayesinde zaten doğru bilgiye de ulaştım 
http://crlab.com/mydac/ sitesinde detaylı kurulum bilgisi var

http://crlab.com/mydac/ sitesinde detaylı kurulum bilgisi var

ZeosLib
Merhaba mkysoft.ben Zeos componentlerini kullanarak serverıma bağlanmak ve phpMyAdminden istediğim bilgileri ONLİNE olarak almak istiyorum.Bunun için hangi komponenti ve nasıl bir kodlama kullanmam gerekiyor.Bu konuda bana bilgi verebilirsen çok sevinirim iyi çalışmalar dilerim...
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
"server'ima bağlanmak" ve "phpmyadmin" kelimelerinden internet üzerindeki bir MySQL'e bağlanmak istediğini anlıyorum. Cevabınıda buna göre yazacağım.
internetteki serverlar dışardan erişime kapalıdır. Bu nedenle zeos yada başka bir companentle(varsada ben bilmiyorum) bağlanamazsın. Tabiki server seninse dışarıdan erişime açabilirsin.
Ama işini görecek şekilde hem php hemde delphi kısmında kodlar yazarak istediğini yapabilirsin. Bu olaya phptunnel denilmektedir.
bu tür bir şey yapmak istersen zeos gerek olmaz. INDY bileşenleri içinde her alan HTTP'yi kullanabilirsin.
Delphiden değişkenleri web adresi olarak göndereceksin karşılığında php sana sonucu gönderecek.
örneğin bir liste almak istiyorsun.
sorgu.php diye bir dosya oluştur içi şu şekilde olmalı:
<?
$data=mysql_connect ("localhost", "kullanici_adi", "") or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error());
mysql_select_db ("databesim",$data);
$tablo=mysql_query($sql,$data);
for ($i = 0; $i <= mysql_num_rows($tablo)-1; $i++) {
mysql_result($tablo,i,"field1").";". mysql_result($tablo,i,"field2"). mysql_result($tablo,i,"field2")
}
?>
delphiden sorgu.php?sql=sorgumuz şeklinde sayfayı çağırman gerekir.
çağrılan safdaki her bir satırı alarak noktalı virgülle ayrılmış alanları bulacaksın ve delphi içinde kullanacaksın.
belki biraz zor gelebilir ama yapanlar bunu tam esnek olarak yapıyor.
show database, show tables, show create table gibi fonksiyonları kullanarak tam esnek bir yönetim konsolu yapıyorlar.
örnek için:
http://www.webyog.com
entreprise olanı indirisen demo olarak bir süre kullanabilirsin.
kolay gelsin.
unutmadan; eğer kendin php yazacaksın güzenlik içinde bir şeyler yapmayı unutma. mazallah biri farkederse php'leri iyi olmaz
internetteki serverlar dışardan erişime kapalıdır. Bu nedenle zeos yada başka bir companentle(varsada ben bilmiyorum) bağlanamazsın. Tabiki server seninse dışarıdan erişime açabilirsin.
Ama işini görecek şekilde hem php hemde delphi kısmında kodlar yazarak istediğini yapabilirsin. Bu olaya phptunnel denilmektedir.
bu tür bir şey yapmak istersen zeos gerek olmaz. INDY bileşenleri içinde her alan HTTP'yi kullanabilirsin.
Delphiden değişkenleri web adresi olarak göndereceksin karşılığında php sana sonucu gönderecek.
örneğin bir liste almak istiyorsun.
sorgu.php diye bir dosya oluştur içi şu şekilde olmalı:
<?
$data=mysql_connect ("localhost", "kullanici_adi", "") or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error());
mysql_select_db ("databesim",$data);
$tablo=mysql_query($sql,$data);
for ($i = 0; $i <= mysql_num_rows($tablo)-1; $i++) {
mysql_result($tablo,i,"field1").";". mysql_result($tablo,i,"field2"). mysql_result($tablo,i,"field2")
}
?>
delphiden sorgu.php?sql=sorgumuz şeklinde sayfayı çağırman gerekir.
çağrılan safdaki her bir satırı alarak noktalı virgülle ayrılmış alanları bulacaksın ve delphi içinde kullanacaksın.
belki biraz zor gelebilir ama yapanlar bunu tam esnek olarak yapıyor.
show database, show tables, show create table gibi fonksiyonları kullanarak tam esnek bir yönetim konsolu yapıyorlar.
örnek için:
http://www.webyog.com
entreprise olanı indirisen demo olarak bir süre kullanabilirsin.
kolay gelsin.
unutmadan; eğer kendin php yazacaksın güzenlik içinde bir şeyler yapmayı unutma. mazallah biri farkederse php'leri iyi olmaz