Iliskili Tablolar Arasında Arama Yapma

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Iliskili Tablolar Arasında Arama Yapma

Mesaj gönderen dtgb »

Merhaba arkadaslar;
Veritabanını Access olmak uzere TBL_Dosya ve TBL_Faturalar olmak uzere iki tane tablom var bu tablolar da iliskilerim su alanlar uzerinde
TBL_Dosya =>dosya_no
TBL_Faturalar =>ffatura_id iliskili olan
faturatarihi

bu alanlarım la iliski kurmaktayım TBL_Dosya'dan TBL_Faturalara bire cok iliskim mevcut
Amacıma gelince faturalar tablomda suzmus oldugum kayıtlara karsılık gelen dosyaların listesini alabilmek
Ornegin soyle bir arama yapmak istiyorum
faturatarihi edit1 ve edit 2 ye girmis oldugum tarih aralıgındaki kayıtlı dosyalarımı versin...

bunun sql cumlecigini nasıl yazabilirim?
boyle bir giris yaptım ama accessten dolayı calısmıyor sanırım.
dm.QDosya.Close;
dm.QDosya.SQL.Clear;

dm.QDosya.SQL.Add('SELECT * FROM TBL_Dosya,TBL_Faturalar WHERE TBL_Dosya.dosya_no=where TBL_Faturalar.ffatura_id=3');;

dm.QDosya.Open;
iyi calismalar...
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

Sanırım bu kısma yanlıs yazdım arkadaslar...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Hayır accessde çalışır yalnız where kısmında hata yapmışsın. Şöyle olmalı:

Kod: Tümünü seç

dm.QDosya.Close;
dm.QDosya.SQL.Clear;
dm.QDosya.SQL.Add('SELECT * FROM TBL_Dosya,TBL_Faturalar WHERE TBL_Dosya.dosya_no= TBL_Faturalar.ffatura_id AND TBL_Faturalar.ffatura_id = 3');
dm.QDosya.Open;
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

Mesaj gönderen dtgb »

denedim ama TBL_Faturalar.ffatura_id parametresinin varsayılan degeri yok yazıyorsanırım sorun ne olabilir acaba
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Mesaj "Programlama"'dan VT'ye taşınmıştır. Lütfen ilgili foruma mesaj gönderelim.
Kullanıcı avatarı
dtgb
Üye

verituru uyusmazlıgı

Mesaj gönderen dtgb »

merhaba arkadaslar sorgu su haliyle calıstı
dm.QDosya.SQL.Add('SELECT * FROM TBL_Dosya,TBL_Faturalar WHERE TBL_Dosya.dosya_no= TBL_Faturalar.fdosya_id AND TBL_Faturalar.fatura_no LIKE ''' + edit4.text + '%''');

Fakat baska bir sorgu daha yapmaya calıstım
bu sorguda olcut ifadesinde verituru uyusmazlıgı diyor sanırım tarih formatıyla ilgili bir problem var ama cozemedim sorun ne olabilir
dm.QDosya.SQL.Add('SELECT * FROM TBL_Dosya,TBL_Faturalar WHERE TBL_Dosya.dosya_no= TBL_Faturalar.fdosya_id and TBL_Faturalar.fatura_tar between '''+DateToStr(dt1.Date)+''' and '''+DateToStr(dt2.Date)+'''');
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Tarih alanı için parametre kullan:

:ara params