Kayıt Yapılıyor!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
loxka
Üye

Kayıt Yapılıyor!

Mesaj gönderen loxka »

Enter tuşuyla kayıt yaptırıyorum programa. Forumda naile hanımın verdiği bir koddu sanırım

Kod: Tümünü seç

if key = #13 then
Table1.Post;
formda araştırdım biraz ama tam sonuca ulaşamadım.

enterle kayıt yaparken belli olsun istiyorum. Örneğin mause meşgul gibi olsun yada progressbar gibi birşey. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

sanırım aşağıdaki kod işini görür

Kod: Tümünü seç

if key=#13then
begin
  try
    screen.cursor:=crhourglass;
    table1.post;
  finally;
    screen.cursor:=crdefault;
  end;
end;
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- @aslangeri'nin cevabi şeklinde uygundur... :idea:

- Merak ettiğim bir konu için mesaj yazıyorum. Veritabanında yapılan kayıt ekleme/silme/güncelleme işlemleri, bekleme yapacak kadar uzun sürüyor mu gerçekten ? Yani çözüm olarak sunulan bu cevap dahi belirli belirsiz, ekranda bir görünüp eski haline gelecek... :?:

- İlgili Table'ın kayıt yapıldıktan sonra tetiklenen AfterPost olayına ait procedure'de "kayıt başarıyla yapıldı" şeklinde bir message diyalog'u ekrana yansıtmak da mümkün. Bunu bildirmek istedim. :oops:
En son mrmarman tarafından 12 Şub 2004 02:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Benim şahsi görüşüm işlem çok kısa sürse bile programda bu mantığı her yerde oturtmak iyi olur. Fare meşgul olsun, tekrar normale dönsün. Bu ister 0,5 sn. sürsün, ister 5 saniye. Kullanıcı işlem yaptığını anlayıp bekler. Öbür türlü hemen başka bir yerlere tıklama faaliyetleri başlıyor :)

Her kayıttan sonra mesaj biraz sıkıcı olabilir.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@Admin Sözüne katılıyorum. Ben de çok can sıkıcı bulurdum...

:arrow: Asıl merak ettiğim, bu kısacık süre kullanıcıya bunu bildirmek için yeterli mi :?:

:arrow: Mesela statusbar'da kırmızı bir imleç kayıt yapıldı deyip, bir süre sonra kaybolsun veya ekranda kayıt mode durumunda iken giriş yapılan fonun renginin Edit/Insert mode iken Sarı, Kayıt sonrası Beyaza dönmesi gibi... bkz.DivXTurk
Resim
Resim ....Resim