Jedi JVCL'yi adım adım kuralım.

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!

Bu makaleyi izleyerek JVCL'yi kurabildiniz mi?

Anket 28 Nis 2005 03:21 tarihinde bitecek

Evet.
5
25%
Hayır, hata veriyor.
5
25%
Denemedim bile.
10
50%

Toplam oy: 20

glassic
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen glassic »

delphi 7 kullanıyorum. bende hiç bir sorun yaşamadan kurdum.
ancak aradığım bileşeni burada bulamadım. dbgrid nesnesinin checkbox özelliği olanını arıyorum.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Turbo Power Orpheus DB bileşenlerinde dbtable bileşeninde bahsettiğiniz işlevi gören şeyler mevcut
ayseonat
Üye

Mesaj gönderen ayseonat »

mrb arkadaşlar
coderlord'un dediği gibi yaptım ve oldu :lol: . bi sorun çıkmadanda kuruldu. delphi 7 kullanıyorum bende.
ii çalışmalar herkese
menderes

Mesaj gönderen menderes »

Delphi 7 kullanıyorum aynen dediğiniz gibi yaptım sorunsuzca kurdu. Hatta diğer componentleride böyle kuracak bir program mı yapsam diye düşünmedim de değil....Teşekkür ederim..... Allah c.c Razı olsun......
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Install.bat ı ilk kullandığımda hiç bir şey yapmadan kapandı.
Bir daha çalıştırdım. Kurma işini tamamladım.

Install ı yaptık da başka yapamadığımız bir şey var. :oops: :oops: Bu ankete nasıl cevap veriyoruz. Onu anlamadık. Ben bulamadım.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Anket belirli bir süre sonra kapanıyor. Yeni yanıt kabul etmiyor.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Yanlız hocam delphi 2005 te problem çıkarıyor.Bende tek tek hepsini manuel olarak kurmaya çalışıyorum ama bu sefer de bir iki tab eksik kalıyor.Kurulamıyor.Bazı package dosyaları hata veriyor çünkü.
Acaba bu konuda bilgisi oan varmı?
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

s.a. arkadaşlar,
iki gündür jediyi kurmaya çalışıyorum.delphiyi kaldırıp tekrar kurdum bugün ama sürekli hata veriyor.birtürlü kuramadım. benim anlamadığım şu:jedinin 2.0 sürümünü sorunsuz kurabiliyorum sonra kaldırıyorum 2.0 sürümünü(library pathden jvcl ile ilgili sourceleri siliyorum, install packagesden jcl dosyalarını siliyorum, delphinin kurulu olduğu yerdeki bpl klasöründen jcl dosyalarını siliyorum) netten indirdiğim son versiyonunu (JVCL310CompleteJCL196-Build2070) kuruyorum jcl yi kurarken hata vermiyor jvcl yi kurarken hata veriyor.verdiği hatada jvcl klasörünün içindeki run klasöründe JVDynControlEngineVCL.pas dosyasıyla ilgili. ne denediysem olmuyo ama jediyide kurmam lazım dbimage ni kullanmak için:( yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :cry:

kurarken verdiği hata :
Error: C:\Documents And Settings\Belgelerim\JVCL310CompleteJCL196-Build2070\jvcl\run\JVDynControlEngineVCL.pas(1435):Undeclared identifier 'alue'
Error: C:\Documents And Settings\Belgelerim\JVCL310CompleteJCL196-Build2070\jvcl\run\JVDynControlEngineVCL.pas(1435):'('expected but')'found
Error: C:\Documents And Settings\Belgelerim\JVCL310CompleteJCL196-Build2070\jvcl\run\JVDynControlEngineVCL.pas(1436):Expression expected but 'BEGIN' found
Error: C:\Documents And Settings\Belgelerim\JVCL310CompleteJCL196-Build2070\jvcl\run\JVDynControlEngineVCL.pas(1439):Statement expected but 'PROCEDURE' found
Error: C:\Documents And Settings\Belgelerim\JVCL310CompleteJCL196-Build2070\jvcl\run\JVDynControlEngineVCL.pas(1440):Identifier redeclared: TJvDynControlVCLDateEdit.ControlSetTab
............
Fatal:C:\Documents And Settings\Belgelerim\JVCL310CompleteJCL196-Build2070\jvcl\run\JVDynControlEngineVCL.pas(218):Could not compile used unit '..\..\run\JVDynControlEngineVCL.pas'
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

evde kurulu bende ama nasıl kurduğumu hatırlamıyorum şimdi 8) konyalı herşeyi kaldır baştan kur (delphiyi kaldırmana gerek yok pathleri felan da göster, gerçi yapmışın ama ? anlamadım)
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

MicroChip jediyle ilgili herşeyi kaldırıyorum garanti olsun die bugün delphiyi bile kaldırdım ama :D yok ya banamısın demiyor. deli olacam valla :twisted: bu hatanın neyden kaynaklandığını bilen varsa ve bi çözüm yolu varsa paylaşırsanız çok sewinirim.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Windows\System32 altında BPL'ler olabilir. Oraya bakın.

Hata verdikleri yerde basit syntax hataları var gibi görünüyor. Koda bakıp düzeltmeye çalışın.
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

coderlord system32 nin içine baktım bazı bpl dosyaları var ama (vcl70.bpl , vcldb70.bpl , vcldbx70.bpl vs...) sanırım bunların jediyle alakası yok onları kaldırınca delphi çalışmıyor çünkü:) ya bu sorunu nasıl halledebilirm arkadaşlar hadi el birliğiyle kuralım şu jediyi :lol:

not:başka makinada sorunsuz kurdum anlatılanlar gibi ama benim makinada olmuyor nedense.garezi var galiba bana:(
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Biliyorum kötü bir öneri olacak ama. :D Windows'u yeniden kur istersen.
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

ya bunu benden istemeyin :cry: windowsu kaldırmadan halletmenin başka bi yolu yokmu:(
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

arkadaşlar çok mutluyum çooook :lol: :lol:
dün akşam jediyi kuramamaktan dolayı mutsuz bi şekilde işten ayrıldım ama sabah geldiğimde bilgisayarımda jedinin son sürümü kuruluydu ve herşey yolundaydı :D hangi sihirli el dokunduysa teşekkürler :wink:

iyi çalışmalar...