Sql Server Web Erişim
Sql Server Web Erişim
Değerli Arkadaşlar,
Forum içinde aradım, ama tam net bir sonuç alamadım, win2003 server üzerine sql2000 kurdum tüm service pack leri yüklü, serverin statik ip si var remote desktop ile erişebiliyorum, firewall kapalı, yönlendirme ve uzaktan erişim etkin, benim ntb ta sql server kurulu, enterprice manager e kurduğum uzaktaki sql serveri register etmeye çalışıyorum ama sürekli access denied alıyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, Herkese kolay gelsin
Forum içinde aradım, ama tam net bir sonuç alamadım, win2003 server üzerine sql2000 kurdum tüm service pack leri yüklü, serverin statik ip si var remote desktop ile erişebiliyorum, firewall kapalı, yönlendirme ve uzaktan erişim etkin, benim ntb ta sql server kurulu, enterprice manager e kurduğum uzaktaki sql serveri register etmeye çalışıyorum ama sürekli access denied alıyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler, Herkese kolay gelsin
bizde adsl var.ben yaptığımı anlatayım öyleyse.biz şuan senin yapmaya çalıştığın şekilde çalışıyoruz.statikIp miz var.adsl miz zoom adsl.zoomadsl virtual server diye bir kısmı var.oraya giriyorum.sql serverin kurulu olduğu makinenin IP sini yazıyorum ve tabi ki portu.ve çalışyor.onun harici bir şey yapmıyorum.ben hızlı bir şekilde çalışıyor.hatta web sayfası bile yayınladım o adsl ayarlarını yaparak. kolay gelsin.
- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
Bu bağlantıdan çok erişim hakları ile ilgili sanırım. erişim haklarını bir kontrol edin.
eğer bağlantı problemi olsaydı "Specified SQL Server not found veya SQL Server does not exist" serveri görüpte bağlanamasaydı "Login failed"
gibi bir hata verirdi. başka bir şeyde olabilir ama şu anda aklıma gelen bu. İyi Çalışmalar.
eğer bağlantı problemi olsaydı "Specified SQL Server not found veya SQL Server does not exist" serveri görüpte bağlanamasaydı "Login failed"
gibi bir hata verirdi. başka bir şeyde olabilir ama şu anda aklıma gelen bu. İyi Çalışmalar.
Şimdi bu taraftan bir sorun yok, öbür taraf bir internet servis sağlayıcısı firma, biz pc yi kurup oraya yolladık, onlar bir statik ip verdiler, yalnız ben 2003 server da hiçbir ayar yapmadım, bu nat ayarı için arkadaşı aradığımda sizin makineye direk statik ip verdik, nat ayarına gerek yok dedi.
Benim merak ettiğim konular :
1. Windows 2003 Server da bir ayar yapmam gerekiyormu?
2. Sql Server da herhangi bir ayar yapmam gerekiyormu?
2. o tarafın routerinde gerçekten bir ayar gerekiyormu?
3. adsl bu kadar kolaysa ben ona geçmelimiyim?
Hatırlatma : Ben bu makineye Uzak erişim yapabiliyorum, dosya gönderip alabiliyorum.
Herkese çok teşekkürler.
Kolay Gelsin.
Benim merak ettiğim konular :
1. Windows 2003 Server da bir ayar yapmam gerekiyormu?
2. Sql Server da herhangi bir ayar yapmam gerekiyormu?
2. o tarafın routerinde gerçekten bir ayar gerekiyormu?
3. adsl bu kadar kolaysa ben ona geçmelimiyim?

Hatırlatma : Ben bu makineye Uzak erişim yapabiliyorum, dosya gönderip alabiliyorum.
Herkese çok teşekkürler.
Kolay Gelsin.
- ozkanagiral
- Üye
- İletişim:
User Directory Synchronization Errors
Failed to Connect to UserList Error
Failed to create component UserList.Connect
Access is denied.
If user directory synchronization fails with an error indicating that access is denied to the UserList.Connect component, you must add permissions to this component manually using the DCOMCNFG utility.
To solve this problem
On the server, run DCOMCNFG at the command prompt. Type DCOMCNFG on the command line, and accept the defaults to any initial prompts.
On the Default Security tab, under Default Access Permissions, select Edit Default.
Click Add.
In the Add Names field, enter the name of the administrative user in the form domain\username.
Click OK to close the dialog boxes.
Restart the server.
Failed to Connect to UserList Error
Failed to create component UserList.Connect
Access is denied.
If user directory synchronization fails with an error indicating that access is denied to the UserList.Connect component, you must add permissions to this component manually using the DCOMCNFG utility.
To solve this problem
On the server, run DCOMCNFG at the command prompt. Type DCOMCNFG on the command line, and accept the defaults to any initial prompts.
On the Default Security tab, under Default Access Permissions, select Edit Default.
Click Add.
In the Add Names field, enter the name of the administrative user in the form domain\username.
Click OK to close the dialog boxes.
Restart the server.