Merhaba arkadaşlar
Benim yeni girdiğim firmada mysql kullanılıyor ve içinde yaklaşık olarak 70000 e varan veri var. program müşterilere kurulması için install shield express ile kurulum cdsi hazırlıyorum ve mysql i program içerisinden mysql-install kodu ile kuruyorum. ancak şöyle bir durum gerçekleşiyor;
Bilgisayar her açıldığında mysql hizmeti başlıyor. Windows XP lerde mysqld-nt.exe nin CPU yu %99 kullandığını yazıyor. Bu ilk açılıştaki mysqld-nt.exe yi elle kapattıktan sonra bilgisayar kapatılana kadar program hiç yavaşlamadan çalışıyor. Ancak bu işlemin bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar yapılması gerekiyor. Windows XP de denetim masası->yönetimsel araçlar->hizmetler içerisinden MYSQL in başlangıç türünü "ELLE" ye çevirince artık açılışta çalışmıyor.
Şimdi benim öğrenmek istediklerim; (Önem sırasına göre)
1) Windows XP de yaptığım işlemi diğer işletim sistemlerinde nasıl yaparım (Win98,WinME,Win2000)
2) Mysql in açılışta çalışmasını engelleyecek bir kod varmıdır? (misal: mysql-install-nonstartup veya mysql-closestartup)
Not: MySQL 3.23 kullanıyorum çünkü diğerleri 98 de çalışmıyor.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
soru: MySQL in açılışta çalışmasını engelleme ?
win xp tabanlı makinalarda yaptığın gibi denetim masasında ELLE'diye yap. Programda kendini açakern
komutunu exec etsin. böylece mysql çalışmış olur. win9x'de durum daha da kolay. başlnagıç içine eklediği kısayolu oradan sil. yine senin programın açılırken o kısayolu çağırsın. eğer programa müdehale edemiyorsan bir bat dosyası hazırla o yapsın.
Kod: Tümünü seç
net start mysql