soru: MySQL in açılışta çalışmasını engelleme ?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ozzyksk
Üye

soru: MySQL in açılışta çalışmasını engelleme ?

Mesaj gönderen ozzyksk »

Merhaba arkadaşlar

Benim yeni girdiğim firmada mysql kullanılıyor ve içinde yaklaşık olarak 70000 e varan veri var. program müşterilere kurulması için install shield express ile kurulum cdsi hazırlıyorum ve mysql i program içerisinden mysql-install kodu ile kuruyorum. ancak şöyle bir durum gerçekleşiyor;

Bilgisayar her açıldığında mysql hizmeti başlıyor. Windows XP lerde mysqld-nt.exe nin CPU yu %99 kullandığını yazıyor. Bu ilk açılıştaki mysqld-nt.exe yi elle kapattıktan sonra bilgisayar kapatılana kadar program hiç yavaşlamadan çalışıyor. Ancak bu işlemin bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar yapılması gerekiyor. Windows XP de denetim masası->yönetimsel araçlar->hizmetler içerisinden MYSQL in başlangıç türünü "ELLE" ye çevirince artık açılışta çalışmıyor.

Şimdi benim öğrenmek istediklerim; (Önem sırasına göre)

1) Windows XP de yaptığım işlemi diğer işletim sistemlerinde nasıl yaparım (Win98,WinME,Win2000)

2) Mysql in açılışta çalışmasını engelleyecek bir kod varmıdır? (misal: mysql-install-nonstartup veya mysql-closestartup)

Not: MySQL 3.23 kullanıyorum çünkü diğerleri 98 de çalışmıyor.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

win xp tabanlı makinalarda yaptığın gibi denetim masasında ELLE'diye yap. Programda kendini açakern

Kod: Tümünü seç

net start mysql
komutunu exec etsin. böylece mysql çalışmış olur. win9x'de durum daha da kolay. başlnagıç içine eklediği kısayolu oradan sil. yine senin programın açılırken o kısayolu çağırsın. eğer programa müdehale edemiyorsan bir bat dosyası hazırla o yapsın.