HTML Help Yardım Dosyası Hazırlama
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
HTML Help Yardım Dosyası Hazırlama
Ben Bİr Html Help yardım dosyası hazırlayacağım.....chm formatında olacak.ama elimde hiç döküman yok.elinde yardım konularına dair bir döküman yada yararlanabileceğim bir site adresi verebilecek olan arkadaşlarımın acil yardımlarını bekliyorum..... şimdiden teşekkürler. .. herkese kolay gelsin...
değiştirildi: freeman35
Bir mum etrafına işık saçmakla ışığından birşey kaybetmez.
s.a.
sitede bu konu ile ilgili dökümanlar var.
viewtopic.php?t=10002&highlight=html+help
ufak bir arama ile bulunabiliyor.
kolay gelsin.
sitede bu konu ile ilgili dökümanlar var.
viewtopic.php?t=10002&highlight=html+help
ufak bir arama ile bulunabiliyor.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Döküman Arıyorum Arkadaşlar
Hepinize teşekkür edrim arkadaşlar.ben zaten chm formatında Html help hazırlamak için Html Help WorkShop programını buldum ve indirdim.o konuda sıkıntım yok.Ama döküman sıkıntısı çekiyorum.içerik için.Standar Sayfadaki Bileşenler hakkında biraz dökümana ihtiyacım var.(aslında delphiyle ilgili tüm konulardan da varda en önemlisi şuan o ). Elinde döküman olan bildiği site adresi olan varsa zahmet olucak ama bana ulaştırırsa çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Oluşturduğumuz Yardım Dosyasının Delphi'de Kullanılması
Delphi ile birlikte herhangi bir HTML yardım componenti gelmiyor ancak bedava bir component olan EHS'yi indirip, hazırladığımız dosyayı programıma dahil edebiliriz.
EHS'yi http://www.ec-software.com adresinden indirebilirsiniz.
EHS'yi indirip, kurun. HelpRouter componenti koyup, HelpType özelliğin htHTMLhelp olarak seçin. Daha sonra Delphi'de aşağıdaki komutları kullanarak HTML yardım dosyasını kullanabilirsiniz.
* Yardım dosyasını açmak için : HelpRouter.HelpContent;
* Index kısmını açmak için : Helprouter.HelpKeyword('');
* Belli bir sayfayı açmak için : Helprouter.HelpKeyword('sayfanın_index_ismi');
Bu komutlar genel kullanım için yeterlidir. Component ile gelen örneği inceleyip detayları görebilirsiniz.
Arkadaşlar ben bu chm help dosyasını delphide kullanmak için yapılması gereken aşamayı anlamadım.EHS yani Help & Manual programını indirip kurdum.HelpRouter componenti koymamı istemiş.ben bunu bulamadım........bide benden hazırladığım html leri yeniden düzenleyip kaydetmemi istiyor.ben hazırladığım onca heml leri tekrar hazırlayamam.daha kolay bir yöntemi yokmu?......... Bide delphide kullanabilmek için bu yardım dosyasının uzantısının hlp olması gerekmiyor mu?bu Manual programının uzantısı sanırım hlp değil.Bana bu konuda acilen yardım edebilir misiniz?
Delphi ile birlikte herhangi bir HTML yardım componenti gelmiyor ancak bedava bir component olan EHS'yi indirip, hazırladığımız dosyayı programıma dahil edebiliriz.
EHS'yi http://www.ec-software.com adresinden indirebilirsiniz.
EHS'yi indirip, kurun. HelpRouter componenti koyup, HelpType özelliğin htHTMLhelp olarak seçin. Daha sonra Delphi'de aşağıdaki komutları kullanarak HTML yardım dosyasını kullanabilirsiniz.
* Yardım dosyasını açmak için : HelpRouter.HelpContent;
* Index kısmını açmak için : Helprouter.HelpKeyword('');
* Belli bir sayfayı açmak için : Helprouter.HelpKeyword('sayfanın_index_ismi');
Bu komutlar genel kullanım için yeterlidir. Component ile gelen örneği inceleyip detayları görebilirsiniz.
Arkadaşlar ben bu chm help dosyasını delphide kullanmak için yapılması gereken aşamayı anlamadım.EHS yani Help & Manual programını indirip kurdum.HelpRouter componenti koymamı istemiş.ben bunu bulamadım........bide benden hazırladığım html leri yeniden düzenleyip kaydetmemi istiyor.ben hazırladığım onca heml leri tekrar hazırlayamam.daha kolay bir yöntemi yokmu?......... Bide delphide kullanabilmek için bu yardım dosyasının uzantısının hlp olması gerekmiyor mu?bu Manual programının uzantısı sanırım hlp değil.Bana bu konuda acilen yardım edebilir misiniz?
- omerdurmus
- Üye
CHM FORMTINDA HELP HAZIRLAMA
Evet arkadaşım evet. heryri araştırdım.Ama aradığımı bulamamıştım.En sonunda bir arkadaşımın yardımıyla çözdüm sorunumu.Şunu söyleyebilşirim ki bu anlatımları yazan arkadaşların unuttuğu birşeyler var.Delphide nasıl kulalnılacağına dair yazılan bilgiler çok eksik.Orda anlatılanlarla olmuyor.
Yakın bir zamnada eksik kalan kısımlar ben tamamlayarak sunmak istiyorum.İhtiyacı olan birileri çıkacaktır.[benim gibi
]
YArdımda bulunan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar...
Yakın bir zamnada eksik kalan kısımlar ben tamamlayarak sunmak istiyorum.İhtiyacı olan birileri çıkacaktır.[benim gibi

YArdımda bulunan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar...
Yardım dosyasını çağrırken component kullanmaya gerek yok. Shellapi ile paremetre göndererek rahatlıkla erişebilirsiniz.
Bunun için basit bi http://rapidshare.de/files/23151326/Yar ... 6.zip.html uygulama yazdım. paketin içinde screenshot da var. topic id'ler ile istediğin sayfaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Bunun için basit bi http://rapidshare.de/files/23151326/Yar ... 6.zip.html uygulama yazdım. paketin içinde screenshot da var. topic id'ler ile istediğin sayfaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.