double(25,2) vb. field create edemiyorum?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
oquz

Mesaj gönderen oquz »

bunu nasıl yapacağız, forumda aradım ama bu şekilde crate edersem olur diyen var ama ıı ııııgh olmıyor.
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

firebird double diye bir alan yoktu sanırım. Yerinde olsam numeric(25,2) şeklinde kullanırdım.
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

double precision diyorsan marj veremezsin. bu native, IEEE standardında koyan noktalı datatipidir işlemcilerin desteklediği. 15 basamağa kadar tam destek verir. 4 hassasiyet ya da 8 hassasiyetli olarak.

illa fixed size saha kullanıcam diyorsan:
numeric(m,n) ya da decimal(m,n) kullanmalısın.

Firebird büyük sayısal sahalar için 32 bitlik işlemcilerin sınırı olan int64 kullanır. o yüzden 18 basamaktan fazla veremezsin.
64 bit işlemcili sistemlere geçildiğinde int128 sisteme eklenir ve 38 basamağa kadar kullanabilirsin çok lazımsa.. ama paradan 6 sıfır atıldığı için artık eskisi kadar lazım olmuyor çok büyük rakamlar. (18,x) hemen her işe yeter.
Oracle bütün sayılar için arka planda 38 basamaklı saha tutar. 1 basamak desen bile. yavaş çalışma nedenlerinden bir başkası da bu.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

decimal ile numeric arasınkadi fark nedir.
yada para birimi icin hangisi daha iyi bir secim olur, miktarlar icin hangisi ağırlık lar icin hangisi yada hepsine biri yeterlimi. bunun ayırımı neye gore yapılmalı
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

musti yazdı:decimal ile numeric arasınkadi fark nedir.
yada para birimi icin hangisi daha iyi bir secim olur, miktarlar icin hangisi ağırlık lar icin hangisi yada hepsine biri yeterlimi. bunun ayırımı neye gore yapılmalı
onlar sadece görüntü formatı, arkaplanda sayı int16, int32 ya da int64 değişkende tutuluyor.
numeric kullanman yeterli, boyu da senin ihiyaç ve hesaplamalarına
kalmış bişey. matematik kurallarını bilmen lazım. FB ile ilgisi yok yani.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org