sql server ve linux

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ademcicek
Üye

sql server ve linux

Mesaj gönderen ademcicek »

herkese merhaba.arkadaşlar sql serveri linux a kurabilirmiyim.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Bunun mümkün olduğunu zannetmiyorum. Çok ayrık kavramlar. Sql Server her işlemci ile çalışmıyorken linux üzerine kurmak.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

:) Tabii ki kuramazsın Adem. Zaten Linux üzerinde çalışan MS SQL Server'dan daha iyi VT'ler var.
ademcicek
Üye

furkan hocam çok büyük sorunumuz var o zaman.belki bir yolu vardır diye şansımı denedim.sql ve ms .net kullanarak bir proje geliştiriyoruz.ama şöyle bir sorunumuz var satın alacak kişiler linux veya unix itercih edebilirler.biz ozaman veritabanı için ayrı bir server açacaz anlımına geliyor.teşekürler.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Hala geliştirme aşamasındaysanız, Firebird, MySQL, PostgreSQL gibi VT'lerin birine de destek vermeniz sorununuzu çözecektir. Bu sunucular Linux üzerinde de çalışıyorlar. Aynı zamanda Windows sürümleri de mevcut. Bildiğim kadarıyla .NET connector'leri de var.

MSSQL'i destekleyecekseniz gene destekleyin. Ancak yanında bunlardan birine de şans verin. Probleminiz kalmaz.

Linux üzerinde MS-SQL şansınız hiç yok. Üzgünüm.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Bence çok ilginç bir soru oldu bu :) Linux üzerinde M$-SQL Server :) Ehiiiii

Nasıl olur böyle bir şey? İşletim sistemi tutmuyor, ki M$ SQL Server için bir sürü işletim sistemine has özellikleri kullanıyordur !...

Ayrıca Yani bir kere işletim sistemleri farklı bir şeyin (ki M$ SQL Server Native Kod ile, 2000'den bahsediyorum) çalıştığı için imkanı yok.

Haaa belki Wine gibi araçlar ile simülasyon yaparak çalıştırılabilir ama sorun çıkarır (%99.9 Sorun çıkarır)

Bence M$'ı unutun, ayrıca Linux'a yeterince Gıcıklar :)
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
ademcicek
Üye

evet ben veritabanı seçenekli yazayım programı o zaman.yoksa başa bela olacak.
Kullanıcı avatarı
AReS
Üye

Slm

Mesaj gönderen AReS »

Hocam MS-SQL server Unix Sistemler altında çalıştırlabilir ama bayagı bi ugraştırıyor port çıkışlarının ayarlanması. Yanlış hatırlamıyorsam ismini Wine 2 tane daha vardı tam olarak hatırlayamadım 3-5 senedir kullanmadım ama bu tarz proğramlarla proğramları startlayıp exe nin çalışmak istediği portları unix lerde ayarlarsan çalışır ama sorun şu ne kadar işini görür bilemem. :)
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Sybase ASA/ASE linuxta çalışıyor. Yapısıda MsSql'e benzediği için Mssqle alışan biri pek zorluk çekmez herhalde. İlla paralı DB kullanacam diyorsanız Sybase ASE kullanın hemde birgömlek atlamış olursunuz.

For more information please apply to Fahrettin abi :)