Ekran Koruyucu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
athena
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen athena »

yapmak istediğiniz şey windowsun parolalı ekran koruyucusunun aynısı oluyor.

Arıca şifreyi de bir inifile içine yazdırabilirsin. Tinifile kullanımını inceleyerek nasıl yapılacağını bulabilirsin.
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@athena Cevap yazmışsın taktir ediyorum ama bunun ne anlama geldiğini kısaca özetlesen daha faydalı olurdu diye düşünüyorum. :)

- Cevap verdiğimiz kişiler, sorularında hangi seviyede Delphi kullanıcısı olduklarının işaretlerini veriyorlar, bunlara uygun cevap yazarsak daha faydalı olur. Şifre Windows Registry kaydına da yazılır, EXE içine de gömülür vs. :?
... programa baya bişey ekldeim ama mesela şifreyi bilmesen bile 4,5 adet benim koyduğum oyunları oynuyabiliyorsun keğıt oyunu falan baya güzel oldu ayrıca ...
- Görüldüğü gibi @zemin Windows Parolalı Screen Saver'dan farklı olarak oyun vs. oynamasına izin vermek gibi amacını belirtmiş zaten...

- Örnek olarak verilen yöntemler için açıklama yazmayı alışkanlık haline getirelim... :idea:
Resim
Resim ....Resim
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

verdiğin bilgi için teşekküler yanlız bu kodları nereye yazıcam ben ???
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

athena yazdı:yapmak istediğiniz şey windowsun parolalı ekran koruyucusunun aynısı oluyor.

Arıca şifreyi de bir inifile içine yazdırabilirsin. Tinifile kullanımını inceleyerek nasıl yapılacağını bulabilirsin.
bu nedemek yaw??? benim sayfa haır zati sadece şifrei kullanıcılar nasıl değiştircek şuan ben programı yazarken "delphi" şifresi geçerli önemki olanprogramı açınca kullanıcıların kolay bi şekilde şifresini değiştirmesi???
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam....

:arrow: Daha önceki yazdığım kodu düzenleyip tekrar yazıyorum. kendi programına aynen kopyala.

Kod: Tümünü seç

Procedure TForm1.SifreKaydet(Sifre : String);
Var
  Dosya : TStringList;
begin
  Dosya := TStringList.Create;
  Dosya.Add(Sifre);
  Dosya.SaveToFile(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Sifre.TXT');
  Dosya.Free;
end;

Function TForm1.SifreOku : String;
Var
  Dosya : TStringList;
begin
  Dosya := TStringList.Create;
  // Önce şifre dosyası, program dizinde mevcut mu diye kontrol edilecek
  If FileExists(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Sifre.TXT') then
  begin  // Şifre dosyası varsa okunur...
    Dosya.LoadFromFile(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Sifre.TXT');
    Result := Dosya.Text;
  end
  else Result := 'delphi'; // Şifre dosyası yoksa şifre 'delphi' olarak varsayılır...
  Dosya.Free;
end;
:arrow: Formunun adının Form1 olduğunu varsayıyorum :!: Değilse TForm1 ile başlayan başlıkları başında T olacak şekilde (programındaki diğer procedure başlıklarına benzer şekilde) değiştir.

:arrow: Delphi'de bir kolaylık vardır. Bu Procedure ve Function başlıklarının üzerine sırasıyla gelip CTRL+ALT+C tuş kombinasyonlarına basarsan, senin yerine bu kodu yukarıya da işlerler... Bu işlemleri yap ki hata vermesin...
:arrow: Fonksiyonlar artık kullanıma hazır... :wink:

:arrow: Şifreli kullanıcıların girebildiği, formda uygun gördüğünüz yere bir buton daha ekle...
:arrow: Bu butona basınca şu kodu ekle...

SifreKaydet(InputBox('Lütfen Şifre Giriş Ekranı', 'Yeni Şifreyi Girin', Trim(SifreOku)));
:idea: Artık gönül rahatlıyla kullanabilirsin. Çalışmalarında başarılar..
Resim
Resim ....Resim
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

teşekkürler :D