Ekran Koruyucu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Ekran Koruyucu
arakadaşlar ben şöyle bi program yapmak istiyorum boş bi form yapcam
program açılınca bütün ekranı kaplayacak programdan çıkamıcan ancak şifyei yazınca çıkabilecen bide başka bi tuşa basıncada bilgisayar kapancak nasıl yapabilirim şifreli ekran korucu gibi bişey olcak ama boş sadece şifre yazıp çıkabilecen yardımcı olursanız sevinirim
program açılınca bütün ekranı kaplayacak programdan çıkamıcan ancak şifyei yazınca çıkabilecen bide başka bi tuşa basıncada bilgisayar kapancak nasıl yapabilirim şifreli ekran korucu gibi bişey olcak ama boş sadece şifre yazıp çıkabilecen yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba;
Öncelikle forum'a yeni katılıyorsunuz. Aramıza hoşgeldiniz! Ayrıca şunu belirtmek istiyorum Lütfen forum kurallarını okuyunuz ve forum başlığını değiştiriniz.
Sorunuza Gelince
Forum'u tam ekran yapmak için Formun WindowState olayına wsMaximized atayın BorderStyle olayına ise BsNone olarak atayın.
Kodlama işlemini ise maus'un hareketlenmesi veya herhangi bir tuşa basılması halinde inputbox veya kendinizin tasarladığı bir form çağırın ve şifreleme işlemini kodlayın.
Bilgisayarı kapatma olayını da formun keypreess eventine (yanlış hatırlamıyorsam) Sitemizin ipucu kısmından yararlanarak halledebilirsiniz.
Kolay Gelsin...
Öncelikle forum'a yeni katılıyorsunuz. Aramıza hoşgeldiniz! Ayrıca şunu belirtmek istiyorum Lütfen forum kurallarını okuyunuz ve forum başlığını değiştiriniz.
Sorunuza Gelince
Forum'u tam ekran yapmak için Formun WindowState olayına wsMaximized atayın BorderStyle olayına ise BsNone olarak atayın.
Kodlama işlemini ise maus'un hareketlenmesi veya herhangi bir tuşa basılması halinde inputbox veya kendinizin tasarladığı bir form çağırın ve şifreleme işlemini kodlayın.
Bilgisayarı kapatma olayını da formun keypreess eventine (yanlış hatırlamıyorsam) Sitemizin ipucu kısmından yararlanarak halledebilirsiniz.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Zorlanacağını düşündüğüm bir konu var. Mouse nin hareketlendiğini nasıl anlayabileceğini anlatmaya çalışacağım.
ilk önce xx, yy şeklinde Global bir değişken oluştur. implementation kısmında
Sonra form yüklenirken mouse nin pozisyonlarını al.
Bunu formun OnShow eventine yaz. Şu şekil olması lazım.
Sonra mouse hareketini anlamak için ise form'un OnMouseMove eventine
Bu basit uygulama farklı şekillerdede yapılandırılabilir.
Kolay gelsin...
ilk önce xx, yy şeklinde Global bir değişken oluştur. implementation kısmında

Sonra form yüklenirken mouse nin pozisyonlarını al.
Bunu formun OnShow eventine yaz. Şu şekil olması lazım.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormShow(Sender: TObject);
begin
xx:= Mouse.CursorPos.X;
yy:= Mouse.CursorPos.Y;
end;
if (xx <> Mouse.CursorPos.X) and (yy <> Mouse.CursorPos.Y) then //Burada forum açılışında aldığımız mouse pozisyonu karşılaştırılıyor.
Begin
ShowMessage('EşitDeğil');
xx:= Mouse.CursorPos.X; // mouse pozisyonları değişkenlere yükleniyor
yy:= Mouse.CursorPos.Y; // sebebi ise çıkan kutu onaylandıktan sonra kutunun birdahaki mouse hareketine kadar çalışmaması
End;
Kolay gelsin...
Gazete manşetleri
yardımın için teşekküler ama şiferelemeyi nasıl yapcam kodlarını ben delphi ye yeni başladım daha şifrelemeyi bilmiyorum bana anlatırsan sevinirim tamamen nasıl yapcağımı forma şifre koymayı öğrensem ben gerisini yaparım zaten ekran koruyucu gini yapcam dedim ama ekran korucuyu değil ben mesela bilgisayarın başından kalktiğimda programa bascam form ekranı kaplıcak programı kapatamıcan şifreyi yazıp butona basınca çıkacan anca yapmak istedeğim program bu sadece şifre yazıp çıkabilecen, yardımcı olursanız sevinirim
....::::Selametle::::.....
....::::Selametle::::.....
Şifreleme için önce algoritma oluştur tıpkı forum'a anlattığın gibi ve ardından kodlamaya gir. Takıldığın yerde bizlere sor ben yazıp verirsem sana kötülük yapmış olurum.
İlk önce şunlara karar ver Şifre sorgulaması dosyadan mı sorgulatacaksın yoksa program içinden bir stringtenmi sonra yapman gereken işlem if kontrol komutlarıyla girilen değer ve saklanan değeri karşılaştırmak olacaktır. Bu basit bir şifrelemedir senin işini görür.
Bak algoritman çıktı bile
Kolay Gelsin...
İlk önce şunlara karar ver Şifre sorgulaması dosyadan mı sorgulatacaksın yoksa program içinden bir stringtenmi sonra yapman gereken işlem if kontrol komutlarıyla girilen değer ve saklanan değeri karşılaştırmak olacaktır. Bu basit bir şifrelemedir senin işini görür.

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Hoja sen anlamadın sanırım ben yeni başladım diyom örneklere bakarak çözmeye çalışıyorumda bişey bilmeden nasıl yapcam ben boşamı ben msj yazıyorum yardım edin diye sen bana nasıl yapacağımı anlat iylik yamış olursun bi koruma diye program vardı delphi ile yapılmış açınca ekranı kaplıyordu şifreyi yazınca kapanıyordu program ayrıca alt+tab ctrl+alt+del tuşlarınıda kilitliyordu program açılınca ben tüuşları kilitlemeyi biliyomda sen bana sadece forma nasıl şifre koyucağımı anlat gerisini yaparım yani programı açıcam şifreyi yazınca çıkabilecen sadece ben ekranı kaplatmasını tuşları kilitlemesini falan öğrendeim sadece şifre olayını bilmiyorum sen anlat büyük bir iylik yapmış olursun buraya bilmediğim için msj yazıyorum kodlamayı falan yapm yazmışında kodlamayı bilmiyorumki şifre falan koymayı bilmiyorum şimdiye kadar sadece iki üç tane basit bi program yaptım örneğin serialnumbergenerator programı yaptım bide şu programı yapsam süper olcak zaten sipariş verdim delphi kitabı geliyor ok yardım ...
Anlaşıldı Ok
Yukarıda verdiğim kod'u aşağıda düzenliyorum
Yukarıda çağırdığımız forum senin şifre Formun olacak (Form2.ShowModal) olan yer yani.
Form2'ne 1 adet Edit kutusu 2 adette Button koy.
Button'un biri şifre kutusunu kontrol etsin birisi de bilgisayarı kapatsın.
Button'un OnClick eventine
Bilgisayarı kapatma olayınıda Button 2 nin click eventine yazacaksın
İpucu Sitenin ipucu kısmına bakarsan gerekli bilgiye ulaşırsın.
Kolay Gelsin...

Yukarıda verdiğim kod'u aşağıda düzenliyorum
if (xx <> Mouse.CursorPos.X) and (yy <> Mouse.CursorPos.Y) then //Burada forum açılışında aldığımız mouse pozisyonu karşılaştırılıyor.
Begin
Form2.ShowModal;
xx:= Mouse.CursorPos.X; // mouse pozisyonları değişkenlere yükleniyor
yy:= Mouse.CursorPos.Y; // sebebi ise çıkan kutu onaylandıktan sonra kutunun birdahaki mouse hareketine kadar çalışmaması
End;
Form2'ne 1 adet Edit kutusu 2 adette Button koy.
Button'un biri şifre kutusunu kontrol etsin birisi de bilgisayarı kapatsın.
Button'un OnClick eventine
var
Sifre:String;
Begin
Sifre := ' delphi'; //Şifremiz delphi olsun küçük harf olduğuna dikkatini çekerim.
if Sifre = Edit1.Text Then //Şifre ile edit kutusuna girilen değeri karşılaştıralım
Begin
//Şifre kontrolü tutuyorsa istenilen işlemleri yap.
Form1.Close; //Ben programı kapattım vindows açılabilir.
End
Else
Begin
ShowMessage('Şifre Yanlış');
Close; //Form1 Aktif
End;
End;
İpucu Sitenin ipucu kısmına bakarsan gerekli bilgiye ulaşırsın.
Kolay Gelsin...
En son husonet tarafından 05 Şub 2004 08:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Gazete manşetleri
Arkadaslar forumda mumkun oldugunca herkes yardımcı olmaya çalışıyor fakat yeni başlayanları görüyorumki hiç bir araştırma yapmadan nerdeyse programının tamamını buradan yaptırmaya çalışıyor.
Delphiye yeni başlayan arkadaşlarıma tavsiyem lütfen önce biraz araştırın sonra takıldığınız yer varsa orayı sorun oysa görüyorum ki siz hiç araştırmadan hazır bir şeyler istiyor gibisiniz.
Bakın foruma attığım bir uyarı var ben bunu çözmek için tam 15 günümü verdim. Arkadaşların da benim kadar vakit harcamaması için bilgilendirdim.
Saygılarımla,
Recep MUT.
Delphiye yeni başlayan arkadaşlarıma tavsiyem lütfen önce biraz araştırın sonra takıldığınız yer varsa orayı sorun oysa görüyorum ki siz hiç araştırmadan hazır bir şeyler istiyor gibisiniz.
Bakın foruma attığım bir uyarı var ben bunu çözmek için tam 15 günümü verdim. Arkadaşların da benim kadar vakit harcamaması için bilgilendirdim.
Saygılarımla,
Recep MUT.
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
Merhaba,
Recep bey'e tamamen katılıyorum. Forumun amacı da zaten sizin programlarınızı yapıp size göndermek değil. Takıldığınız hususlarda size yardımcı olmak. Bu sizin de iyiliğiniz için. Her zaman yanınızda sizin işinizi yapan biri olmayabilir
Bilmiyorum demek mazaret değil, kaynak çok yardımcı olacak insan çok. Takıldığınız noktaları yazın yardımcı olalım.
Mesajınızda başta doğru düzgün bir başlık vermemek üzere birçok yanlış var. Forum kurallarını okuyun ve konunun başlığını düzeltin.
Kolay gelsin.
Recep bey'e tamamen katılıyorum. Forumun amacı da zaten sizin programlarınızı yapıp size göndermek değil. Takıldığınız hususlarda size yardımcı olmak. Bu sizin de iyiliğiniz için. Her zaman yanınızda sizin işinizi yapan biri olmayabilir

Bilmiyorum demek mazaret değil, kaynak çok yardımcı olacak insan çok. Takıldığınız noktaları yazın yardımcı olalım.
Mesajınızda başta doğru düzgün bir başlık vermemek üzere birçok yanlış var. Forum kurallarını okuyun ve konunun başlığını düzeltin.
Kolay gelsin.
Mustafa Hocam ve Recep Bey bu konuda çok haklılar bir şey üzerine yoğunlaşıp anlamadığınız ve anlaşılmayan yerleri sorsanız olayları kavramanız yönünde faydalı olacağına bende inanıyorum. İnanın kodlama hazır kodlara bakarak anlamaya çalışmak daha zor. Kendiniz uğraştığınız zaman ve hedefe ulaştığınız zaman daha hoşnut kalırsınız ve yaptığınız olay hafızanızda kalır.
Recep Bey'in bahsettiği gibi bende çok basit olay için 15 gün veya 1 ay uğraştığım zamanlar oluyor. Ve şunu belirtmek istiyorum programlama diline geçtiğiniz zaman Algoritma mantığınızı oluşturmaya çalışmalısınız. Döngüleri Kontrolleri Değişkenleri tanımalısınız. VisualBasic programcısı gibi davranmayalım. Örneğin Değişkeni niye kullandığımızı bilelim ufak ufak kodlamalarla işe başlayalım. En sonunda sizde göreceksinizki emeklerinizi boşa harcamamış olacaksınız.
İyi Geceler.
Recep Bey'in bahsettiği gibi bende çok basit olay için 15 gün veya 1 ay uğraştığım zamanlar oluyor. Ve şunu belirtmek istiyorum programlama diline geçtiğiniz zaman Algoritma mantığınızı oluşturmaya çalışmalısınız. Döngüleri Kontrolleri Değişkenleri tanımalısınız. VisualBasic programcısı gibi davranmayalım. Örneğin Değişkeni niye kullandığımızı bilelim ufak ufak kodlamalarla işe başlayalım. En sonunda sizde göreceksinizki emeklerinizi boşa harcamamış olacaksınız.
İyi Geceler.
Gazete manşetleri
kardeşim ben kaç gündür sırf bu delphiyi öğrenmek için sabah 4de yatıyorum ama elimde kodlarım olmadan bişey yapamıyorum başkalarını yaptığı program örneklerine bakım bişeyeler öğrenmek istiyoruz ama hiçbi bilgiye sahip olmadan bunları yapmak mümkün olmuyor sağlosın arkadaş kodları verdi bu kodu aldığımda bile ben başka programlara nasıl kullanacağımı düşünüyorum bu kodların , şuan bu sitenin %40 pcme kaydetdim hergün okuyorum bu arda bi sorum daha var sizin verdiğin kodları ben naısl kullanıcam yeni bi forum yapıyorum ordaki kodları silip bu kodları yapıştırıyorum hata veriyor işte bilmeden bişey yapılmıyor ben bunuda sormimde kendimmi öğrenim elimde kaynak olmadan mecbur sorucaz ondan sonra zaten çözüyoruz yavaş yavaş şu koklarıda nasıl kullanacağımı anlatırsanız sevinirim..athena yazdı:Arkadaslar forumda mumkun oldugunca herkes yardımcı olmaya çalışıyor fakat yeni başlayanları görüyorumki hiç bir araştırma yapmadan nerdeyse programının tamamını buradan yaptırmaya çalışıyor.
Saygılarımla,
Recep MUT.
Bilgi verdiğin için teşekkürler forum kurallarını okudum evet şuan kitap okuyorum birçok şeyi çözdüm sayılır ayrıca ben ekran koruyuzu yapmak istememiştim maus haraketleri falan gerekmediği için en aşşağıdaki kodları kullandım vede oldu programın amacı bilgisayarın başından kalktığınız zaman programı çalıştırmak böylece başka biri masaüstünüzü göremiyecek hiç bişey yapamıyacak yanlız bi eksiği var şifreyi program üzerinden kullanıcılar nasıl değiştircek bunu bulamadım programa baya bişey ekldeim ama mesela şifreyi bilmesen bile 4,5 adet benim koyduğum oyunları oynuyabiliyorsun keğıt oyunu falan baya güzel oldu ayrıca kodları veren arkadaşa teşekkür ediyorum
ayrıca şu şifreyi değiştirme seçeneğini nasıl koyaraım bi bilgi verirmisin yardımlarını için teşekküler
...:::::Selametle:::::.....
ayrıca şu şifreyi değiştirme seçeneğini nasıl koyaraım bi bilgi verirmisin yardımlarını için teşekküler
...:::::Selametle:::::.....
@husonet'i dinlendirelim...
Uyguladığınız kod buydu sanırım....
- Burada Sifre değişkeni sadece bu procedure içerisinde tanımlı olduğundan statik (durağan) haldedir. Siz bu değişkeni dinamik hale getirmek için harddiskte bir yere kaydetmeniz/kullanıcılara kaydettirmeniz gereklidir. Aynı şekilde bu kaydettiğiniz yerden okunmalıdır.
- Çok basit bir kod yazıcam.. Bir stringlist oluşturucaz, buraya koyduğumuz text'i hard diskte program dizininde sifre.txt olarak kaydedecek...
- Örneğimizde iki fonksiyon olacak... Bu fonksiyonlardan birisi şifreyi kaydedecek, diğeri şifre okuyup sanki oraya 'delphi' yazmışsınız gibi dönecek...
Kullanıcının belirlediği şifreyi kaydeden Procedure
Kullanımı : Edit1.Text kullanıcının girdiği yeni şifre olsun....
Kullanıcının belirlediği şifreyi okuyan Fonksiyon
- Kullanıcı şifresini belirleyecek şartı sen sağlarsın, şifreyi kaydet butonuna bastığında yukardaki SifreyiKaydet procedurunu örnekteki gibi kullanırsın ve hard diske kaydını sağlarsın...
@Husonet'in koduna dönelim... Burada
yazıyordu ya, işte bu satırı
şeklinde değiştirince olay tamamdır....
- Bu yukarda yazdığım, Delphi'ye giriş seviyesinde bir çözümdür. Siz ilerleyen zamanlarda kullanıcıların şifreyi kolayca görmemesi, değiştirememesi için metodlar geliştirirsiniz...
- Çalışmalarında başarılar...
Uyguladığınız kod buydu sanırım....
var
Sifre:String;
Begin
Sifre := ' delphi'; //Şifremiz delphi olsun küçük harf olduğuna dikkatini çekerim.
if Sifre = Edit1.Text Then //Şifre ile edit kutusuna girilen değeri karşılaştıralım
Begin
//Şifre kontrolü tutuyorsa istenilen işlemleri yap.
Form1.Close; //Ben programı kapattım vindows açılabilir.
End
Else
Begin
ShowMessage('Şifre Yanlış');
Close; //Form1 Aktif
End;
End;
- Çok basit bir kod yazıcam.. Bir stringlist oluşturucaz, buraya koyduğumuz text'i hard diskte program dizininde sifre.txt olarak kaydedecek...
- Örneğimizde iki fonksiyon olacak... Bu fonksiyonlardan birisi şifreyi kaydedecek, diğeri şifre okuyup sanki oraya 'delphi' yazmışsınız gibi dönecek...
Kullanıcının belirlediği şifreyi kaydeden Procedure
Procedure TForm1.SifreKaydet(Sifre : String);
Var
Dosya : TStringList;
begin
Dosya := TStringList.Create;
Dosya.Add(Sifre);
Dosya.SaveToFile(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Sifre.TXT');
Dosya.Free;
end;
SifreKaydet(Edit1.Text);
Function TForm1.SifreOku : String;
Var
Dosya : TStringList;
begin
Dosya := TStringList.Create;
// Önce şifre dosyası, program dizinde mevcut mu diye kontrol edilecek
If FileExists(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Sifre.TXT') then
begin // Şifre dosyası varsa okunur...
Dosya.LoadFromFile(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'Sifre.TXT');
Result := Dosya.Text;
end
else Result := 'delphi'; // Şifre dosyası yoksa şifre 'delphi' olarak varsayılır...
Dosya.Free;
end;
@Husonet'in koduna dönelim... Burada
Sifre := 'delphi';
yazıyordu ya, işte bu satırı
Sifre := SifreOku;
- Bu yukarda yazdığım, Delphi'ye giriş seviyesinde bir çözümdür. Siz ilerleyen zamanlarda kullanıcıların şifreyi kolayca görmemesi, değiştirememesi için metodlar geliştirirsiniz...
- Çalışmalarında başarılar...