Hasretle beklediğiniz bileşen çıktı! (OmeDBEdit bileşeni)

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
omerdurmus
Üye

Hasretle beklediğiniz bileşen çıktı! (OmeDBEdit bileşeni)

Mesaj gönderen omerdurmus »

OmeComponentPack hızla büyüyor. bir önceki paketteki component sayısı %100 :shock: arttı artık sayı 2 :lol:
Paket içindeki bileşenler : OmeEdit, OmeDBEdit
Özellikleri:
-------------
- Alignment desteği
- Dummycolor özelliği (kontrolü devralınca renk değiştirme)
- enter, yukarı, aşağı tuşları ile kontrolü devretme

http://www.geocities.com/omercikaslanpa ... ntPack.zip
adresinden indirebilirsiniz.

Yakında eklemeyi düşündüğüm özellikler yazarken otomatik tamamlama ve aktif font ayarlarının değiştirilebilmesi

Desteklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

vakit ayırıp deneyen herkese teşekkür ediyorum.

saygılar,
omerdurmus
...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bu mesajın yeri Delphi VCL değil. Dikkatli olalım! Mesajı paket programlara taşıyorum.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

coderlord yazdı:Bu mesajın yeri Delphi VCL değil. Dikkatli olalım! Mesajı paket programlara taşıyorum.
bu bir paket program mi yoksa bilesen mi? bence delphi vcl e uygun bu konu veya paket programlarla hicbir ilgisi yok :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

sadettinpolat yazdı:
coderlord yazdı:Bu mesajın yeri Delphi VCL değil. Dikkatli olalım! Mesajı paket programlara taşıyorum.
bu bir paket program mi yoksa bilesen mi? bence delphi vcl e uygun bu konu veya paket programlarla hicbir ilgisi yok :)
der ki.. :)
Delphi VCL
Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Sadece bileşenlere ait bir alan olmalı ama yok işte sadettin. :)
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.

Bence burdaki ifadede eksiklik var.delphi vcl bölümüne yazılmalıydı diye düşünüyorum.veya delphi bileşenleri gibi bir bölüm açılması gerekir bence.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Öneriler de forum öneri bölümüne :)
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Bi kamera şakasını hatırlattı bu durum..Bekleme salonunda cereyan eden bi olay, kadının birisi ne yapsa görevli elinde tabelayla kadının yaptığı hareketin yasak olduğunu deklare ediyordu.Oturmak yasak, gazete okumak yasak, sakız çiğnemek yasak vs.gibi..Şimdi buna da bunun yeri sohbet forumu dersin artık :D
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Arkadaşlar, @coderlord, @omerdurmus'a, konuyu buraya taşıyarak güzel bir iyilik yapmış neden daha polemik konusu haline getiriyorsunuz...Resim

- VCL başlığını incelediyseniz trafiği yoğun bir yer. Bu başlığın güncel kalması çok zor. Gerçi bu çabalarınızın farklı bir versiyonu orada olsa yine güncel kalırdı ya neyse... Resim

- Bu VCL paketi ile ilgili yorumları orada yapabilirsiniz. Bu kısmda tanıtılmaya değer görülen program veya componentlerin bulunmasına katılıyorum. Tartışma yeri ise türüne göre ilgili başlıktır. Program veya VCL paketi dağıtımı burası, tartışma ortamı VCL bölümü.Resim
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
omerdurmus
Üye

şimdi neye karar verdiniz yaptığım komponentleri buradan paylaşmaya devam mı edeyim yoksa başka başlıktan mı yazayım?

cevap gelmeden son update bilgisini veriyorum OmeEdite (biraz hatalı da olsa) otomatik ilk harf büyütme ve mode özelliği ekledim. standart mode sıradan her karaktere izin veriyor, integeronly sadece sayısal girişi kabul ediyor, lettersonly sadece metin karakterlere izin veriyor

link dosyanın son haline güncellenmiştir. İndirip deneyenlere teşekkürler

omerdurmus
...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Yazdığınız bileşenlerin dağıtımı için "Paket Programlar" bölümü kullanmaya devam edin lütfen.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;
Bileşenden çok konunun hangi alanda durması gerektiği konuşulmuş :D
Hadi hayırlısı bakalım.

Bence bu konu Açık kaynak kodlu değilse bileşenler bölümünde eğer açık kodlu ise makaleler bölümünde olası gerek :)

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@pro_imaj yazdı:Bileşenden çok konunun hangi alanda durması gerektiği konuşulmuş
- Öyle olmaması gerekiyorsu ama haklısın öyle oldu...Resim
@pro_imaj yazdı:Bence bu konu Açık kaynak kodlu değilse bileşenler bölümünde eğer açık kodlu ise makaleler bölümünde olası gerek
- Kendini dışarda tutamadın değil mi Resim
Resim
Resim ....Resim
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Burada bir kod verilmemiş, link verilmiş. Bir makale de değil. Bir paket. Bir bileşen paketi. Bileşenler diye bir bölümümüz olmadığından Paket Programlarda durmasını uygun gördüm. Bu tartışmaya açık bir konu değildir. Çünkü bir mod olarak ben böyle uygun gördüm. Tartışma gerekiyorsa diğer admin ve modlarla bu konuyu görüşür bir karara varırız. Lütfen konu kapansın artık. Yeterince off-topic olduk.
Kullanıcı avatarı
omerdurmus
Üye

konuyu uzatmaya gerek yok fakat şuna cevap vermek istedim
Burada bir kod verilmemiş, link verilmiş. Bir makale de değil. Bir paket. Bir bileşen paketi. Bileşenler diye bir bölümümüz olmadığından Paket Programlarda durmasını uygun gördüm. Bu tartışmaya açık bir konu değildir. Çünkü bir mod olarak ben böyle uygun gördüm. Tartışma gerekiyorsa diğer admin ve modlarla bu konuyu görüşür bir karara varırız. Lütfen konu kapansın artık. Yeterince off-topic olduk.
kodları eklemememin tek sebebi bütün kodların 500 satırdan fazla uzun olması.

teşekkürler

omerdurmus
...
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

viewtopic.php?p=109551
merhaba, bileşenleri kullanıyorum. ama onexit olayında sorun var. bi kontrol ederseniz sevinirim.