zalimsevki yazdı:insert into TABLO_ADI (ALAN1, ALAN2)
values
(:DEGISKEN1,

EGISKEN2);
şeklinde bi procedür ile SP ile TABLO_ADI tablosuna yeni kayıt yaptırıyorum .. Tabloyu açıp kapamama rağmen yeni eklenen kayıtları göremiyorum ..yeni kayıtları ancak database açılıp kapandıktan sonra görebiliyorum .. Database açıp kapamadan kayıtları görebilmenin bi yolu olması lazım .. yardımcı olursanız sevinirim ..
Arkadaşlar,
zalimin sorunu yeni yapılan kayıt ihbarını almak değil.
dikkat ederseniz, diğer transactiondan dataseti kapatıp açtığı halde
yeni kayıtları göremiyor.
1. yapılan kayıt henüz commit edilmemiş olabilir.
2. kapatılıp açılan ve tazelenmesi beklenen datasetin transactionın izolasyon seviyesi snapshottur ve transaction kapatılıp açılmadan, kendisinden sonra yapılan hiçbir işlemi kesinlikle göremez. bu bir yalıtım modudur ve bazı operasyonlar için çok kritik gereklidir.
3.Eğer, kayıt yapan procedure ile tazelenen dataset aynı connection-transaction içinde ise, yeniliklerin gelmemesi imkansızdır.
4.Event kullanarak tazeleme uyarısı yapmak en doğrusudur. fakat
dikkat edilmesi gereken, event mesajının anında gönderilmediğidir.
sadece commitlenince gönderilir. ama user exceptionlar anında gider çünkü bir kesilme emridir. Ve ayrıca kaydı işleyenle mesajı bekleyenin
aynı transactionda olması çok gereksizdir. aynı transaction bir bütündür ve yapılan herşey son ana kadar ortaktır. sadece bufferlanmış eski- bayat datasetlere dikkat etmek gerekir, onlar kendi kendine başka bir noktadan yapılan değişikliği algılayamaz hiçbir sistemde.
vs vs...