Pocket pc icin nasil program yapabilirim,
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
ThE-yLmZ yazdı:eski konu ancak bende hp hx4700 var ve ben buna interbase ile programlama yapmam lazım. Microsoft tan bana gelen 3 dvd visual studio var ancak ben delphi ve interbase kullanmam gerekiyor. delphi 2005 architect var ancak onunla bi türlü çalıştıramadım. visual studio ile küçük bir prg yazdım çalıştı oke ama bana mutlaka interbase lazım..
şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba
Firebird ün sitesinde Firebird Embedded var. Pocket için veritabanı
aynı sitede Pocket Pc lerin Interbase/Firebird 'e bağlanabilmesi için provider var (FirebirdDDEXProvider). Ben onları kullanıyorum. Provider beta olduğu için sorunluydu biraz ama şimdi daha iyi hale gelmiştir heralde. compactframework ortamında yada başka bir değişle framework 2 çalışıyor. Yani Visual Studio 2005 işini görür.
indirmek için :http://switch.dl.sourceforge.net/source ... -Beta3.exe
Tam anlamıyla CompackFramework üzerinde çalıştırabilmek için source unu indirim compile etmen gerekiyordu. GacUtil ile tanılaman. .Config dosyasında birkaç değişiklik yapan, CompackFramwork klasörüne compile edilen dosyalrı kopyalaman gibi.. gibi.. ama bir hatırlatma kurulduktan sonra DataSihirbazlarında sorunlar çıkıyor. Firebird Provider bulunamadı gibi mesajlar geliyordu ve diğer providerlarıda bu sihirbaz üzerinden açamaz hale geliyordu. Kod kullanarak bağlanmak zorunda kalıyordun... falan falan falan.
Not : Bildiğim kadarıyla Dexter'a bu özellikler eklenmiş. Delphi 2006 yı da kullanabilirsin.
Kolay Gelsin