RunTime da sanal table oluşturma mümkün mü (Geçici - Temp)

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
turkcanfidan
Üye

RunTime da sanal table oluşturma mümkün mü (Geçici - Temp)

Mesaj gönderen turkcanfidan »

Selam,

Program çalışma anında bazı raporlar için geçici bir table yaratıp, bunu raporladıktan sonra işim bitince silmek istiyorum. SQL Server ve ADO kullanıyorum. aynı program içinde Paradox gibi ayrı bir DB kullanmak ta istemiyorum.

Sizce bunun en kolay yolu ne olabilir?

iyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

CREATE TABLE #TEMPTABLO (Alan1 int,Alan2 varchar(15))

Ms sql server da tablo isminin başına # korsanır o tablo, geçici tablo olarak işlem görür. Sonrasında silmenize gerek yok diye biliyorum ben. Zaten sadece aynı query içinde çalıştırırsanız görebilirsiniz.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Naile hanımın dediği gibi tablo adının başına bir tane # işareti koyarsanız bu tabloyu geçici olarak CREATE edersiniz taki Connection'ununuz bitene kadar. Sizin Connection bittiğinde tablo otomatik olarak silinir.
Bu tabloyu sadece siz kullanabilirsiniz.

Eğer 2 tane # işareti koyarsanız (##), CREATE ettiğiniz andan itibaren bütün Connectionlar bitene kadar bu tabloyu tüm kullanıcılar kullanabilir.

İyi çalışmalar.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Verilen örnekler en stabil çözüm fikrimce..Ancak alternatif düşünürseniz Rx paketinde RxMemoryData bileşenini de kullanabilirsiniz..Open Source olması, dilediğiniz özellikleri değiştirip olmayanları eklemenizi de sağlayacağından değerlendirilmeye değer sanırım.
Kolay gele..
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

Gerçekten işime yaradı, Allâh razı olsun.

iyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Programlamadan buraya taşındı :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!