delphi hakkýnda genel sorular

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cagri_85
Üye

delphi hakkýnda genel sorular

Mesaj gönderen cagri_85 »

Merhaba;

1-delphinin yardým dosyalarý bildiðiniz gibi baya kapsamlý acaba türkçe olarak varmýdýr???
2-delphinin enterprise,professional ve architect versiyonlarý hakkýnda bilgi verirmisinin aralarýnda ne gibi fark vardýr???
3-delphi 6 ve 7 ile yazýlmýþ programlar windows'un bütün platformlarýnda çalýþýrmý???

saygýlar,
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

1- bildigim kadari ile o help'in Türkcesi yok. Bildiğim en iyi Türkçe Delphi kaynağı ise bu site ve bu forum. Çünkü dinamik içinde olmayan bir konuyu bile sorunca cevapliyabiliyor bu forum :)
2- architect ile birlikte aralarindaki farklari ben de kaybettim. Ama eskiden mesela Standart Prefessional ve Client Server veya sonra Enterprise vardi. Bu versiyonlar da yazilis sirasina gore artan maliyet ve kabiliyetteler. Mesela standart versiyonda olmayan bir takım componentler porffessional versiyonda var. Bu ikisinde de olmayan bir takım componentler de enterprise'da var. Yani basit uygulamalar icin standart veya proffesional sizin icin yeterli olurken ciddi buyuk projelerde veritabanı uzerinden client server calisma soz konusu olunca Etterprise gerekli oluyor. Bu arada parantez icinde bir ara sunu duymustum dogrulugunu sahsen test etmedim. O zaman Infopower icin duymustum bunu. Deniliyordu ki. Eger infopower componentlerini kullanıyor iseniz bunlari Professional versiyon uzerine bile kurarak eterprise surume gerek kalmadan hersey yapilabiliyormus. Tabi maliyet boyle daha uygun oluyor. Ama ne kadar dogru bilemiyorum.
3- Teorik olarak Win95 ve sonrasi icin calisir ama olasi baska sorunlardan dolayi müşteriyi mümkün oldugu kadar güncel bir işletim sistemine yonlendirmek gerekir. Mesela ozellikle Win95 ve WinME kacinilmasi gereken işletim sistemleridir bence. Zira WindowsME üzerinde Ofis pakitinin bile calisma sorunlari var ve buna karsilik microsoft'un aciklamasi Windows ME ev kullanıcılari icindir bu yüzden bu sorunu halletme durumunda degiliz. Ofis pakitei kullanmak is amacli kullanmak demektir o zaman son versiyon isletim sistemine gecin.. Yani microsoft'un bile destegini cektigi bir isletim sistemi uzerinde programinizin calismasi size harici riskler olusturur kanaatindeyim.

Kolay gelsin....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

2. madde hakkında sitede Temel kısmında detaylı bir makale var. diğerlerini Fahrettin abi cevaplamış zaten.

Kolay gelsin.