DBEditBox'da 2 farklı tarih girişi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sertkayasalih
Üye
İletişim:

DBEditBox'da 2 farklı tarih girişi

Mesaj gönderen sertkayasalih »

Herkese Merhaba,

Delphide yeni sayılırım. Delphi 6 kullanıyorum.
Hazırlamaya çalıştığım programın veri giriş formu üzerinde birden fazla DBEditBox var. Bunlardan 2 tanesi DBEditBox1 ve DBEditBox2, İkiside tarih bilgisi içeriyor.

Yapmak istediğim;

DBEditBox2'nin tarih girişi, DBEditBox1'in tarihinden küçük olduğu zaman ikaz mesajı çıkmalı, sonraki DBEditBox3'e geçmeden tekrar DBEditBox2'ye dönmeli.
Uyarı mesajını yapabiliyorum fakat; DBEditBox2'ye dönmeyi yapamadım! :oops:

Sorunumla ilgili kaynak kodu nasıl bulabilirim? :(

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. :)

Saygı ve sevgiyle...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selamlar.

- Sorunuzu çok güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler.

- Delphi camiasına katıldığınız için ayrıca memnun oldum... :)

- Delphi'de DBEdit, Edit, Memo... üzerine mouse ile tıklayınca veya Tab tuşu ile konumlanan her bilşende SetFocus adında bir özellik vardır.

- DBEdit1.SetFocus; komutunu verdiğiniz anda imleç DBEdit1'in alanına atlar ve giriş bekler. Siz de hata kontrolünden sonra kullanıcının Tamam onayını takiben hangi bileşenin üzerine gidilmesini istiyorsanız, o bileşene ait SetFocus komutunu verdirdiğinizde istediğiniz gerçekleşecektir.

- Çalışmalarınızda başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
sertkayasalih
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sertkayasalih »

Değerli Muharrem ARMAN arkadaş;

İlginiz ve yardımcı bilgileriniz için teşekkür ederim. Sizinde sitenizde çok güzel çalışmarınız olduğunu gördüm; önce ülkemiz ve insanlarımız adına çok sevindim :lol: Daha aydınlık, daha insanca yaşam ve bilgide güçlü Türkiye için... Kendimi sizlerden birisi gibi görmek beni onurlandırıyor. Çok sağolun.

Bu arada Delphi'ye başlamamda sn. Mustafa Şimşek hocamın, yönlendirici kaynak kitap konusunda tavsiyelerini, bu forumda yardımcı olan diğer arkadaşların ulvi yardım katkılarınıda belirtmek istiyorum :)

Hepinizin sayesinde Delphi'de yol kattetiğimi söyleyebilirim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Sizin de çalışmalarınızda başarılar diliyorum :)

Saygı ve sevgiyle.