selamlar
program içinde bir butona tıkladığımda cxgriddeki aktif kaydı gösteren satırı kalıcı olarak renklendirmek istiyorum.Amacım hangi kayıtları aktardığımı işaretlemek. Bu işlemi nasıl yapabilirim?
cxgridde satırları renklendirmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
sayın freeman35 ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
önerdiğiniz bölümü inceledim ve aşağıdaki kodları tek tek ve hep beraber denedim, ancak istediğim sonucu elde edemedim.
Benim bir buton vasıtasıyla aktif kayıta koyduğum işaret yeni bir sorgu yapılana veya program kapanana kadar kalabilmeli.
cxgrid1dbtableview1 üzerine bir checkbox colonu yerleştirdim, ancak bir fielde bağlamadığım için çalışma esnasında ayarladığım durumu değiştiremedim.
Veritabanına ekleme yapmadan bu isteğimi(bir buton ile aktif kayda işaret koyma) gerçekleştirebilirmiyim.
önerdiğiniz bölümü inceledim ve aşağıdaki kodları tek tek ve hep beraber denedim, ancak istediğim sonucu elde edemedim.
Kod: Tümünü seç
cxgrid1dbtableview1.Styles.ContentEven.Color:=clred;
cxgrid1dbtableview1.Styles.ContentOdd.Color:=clred;
cxgrid1dbtableview1.Styles.Selection.Color:=clred;
cxgrid1dbtableview1 üzerine bir checkbox colonu yerleştirdim, ancak bir fielde bağlamadığım için çalışma esnasında ayarladığım durumu değiştiremedim.
Veritabanına ekleme yapmadan bu isteğimi(bir buton ile aktif kayda işaret koyma) gerçekleştirebilirmiyim.
İstediği işlemi OnCustomDrawCell eventinde özel kod yazarak yapabilirsin:
Buton'a bastığında cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.FocusedRecordIndex'i bir değişkene atarsın.
OnCustomDrawCell eventinde de AViewInfo.GridRecord.RecordIndex'in bu değişkenle aynı olması durumunda ACanvas.Brush.Color := clRed gibi bir kontrol koyarsın.
İyi çalışmalar.
Buton'a bastığında cxGrid1DBBandedTableView1.DataController.FocusedRecordIndex'i bir değişkene atarsın.
OnCustomDrawCell eventinde de AViewInfo.GridRecord.RecordIndex'in bu değişkenle aynı olması durumunda ACanvas.Brush.Color := clRed gibi bir kontrol koyarsın.
İyi çalışmalar.
@Hakan Can ın dediği gibi OnCustomDrawCell event ini kullan, bununla ilgili örnek vermiştim bir field daki değere göre başka bir cell i boyamaya dair.
Kurduğun mantık bence iyi, db ye bağlanmayan alanlar unbounded diye geçiyor bununlada ilgili örnekler verildi her ikisinide birleştirirsen sorunun hal olur.
kolay gele
Kurduğun mantık bence iyi, db ye bağlanmayan alanlar unbounded diye geçiyor bununlada ilgili örnekler verildi her ikisinide birleştirirsen sorunun hal olur.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
-
- Üye
- İletişim: