Data Module

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
spiderman
Üye

Data Module

Mesaj gönderen spiderman »

Iyi haftalar,

Programlarda Datamodule kullanmanin performans veya baska konularda getirisi varmi?

Ben main formumda aciyorum dosyalari gerektikce, veya runtimeda create edilen formlarimda sizce datamodul mu kullanmaliyim?

Bu arada refresh ile ilgili problemim var, TADOQuery kullaniyorum. Main formumda bulunan firma karti sadece ad ve kod gibi elzem icerigi sahip. ama cari kart girislerinde tum fieldlari kullaniyorum. daha sonra main formdaki cari dosyasini kapatip acmam gerekiyor. boyle yapmamin sebebi musterimin 10bin uzerinde cari kaydi var. tum alanlari ile bu dosyayi acmam felaket oluyor :cry: o yuzden sadece adi ve kodu alarak aciyorum.

Saygilarimla,
Mehmet
Kullanıcı avatarı
onselder
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen onselder »

datamodule tamamen karmasıklığı önlemek ve kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla kullanılıyor diye biliyorum
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

Çok fazla DB bileşeni kullanılan projelerle hangi bileşen hangi formdaydı diye düşünmüyorsun. Örneğin bir Müşteri DataSet ini Müşteri Kayıt formuna yokmaktansa DataModul e koyarsın ve Müşteri formu Free olsa bile tüm formlardan DataModul e erişirsin. Hatta çok fazla bileşen DB bileşeni kullandığımda DataSet DataModulu, Query DataModulu, StoredProcedure DataModulu gibi birden fazla kullanıyorum :)
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..