İstatistik

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

İstatistik

Mesaj gönderen ASE »

Arkadaşlar Merhaba
Herkese Kolay Gelsin...
Ben bu işi bırakmalıyım galiba. Takıldım ve gidemiyorum artık. Yardım edin yoksa camia bi elemanı yitirecek. (Bu sizi ne kadar üzer bilmiyorum tabii :( )

Benim database imde köy ve durum adında iki alan var ve benim bu alanlarla ilgili istatistik yapmam gerekiyor. Yani Aşağıdaki gibi:

Köy İyi Kötü Orta
Ahmetbey Köyü 12 25 40
Karacaköy 3 48 21
Alanll Köyü 5 142 36
Alacaköy 455 22 59

Ama Ben bu sonucu hiç bir sorguyle elde edemedim. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Herkese kolay gelsin.

(Hüsonet Abi Tatilden bugün döndüm. İnşallah beklediğin örneği en kısa zamanda göndereceğim.)
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

bunu iki yoldan yapabilirsin dostum
1. yolun
tableyi baştan while ile sonra tarayıp ilgili değerlerin aldığı değere göre iyi,kötü,orta değerleri yazdıracaksın
tabiki iyi nin başlangıç bitiş değerleri
kötünün baş-bit değerleri felan elinde olduğunu varsayıyorum.
eğer yok diyorsan ve sadece o tabloyu o andaki değerleri ilgilendiren bir durum var diyorsan en yüksek ve düşük rakamları bulup sonra 3 değer hesaplatman gerekiyor. (istatistik için tabi)
çıkardığın rakam sonuçlarına göre de sonra iyi,orta,kötü yü ilgili alanlarına yazdırdım mı işin bitiyo

SQL cümlesiyle izah edecek olursak yine where de belirteceğin koşul ile iyi,kötü,orta kelimelerini atacağın yere yani alana atama yapıcan.
ama burda da sanırım 3 sql cümlesi yani arka arkaya herbiri için 1 sorgu yani 3 sorgu kullanıcan gibi
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

sanırım soruyu yine eksik sordum. Burdaki değerler veri tabanına direk iyi, kötü, çirkin diye giriliyor yani orta diyecektim. ek bir hesap işlemi yapmayacağım sadece kaç tane iyi var kaç tane kötü var bunu sayacağım. Yapamadığım olay bu alayacağınız. Sağolun Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

forumda ve sitede Veritabanı bölümünde SQL makalesinde "group by" sözcüğünü bir aratın. İşinizi görür sanırım.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Yada SQL cümleciği içerisinde COUNT komutunu kullanmanda yeterli olabilir.

("select count("durum") from xxxtablexxx where durum = 'iyi'")

yada SUM komutunuda kullanabilirsin tabii ki

Kolay Gelsin...
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

arkadaşlar bu rakamları tek olarak iyi ya da kötü olarak saydırabiliyorum benim yapmak istediğim bunların hepsini bir liste halinde almak istiyorum. Olmadı bir türlü bir aydır uğraştım yazmadığım SQL cümlesi kalmadı. yazabilen varsa yazsın diyecem hazırcılık yapma diyeceksiniz ama siz bilirsiniz. Herkese kolay gelsin....
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Tablo yapinizi tam olarak belirtirseniz isinizi gorecek Sql cumlesini yazmaya calisiriz. Cok zor bir is degil aslinda sanirim 1-2 ornek olunca benzerlerini yazabilirsiniz....
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

abi basit bir access tablosu kullanıyorum. İsimler yazılıyor. Sahsın köyü baba adı vs. bilgiler giriliyor. Burada hangi köyde angi durumdan kaç kişi olduğunu gösteren bir istatistik çıktısı almam gerekeiyor. Bu durumları teker alıp raporlamada hiç bir sıkıntı çekmiyorum ama bir raporda bütün durum sayılkarını göstermeyi başaramadım. Hiç bir kodu çözmede bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum inanın. Eğer tablo yapısı çok gerekli ise veri tabanını olduğu gibi gönderebilirim. Sağolun. Kolay gelsin...
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

ASE Demişki
Bu durumları teker alıp raporlamada hiç bir sıkıntı çekmiyorum ama bir raporda bütün durum sayılkarını göstermeyi başaramadım.
Bütün durum sayımlarını göstermen için en basit yolu önce bulduğun değerleri belirlediğin değişkenlerde toplarsın ve neticelerini iletirsin.

Bu arada ASE bende tatildeyim ama sabırla örneklerini bekliyorum unutmam Haberin olsun.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

veritabanını da gonderebilirsiniz olmazsa sizin icin bakarim ama asil kolay olan istatistik alacaginiz tablonun yapisini yazsaniz daha iyi. Oyle olura hafta sonu foruma girdigimde cevaplama sansim olabilir. Veritabanını belki ancak pazartesi ofisten cekebilirim....

Kolay gelsin...
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Fahrettin abi ben ilk defa böyle bişey yapacağım ama size veri tabanını göndereceğim belki öyle daha kolay gelir kolaylık olsun diye veri tabanındaki verileri azaltacağım 50-100 kayıt kalırsa yeterli . Yapmak istediğm raporunda bir tasarımı yollayacağım belki meramımı anlatmakta faydalı olur. Bu arada Mustafa abinin tavsiyesine uyup sitede forumlarda tekrar bir arama yaptım ama benim işime yaracak kod ya da açıklamaya rastlayamadım. İnşaalah bu soruna bir çözüm bulabilirim olmazsa aklıma gelen başka bir yöntem var ama bu kullanıcıların pek hoşuna gitmeyecek ama en son çare olarak bunu kullanacağım Sağolun ilgileriniz için...
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

merhaba,

veritabanını göndermene gerek yok. Tabloların yapısını vermen yeterli.

ID - integer
ADI - string (20)
...

gibi.

Kolay gelsin.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Mustafa Abi kusura bakma mesajını okuduğum anda Fahrettin beye veri tabanının küçültülmüş halini göndemiştim.
Sizlere kolay gelsin. <iyi çalışmalar...
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

aa bak o zaman o kadar yazıyı bana yazdırdın ya helal sana :)

ne yapacaksın bilinyonmu en basitinden

Kod: Tümünü seç

var
   iyi,kotu,orta:integer;
sonra da

atıyorum sorgun query1 olsun
sql cümlene şöyle ben bir ornek vericem sen uc kere tekrarlarsın artık
select * from tablon where durum='iyi'
iyi:=query1.recordcount;

queryi clear yaptık
select ********
kotu:=query1.recordcount;

tavsiyem oylesine bi query koy işlemleri ona yaptır arkada, önde bishi görünmesin.

tabloda kaç tane iyi var ise kayıt sayısı kadar saydırmış olduk mu misalen
işte böyle bishi bu :wink:
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

MicroChip Kardeş benim meramımı tam olarak anlayamadın anladığım kadarıyla. Ben saydırmada problem yaşamıyorum zaten. Bu konuda bi problem olmadığını yazmıştım zaten. Sorun bu sayıları tek bir raporda liste halinde almak. Ama ilgilendiğin içi sağol. Kolay gelsin...
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM