ib multiuser kullanımındaki sorunum

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
osmancandan
Üye

ib multiuser kullanımındaki sorunum

Mesaj gönderen osmancandan »

ib multiuser kullanırken, ana makinaya ib serverı kurdum, diğer makinaya ib clientı kurdum, ve istemci makinadaki dtdbase pathi şöyle: \\anamakinaadı\c:\programfiles\databaseismi.gdb gibi ve bu yol doğru. ama client makinada şu hata ile karşılaştım: anamakinaya erişilemedi. oysaki o anda bu iki makina ağ üzerinde birbirini görüyordu.

Sormak istediğim şu: programı yapım aşamasında kullandığım ibdatabase nesnesini local değil de remote olarak mı kullanmalıyım.
okc
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Path Şöyle olmalı
AnaMakina:x:\FalanDir\Filan.xDB
bir tavsiyede terminallerede IB yada FB server ı kur. Avantajı şu, eğer anamakinayı değiştirmen gerekirse sadece path i değiştirip xDB yi kopyalaman yeterli bir problem olduğunda acil müdahale yi tel ile yaptırtabilmek için.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Bence en güzeli server makinaya statik ip tanımlayıp ip üzerinden bağlanmak. makina adı bağlantısı Xp de çoğu zaman sorun çıkarıyor. 98 de 2000 de falan sorun olmuyor ancak XP bazan makina isimlerini çözemiyor.

örnek:

192.168.0.1:X:\falandir\filan.gdb

Sevgiler...