cevap vereyim aklımda kalanlara.
Terminator nerelerdeydin: Terminator orjinal FB ekibini takip ediyor ve
orjinal FB-support forumunda dili döndüğünce inlgilazca yardım ediyordu
7 cihanda. FB-support forumunda Ali yi tanımayan yok gibidir.
aslında pek sevmediğim bişeydir çok tanınmak. deşifre olmamak lazım
FB bedava diye mi tercih ediliyor:
Nayır. çok yanlış, FB ü en çok kullananlar gelişmiş ülkelerdir.
bakınız hollanda, almanya, italya, ispanya, iskandinav ülkeleri, rusya, ve avusturalya. dikkat edin çin ve hindistan demedim! onlar dünyanın yarısı oldugu halde 1-2 kişi dışında kullanan görmedim ve anketlerde sıfır çekiyorlar. FB kullananlar paralı da olsa ondan vazgeçmez, bedava olması ise bir nimet, borlandın bir salaklığı. yoksa kötü yola düşmüş bir değersiz bir ürün değil FB, tam tersi, gerçek sahiplerine geri fönmüş ve tamamen halka açılmış, gönüllü geliştirilen doğal zenginlik. ufak tefek maddi giderleri de FB sayesinde para kazanan kullanıcılar karşılıyor.
ama türklerin beleşe ve beleşçiliğe bakış açısı son 50 yılda çok değişti.
kapitalizmi çarpık anlayan bir toplum olduk, neyi doğru anlıyor ki millet.
FB paralı olmaz, olsa bile sembolik bişey olur en fazla CD fiyatına paketi satılır, zaten bu eskiden beri yapılıyor. Görün bakın paralı olanlar ücretsiz hale gelecek, yani tam tersi olacak... FB ü yazan dünya genelinde
bir sürü uzman var, kimse tekeline alamaz, ki en ufak bir çaba bile yok
bu şekilde, herkes birbirine sevgi ve saygı duyar. aklın yolu bir ve FB aklın yolu.
kim istemez ki, 10 dolar gibi komik bir fiyata döküman dolu bir DVD ISO
dosyası satınalmak, ücretsiz destek ve ilgi görmek. kaldı ki, diğer sistemlere nazaran FB daha az ilgi ve destek gerektiriyor.
BDE konusundaki sorun borlandın bir problemi, borland birçok projesini iptal etti küçülmek zorunda kaldı. BDE küçük uygulama ve işlemler için çok güzel ama ciddi çokkullanıcılı uygulamalar için uygun değil.
FB küçük veritabanı sistemi değildir. sadece kendi makina kodu ve DB dosyaları küçüktür. büyüklük merakı olanlar rahatlıkla oracle kullanabilirler, birkaç CD den 70 bin tane dosyayı diskine atmak isteyen,
sistem filelarından DB filelarına yer kalmayan bir sistem isteyen, para verip büyük bişeuy görünce tatmin olan. bu benim aklıma ters! ben 650 lira verip sahra telefonu almam! 6230i alırım ama. budur.
FB ün ne kadar büyük olduğunu anlamaman için ilgisiz olman lazım, ilgisizsen de yorum yapman yanlış. FB diğer bütün sistemler kadar büyüktür. orjinal olarak zamanının DEC PDP makinalarında UNIX için
çok kullanıcılı amaçlı geliştirilmiş en eski ve sağlam sistem budur.
FB ün 25 yıl önce öngördüğü ve uyguladığı yeniliklerin çoğunu diğer sistemler daha yeni yeni anlayıp kullanmaya çalışıyor. ama mimarileri uygun değil, daha çoook ıkınırlar.
O 17 dakikalık bağlanma sorunu bir network protokol sorunundan kaynaklanıyordu ve windowsla ilgili bir olay, çözümlerini öğrenebilirsin.
önce öğrenme metodolojisini öğrenmelisin. Fix olayı FB grubunda bir zevktir.
benim daha büyük DB lerim var 1 saniyeden uzun sürse pencereden atarım! terminator affetmez.
şimdi bana söyleyin bakalım:
hangi sistemde procedureler tablo gibi sorgulanabiliyor
hangi sistemde computed, yer kaplamayan runtime sahalar var
hangi sistem kriterlere uygun bütün indexleri aynı anda kullanarak erişebiliyor
hangi sistemde 1000 kişi bile bağlı olsa bini de kendine özel DB yi kullanıp
kendi anındaki yedeği replikasyonu alabiliyor
hangi sistemde oturup delpihyle 5 dakkada bi fonksiyon yazıp sisteme ekleyebiliyorsun
hangi sistem 1 saniyede install edilip ayar istemeden çalışıyor yıllarca
hangi sistem 32 MB rame bile eyvallah abi, sorun değil diyor
hangi sistem çalışırken makina kasılmıyor, terlemiyor bile
hangi sistemde istediğiniz kada blobu tabloya koyabiliyorsunuz
hangi sistemde varcharlar tek bir tip ve 64 Kbyte kapasitesinde
vs vs..
Şu FB ü küçümseyenler, kısıtlı bulanlar bi açıklasın bakayım teknik parametrelerle delillerini de bi görelim, öğrenelim