Delphi-Java Farkı ve Delphinin geleceği

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

Kuri_YJ yazdı:
Hemen akla bunun bir tekelleşme çabası olduğu gelebilir. Tekelleşme vardır ancak ara kodun standartlaştırılması tekelleşmeyi beraberinde getiren doğal bir sebep olarak görülmelidir.
java da aynı nane degil mi?

bu tepkiler neden javaya gosterilmiyor?
bu tepkiler javaya gosterilmiyorsa belkide hem isletim sistemi uretenler hem de programcilar acisindan boylesi daha dogru bir secenektir.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Ya bu M$ varya harbiden ...... adamlar yaaa...

.Net'i kurcukluyorum hakkında bilgi araştırıyorum ama her nedense M$'ın Türkiye sitelerinde henüz elle tutulur bir bilgi edinebilmiş değilim. Hep başkalarının yazdıkları ile karşılaşıyorum. Her nedense M$'ın verdiği henüz bir bilgi bulamadım.

Araştırmalarım sırasında Nisan 2003'de yapıtırdıkları bir performans testi (her ne kadar güvenilir orasını okuyunca görüyorsunu !!!!!!) :lol: :lol: :lol: :lol:

Red Hat Linux 8 üzerinde karşılaştırmalı, Ayrıca Windows 2000, Windows 2003. .Net Framwork 1.1 Oracle 9i kullanılarak yapılmış olan bir performans testi.

Bakın da yarılın. Eğer bunu bilgisi az biri bakacak olursa, vay anasını fark atmış diyecek.

Windows 2003 Server ile Linux Red Hat 8 ????? Oracle 9.i Windows 2000 gibi garip kombinasyonlar ve karşılaştırmalar var.

Ulen Nisan 2003'de Linux Red Hat 9 vardı. Neden 8 üzerinde denedin bunları? Ayrıca yine 2003 senesinde Oracle 10g'yi tanıttı neden Oracle 9.i ve Windows 2000 platformu?

Ya varya adamlar, son model Marea ile 1978 Model BMW 3.15'i karşılaştırıyorlar. Sonra da bakın biz daha üstünüz diyorlar.

Yahu arkadaşlar, güzel kardeşlerim Allah için ya, bu adamlar yalan söylemiyorlar eyvallah, ama gerçekleri de söylemiyorlar.

Lütfen bakarken dikkatli bakın atlamayın, adamlar bunları çok iyi biliyorlar ve oralardan vuruyorlar.

Allah'ım sinirden çatlıcam şimdi !!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil:
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

:) Saadettinim Polat'ım :)

Yazımı (ilk yazdığımı okursanorada bu söylediklerim Java için de geçerli dedim.

Onun sıyırdığı noktalar Açık Kaynak Kod konusunda daha aktifler ve çabaları var. O sebeple fazla tepki göstermiyorum. Yoksa Sun'ın da Tekelleşme çabası olacaktır, bir zamanlar IBM'in tekelleştiği gibi..

Sonuçta hepsi tekelleşmeye çalışacaklardır. İşte bu sebeple Açık Kaynak koda yönelip bu tür tekelleşmelerin ve kısıtlanmaların önüne geçmek. Çabam bu.

Programcıların yarını tehlike altında, özgürlükler tehlike altında !!!!!

Fantastik görünebilir söylediklerim bazılarına ama (inşallah önünü kesebiliriz bu çabaların) ama kesemezsek, ben demiştim demek istemiyorum !!!!!!!!!!

En azından Türkiye'de böyle bir hareket ile başlayıp Dünyadaki Açık kaynak koda destek vermek lazım.

Sevgiler
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Gelecek...

Mesaj gönderen kefukar »

Borland Kan Kaybetmeye Devam Ediyor
ahmetozdemir, Cumartesi, 10 Aralık 2005 (16:41 TSI) (115 okuma)
Delphi Win32 ve Klylix derleyicilerinin geliştirilmesinde önemli payı bulunun Danny Thorpe 20 yıl çalıştığı Borland'dan ayrılarak Google'a geçti ve şu açıklamayı yaptı.
Daha önce de Borland Pascal derleyicisini gelişiren ve Delphi'de emeği bulunan Anders_Hejlsberg 1996 yılında Microsoft geçmişti. Bu Borland'ın zayıflamasına yol açmıştı. Danny'in gisişinin Delphi nasıl etkileyeceği merak konusu. Özellikle derleyicinin .NET 2.0 geçişinde sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. Thorpe Eylül ayında Delphi'nin yol haritasını duyurmuştu
Kaynak : http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3595
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Araştırmalar devam ediyor :)

Java hakkında daha derinlemesine inceleme yaptığımda ilk gördüğüm şu oldu. Java konusunda pek çok şeyi ücretsiz temin edebilme ve açık kaynak kod ile geliştirebilme şansına sahipsiniz.

Ayrıca, JRE'ye dahi bir takım eklentileri kendiniz yapabilmektesiniz. CLR'ye böyle bir şey (M$ zırvalaması) yapabiliyor musunuz bilmiyorum. Henüz daha bir şey bulamadım.

Ama ilginç sonuçlarla karşılaştım.

Dünya üzerindeki %78 üniversitede Java okutulmakta, %50'sinde ise Java bilgisi gerekmekte. Ayrıca geliştirmen firmalar, Dil bağımsızlığından öte Platform bağımsızlığını ön plana çıkarmaktadır. Bu da aslında müşteriler sizin hangi dilde geliştirdiğinizle ilgilenmekten çok, kendisinde var olan donanım ve sistemlerinde sorunsuz çalışacak yazılımlar isterler.

Gidişat Open Source ve Java. M$'da bunu gördüğü için bastırıyor ama geçmiş olsun, atı alan Üsküdar'ı geçti.

Ayrıca araştırmalarımda bazı dokumanlarda dikkat çekici şeyler gördüm. Sizlerle paylaşayım dedim.

http://www.theserverside.com/articles/a ... -vs-DOTNET

Bu da aynı yazının Türkçeye çevrilmiş hali.

http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Me ... otNet.html

Karşılaştırmada tablolara özellikle dikkat edin, Nasıl Java teknolojisi kopya edilir siz de görün !... Ayrıca, üretici sayılarına da özellikle dikkat edin. Java üreticilerininm sayısı 30+ iken .Net üreticisi sayısı 1 Dallama M$.

Son kısımda avantajlar ve dezavantajlar diye her ikisinin avantajlı yönlerini yazmışlar. Ama sanırım, yazıyı hazırlayan kişi, M$'a ayıp olmasın bari bir iki satır bir şey zırvalayalım da burası boş kalmasın şeklinde yazmış. Örneğin avantaj olarak, .NET in profesyonel bir pazarlama takımı bulunmaktadır. peh peh peeeeeh
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pazarlamacısı varsa, M$'a yarıyor bana mı yarıyor? Pazarlamasını kendi yapıyor bana mı yapıyor? Çıkıp fosu fosur hava atıyor, hodri meydan diyorsun, tıssssss....

Neyse Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

Kuri_YJ
Hiç .NET platformunda ya da Java platformunda uygulama geliştirdiniz mi ? Hangisinin güzel özellikleri olduğunun kanısına nasıl varıyorsunuz ?
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
Herkesin düşünceleri kendilerine göre haklı yanları vardır.Zaten kimine göre bu dil daha güzel kimine göre de öbür dil daha iyi.Bu bir subjektif düşüncedir.Amaçlar belirlenmeli,Yapılan işler ortaya dökülmeli,veya daha bir sürü şeyler.Bir insan delphinin artık bir işe yaramaz öldü diyebilmesi için öncelikle delphi diline hakim olmalı veya hakeza bu javada olabilir,C#da olabilir veya net uygulamaları olabilir farketmez.Yani benimde nacizane düşüncelerim adamın biri neye göre değerlendiriyorsa kardeşim delphi olayının 3 veya 5 senelik ömrü var düşüncesini nerden alabiliyor.Ya aslında bizler kim neyi biliyrsa onunla işini götürsün.Bence delphi ölmez kolay kolay .Mesala aslına bakarsanız insan eleştiri yapmayada hak kazanmalı nasılmı önce o dili bilecek ve ona göre eleştiriler yapıcak.Herkese iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

mbt!

Çok basit, önce okuyarak ve özelliklerini sorgulayarak. Sonra Java Platformunda program (Basit, Uygulama Geliştirmeni Değil, Harbi Harbi Program Yazanlardan bahsediyorum. Ki bu adamlar, çekirdek rutinlerine kadar eleştirilerde bulunabilecek düzeyde bilgi ve tecrübe sahibidir.) program geliştirmiş kişiler ile, .net denen nanede cebelleşen boğulan, kasılan kopyala yapıştır uygulama geliştiricileri ile ve onların projelerindeki yaşadıkları sıkıntı ve rahatlıkları gözlemleyerek ediniyorum Edindim.

Ben şahsen 2-3 defa (ara ara bu 2-3 defalar 200 yılından bu yanadır) önüme alıp .net denen nanenin framework denen taklit zımbırtısını kuramayıp defalarca makinayı yeni baştan kurmak zorunda kalmış biri olarak
.net'i kullanamadım.

Yani benim bir kabahatım yok ben defalarca o tospağayı kurup denemek niyetinde olan biriydim ama her nedense yıldızımız barışmıyor.

Şimdi aklından kesin "sen becerememişsindir, beceren nasıl beceriyor" gibi laflar geçiyor olabilir. Neden Delphi'yi götürüp bir makinaya kurduğunda ben çalışmam demiyor? Ben şunu isterim bunu isterim demiyor? Yada M$'dan örnek verirsek. Excel veya Word'ü bir makinaya kuramayan var mı içinizde? Ama framework denen zımbırtıyı kurabilen, ve sağlıklı (Sorunsuz, tıkır tıkır var mı?) 5 CD kuruyorsun 5. sinde, yok olmaz diyor kurulmam diyor. Makina başında ağla dur.

Biz kopyala yapıştır programcısı değiliz !... Hele basit uygulama geliştiricisi hiç değiliz. Biz kurcuklarız, biz araştırırız, biz bir şeye taktıkmı bir şeye, dibine kadar ineriz neler oluyor neler bitiyor öğreniriz. Yüzeysel program yazmayız, düşünürüz tasarlarız gerekirse zorlarız.

Bu sebepten .net zorlamaya gelmiyor, .net ellemeye gelmiyor, .net bana diyor ki, ben sana göre değilim ben basite kaçan kopyala yapıştır programcıları için biçilmiş kaftanım. Sakın beni zorlama, sakın beni, kurcuklama, sakın benden fazla bir şey bekleme, bende ne varsa onunla yetin. Ama sana garanti de vermiyorum, çalışmayabilirim. Diyor !!!!!!

MSDN'i okursanız, arada küçük küçük italik fontta notlar görürsünüz. Not Recommended, Don do this gibi bir sürü notla karşılaşırsınız.

Ben M$-SQL Server 2000'in ilk kuruluşunda set edilmiş olan Bölgesel Dil Ayarını tek bir komutla değiştirmeyi başardım. O bilgiyi bulana kadar bir sürü şey araştırdım, yaladım yuttum. Sonunda ilgili komutu buldum ve uyuguladım. Sonra server'ı kapatıp açtık, ama açılmadı !!! Sonra ben ilgili komutun helpindeki küçük notları okumaya başladım ve gördüm ki "Bu komutu kullanmayın, serverınız kapatıldıktan sonra açılmaz" yazıyordu.

Eh be ne diyeyim. Madem böyle bir handikap var neden yaparsın o komutu !!!

Yani M$'ın klasikleri olan şeyler. Bu sebeple .net'i hala deniyorum ve hala bir verim elde edemedim. Eğer program dediğin okul ödevlerindeki adres etiket veya telefon rehberi bazında olacaksa, eyvallah onları yapıyor. Kopyala yapıştır programcıları için gayet iyi. Ama dibine girmeye başladığında, formların çoğaldıkça, kontrollerin karmaşıklaştıkça, serer'a binen iş yükü arttıkça her nedense, bilinmez bir şekilde programlar sapıtmaya, çalışmamaya başlıyor.

Bunları bil fiil yaşamış görmüş biri olarak tecrübelerimle yazdım. Benim programcılık ve bilgisayar geçmişimi biliyor musunuz, bilmiyorum ama bilmiyorsanız, forumda yazdığım yazılarda kendi geçmişimden bahsetmiştim.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

Eğer .NET Framework SDK'sını yükleyebilseydiniz, onun üzerinde çalışan bir program geliştirmenin tadına varsaydınız, 2 dili kullanarak bir web sayfası yapmanın keyfini hissetseydiniz, bir tane web servisini şıp diye hemencecik hazırlayıp sitenize yerleştirebilseydiniz, inanın .NET hakkında bu kadar ağır konuşmazdınız. Olabilir. Java .NET'ten üstün olabilir; ama bu kadar eleştiriyi hak etmiyor. Emeğe biraz saygı lütfen.

.NET'çilerin genelde kes kopyala yaptığını diyorsunuz; ama opensource kaynakların Dünyada şu anda en çok olduğu lider dil Java'dır.(Bakınız SourceForge) Aslında javacılar bu opensource dünyasının nimetlerini kullanarak oradaki güzel cillop gibi kodları alıp alıp kullanıyorlar...
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

mbt yazdı:................
.NET'çilerin genelde kes kopyala yaptığını diyorsunuz; ama opensource kaynakların Dünyada şu anda en çok olduğu lider dil Java'dır.(Bakınız SourceForge) Aslında javacılar bu opensource dünyasının nimetlerini kullanarak oradaki güzel cillop gibi kodları alıp alıp kullanıyorlar...
Hoppp.. İşte orda dur arkadaşım... Yok o dil üstün yok bu dil kaka o ayrı bir mesele senin bu "oradaki güzel cillop gibi kodları alıp alıp kullanıyorlar..." lafın çok ayrı.. Kastın nedir tam mana bilemiyorum ama benim oturduğum yerden bu lafın Open Source ve büyük ihtimalle GPL lisanslı veya benzeri bir lisansla sunulan program kodlarını ÇALIYORLAR veya kendilerine mal ediyorlar manası çıkıyor.

Şayet bunu kastediyorsan bu çok ağır bir itham. Yok kastın başkaysa o ayrı... Kodlarıyla verilen bir programdaki amaç nedir biliyor musun? Hiç GPL lisansını okudun mu? (Bkz. http://www.google.com )

Burada temel amaç yapılan güzel bir programın "cillop gibi kodlarını " da vererek diğer geliştiricilerin hizmetine aymaktır. Şayet bu cillop gibi kodları birisi daha da cillop hale getirirse bunu İlk lisans sahibinin hakkını koruyarak gene GPL altında dağıtmak zorundadır.. Dolayısıyla Open Source projeler neden büyüyor ve güzelleşiyor şimdi anlamış olmalıyız!

Böylece ne oluyor iyi programlar katlanıp katlanıp mükemmel program haline geliyor bu bir hizmet değilmidir kullanıcıya hemde Open Source ..

Ha diyorsanki buna lafım yok ama böyle projelerin kodlarını çalıp kendilerine maal edenlere lafım, Eyvallah onlara ne dersen haklısın.. Ama kelimeleri seçerken dikkatli olmak lazım yanlış anlamalara sebep vermemek için.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

Selam
sayın Mbt adam Bilgisayar hayatında delphiyimi bilecek javayımı bilecek
yani kısaca hangisini öğrencek bir dili adam akıllı öğrenmek en az 6yılı alır.Çocuk oyuncağı değil.Adnan abide bu proğramcılık adına yıllarını vermiş birisi.En azından fikirlere saygılı olunmalı
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

mbt!

Emeğe saygı diyorsun da bunu M$ çalarak ve taklit ederek yapıyor. Emeğe saygısız olan ben miyim M$'mı? Yoksa .net denen nanede kopyala yapıştır yapan zayıf programcılar mı?

İki dilde program yazarak niye kasılayım ki, 1 dilde yazarım, 1 kere yazarım, her yerde kullanırım. Neden uğraşıp durayım. Madem rahatlıktan bahsediyorsun neden bunu göz ardı ediyorsun.

Muhtemelen sizden bir şey istediklerinde, bu yok deyip konuyu kapatıyorsunuzdur. Neden ben bir dilin sınırlamaları ile, ki bu sınırlamalar çok kati sınırlamalar olup elimi kolumu bağlıyorsa, neden bunu tercih edeyim?

Ayrıca verdiğim linkleri okuduysanız çalıntı teknoloji ve emek hırsızlığının kimin tarafından, insanların gözünün içine baka baka yapıldığını görecektiniz.

Pascal'dan beri aynı editörde, Pascal, C, Assembler kullanabiliyordunuz. Ondan da evvel, C64'de Basic içinde Pascal Compiler yapılıp, ASM kodlarına çevrilip, .Net atası duruyordu!!!!!!

Kim çalıntı, kim hırsız, kim saygısız? Bir daha düşünüp EMEĞE SAYGILI olun lütfen. Tabiri caiz ise İşkembeden sallamıyoruz, herkesin gözünü boyayıp kandıran bir firmanın foyasını ortaya koyuyoruz. Bakın yalan söylemiyorlar ama reklamcılıkları ile insanları kendi bilgisiz elemanları ile insanları yanlış yönlendiriyorlar. Böylelikle hunharca aldatıyorlar.

Bugüne kadar M$'a olan kzıgınlığım şahsi boyutta idi ve kullanmazdım ve derdim ki insanlara Allah akıl vermiş kanmasınlar kullanmasınlar uyanık olsunlar. Ama M$ her zamanki gib saldırgan bir pazarlama politikası ile dürüst rekabet koşullarını ortadan kaldıracak bir biçimde bizim kullandığımız dillerin sonunu getiriyor.

Eskiden Borland vardı M$ vardı kullanıcılar istediklerini tercih edebiliyorlardı. Şimdi sadece ben varım ss kulanırsın. Demeye çalışıyor ben buna karşı savaşıyorum. Ben geleceğimi korumak için savaşıyorum. Java'yı da Linux'u da sahipleniyorum ve savunuyorum. Onların da bir sahibi olsaydı eğer onları da satın alırdı ve bizi tam olarak alternatifsiz bırakırdı. O zaman ben de bu mesleği yapmazdım muhtemelen.

Benim özgürlüklerime müdahale eden saygısızları affetmem. Bunu da her yerde Bağıra Bağıra dile getiririm.

Hah gelelim aramızdaki farka. Sizin olaya bakış açınızdaki fark ile benim özgürlüklerime yapılan bu hain saldırı karşısındaki olaya bakış açımız farklı. Siz anladığım kadarı ile, aldığınız projeyi başınızı ağrıtmadan, ne varsa onu koyarız yoksa yoktur deyip kenara çekilen bir anlayışla hareket ediyorsunuz. Eyvallah, biz buna da saygı gösteriyoruz. Tercihtir böyle yapabilirsiniz, böyle uygulayabilirsiniz. Buna bir sözümüz yok. Kes kopyala yapıştır. Ama emeğe saygılı ol !...

Verdiğin Java örneğiyle aslında Java'da kes kopyala yapıştır yapanların, Source'ları alıp yaptığını görüyorsun. Nesneleri alıp yapıştırmaktan öte, source'u alıp yapıştırmak arasında da fark vardır. Ayrıca dibine indiğinde neler oluyor neler bitiyor görebilirsin, gizli kapaklı allem kullemler yok, her şey ortada. Al değiştir varsa hatası düzelt, varsa kafanda eksik gedik yada yeni bir buluş yap da koy o zaman.

Sanırım kes kopyala yapıştır programcıları derken neyi kasdettiğimi ya ben pek anlatamadım ya da sen anlayamadın! SF'dekiler aslanlar gibi programlar yazan oturup, tek notepad'da HTML yazabilecek (bu sadece bir örnek) kapasitede insanlarla kaynıyor. Frontpage flash gibi programcılardan değiller!... Onları yazanlardanlar.

Bir sorun çıktığında yada benden bir şey istendiğinde .net'te yok diyemem. Dersem kendime de saygısızlık emeğime de saygısızlık etmiş olurum. Arkada dönen olayları biliyorsam oturur kendim yazarım (sıkıştığım noktada).

Zaten seninle benim görüş ayrılığımın başladığı nokta da bu. Bir söz vardır
Ya tozu dumana katarsın, yada tozu dumanı yutarsın
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

İlk cümlede demişsin ki, "... tadına varmak..." Hiç bir şey yapmayarak başkalarının yaptıkları ile mi övünüp tadına varabiliyorsun?

Ayrıca SDK'ları da vs.'de kurup yükledim merak etme, sanma ki hiç uğraşmadım. Uğraşıp karşılaştığım sorunlar ile muhtemelen sen daha karşılaşmamışsındır. Rastladığım sorunları hiç bilmiyor bile olabilirsin.

Ben hiç kurmadım demedim. Kurduklarımda hep başarısız oldu dedim. Ayrıca başarısız olan ben değil .net denen nane. Benim beklentilerimi karşılayamayarak ve bana temelde "Beni fazla zorlama, beni fazla kurcuklama, benden fazla bişi bekleme" dedi.

Yoksa çalışmam demedi.

Ben birşeyleri "Ben Alınteri dökerek yeni birşeyler yaptım, ben kazandırdım" demedikçe tadına ne yazık ki varamıyorum. Kes kopyala yapıştırdan zevk almıyorum. Mantık geliştirmedikçe yenilikler yapmadıkça zevk almıyorum. Ne yapayım ben böyleyim. Basitleşemiyorum.

Şu anda hobi maksadıyla oturup Arama Motoru Geliştiriyorum bir arkadaşımla beraber. dibine kadar da zorluyoruz. Nasıl bir saniye daha kısaltabiliriz diye kastırıyoruz, nasıl akıllı arama yaptırabiliriz diye cebelleşiyoruz. Nasılsa M$-SQL de fulltext search var onu kullanırız deyip, koyup geçmiyoruz veya FB'de fulltext search yok böyle yapıcaz deyip kenara çekilmiyoruz.

Bunu M$'ın mantığını kanıksamış ve benden sonra Tufan diyenler yapar.
Kuri Yalnız Jedi
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

selman yazdı:selam
Herkesin düşünceleri kendilerine göre haklı yanları vardır.Zaten kimine göre bu dil daha güzel kimine göre de öbür dil daha iyi.Bu bir subjektif düşüncedir.Amaçlar belirlenmeli,Yapılan işler ortaya dökülmeli,veya daha bir sürü şeyler.Bir insan delphinin artık bir işe yaramaz öldü diyebilmesi için öncelikle delphi diline hakim olmalı veya hakeza bu javada olabilir,C#da olabilir veya net uygulamaları olabilir farketmez.Yani benimde nacizane düşüncelerim adamın biri neye göre değerlendiriyorsa kardeşim delphi olayının 3 veya 5 senelik ömrü var düşüncesini nerden alabiliyor.Ya aslında bizler kim neyi biliyrsa onunla işini götürsün.Bence delphi ölmez kolay kolay .Mesala aslına bakarsanız insan eleştiri yapmayada hak kazanmalı nasılmı önce o dili bilecek ve ona göre eleştiriler yapıcak.Herkese iyi çalışmalar.
Bu dediğinle
selman yazdı:Selam
sayın Mbt adam Bilgisayar hayatında delphiyimi bilecek javayımı bilecek
yani kısaca hangisini öğrencek bir dili adam akıllı öğrenmek en az 6yılı alır.Çocuk oyuncağı değil.Adnan abide bu proğramcılık adına yıllarını vermiş birisi.En azından fikirlere saygılı olunmalı
Bu dediğin çelişti. Yazının genelini oku. Neler yazmışım. Kime saygısızlık etmişim. Adnan Bey, fikirlerinize saygısızlık mı yaptım ? Ne güzel, bir şeyler tartışıyoruz.
kefukar yazdı: Burada temel amaç yapılan güzel bir programın "cillop gibi kodlarını " da vererek diğer geliştiricilerin hizmetine aymaktır. Şayet bu cillop gibi kodları birisi daha da cillop hale getirirse bunu İlk lisans sahibinin hakkını koruyarak gene GPL altında dağıtmak zorundadır.. Dolayısıyla Open Source projeler neden büyüyor ve güzelleşiyor şimdi anlamış olmalıyız!

Böylece ne oluyor iyi programlar katlanıp katlanıp mükemmel program haline geliyor bu bir hizmet değilmidir kullanıcıya hemde Open Source ..

Ha diyorsanki buna lafım yok ama böyle projelerin kodlarını çalıp kendilerine maal edenlere lafım, Eyvallah onlara ne dersen haklısın.. Ama kelimeleri seçerken dikkatli olmak lazım yanlış anlamalara sebep vermemek için.
Projeyi alıp kendine mal etmek. Yok böyle bir şey yapılamaz; ama o projede kullanılan güzel code snippetleri alarak kendi projelerinde kullanabilirsin. Siz hiç açık kodlu projeleri inceleyerek, onlardaki bazı code snippetleri alarak, inceleyerek bir şey öğrendiniz mi ? Öğrenmişsinizdir. Çok normal ve güzel bir şey. Ben bunu kastediyorum. Yani Delphi.NET ile uğraşacak adam neyi kes yapıştır yapsın. Kaynak var mı ki ? Bunu anlatıyordum. Şimdi Adnan Bey, .NETçiler kes yapıştır dedi. Ben bunu kod bazında anladım; ama o kolaylık olarak söylemiş. Yani .NET'çiler sürükle bırak yaparak çok hazırdan kod yazıyor demeye getirmiş.

Fikirlere saygılıyım. Son olarakta herkes sevdiği şeyler üzerinde ilerlesin diyorum. İsteyen hangi dili seviyor ve öğrenmek istiyorsa onunla uğraşsın.

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

yükleyebilseydiniz,
Bunu benim dahi önünde saygıyla eğildiğim birisine bilgi dağarcığı değil dağlarına herzaman danışmaktan onur duyduğum birisine sarfetmen beni aşırı rahatsız etti. dah ayeni öneriler kısmına mesaj yazdım ki yukarıda bir arkadaşta aynı konuya değinmiş. Seçtiğiniz kelimelere dikkat edin, anlamının nereye gittiğini hesap edin. Mesajı gönder demeden önce sanki o mesajı birisi size yazmış gibi bir okuyun size söylenmiş gibi algılayın.
sayın mbt, yazdığın mesajın bende bıraktığı izlenim, m$ hisselerin var gibi :D
Emeğe saygı dersende, senin içinhedef küçülteyim Kuri_JYnin yaptığı araştırmaya saygı göster. Onun yazdığı mesajları incelerse, öncelikle adam işini gücünü bırakmış bulabildiği konu hakkındaki herşeyi sonuna kadar okuyup kendi yorumunu ekliyor. Verdiği örneklerde hepsi gerçek örnekler linkler ve bizzati kendi yaşadıkları, senin tabir ettiğin gibi beceriksizlik yapabilecek biriside değildir.

Konuya dönecek olursak. Her kez isteğini yapmakta özgürdür. Tüm özgürlükler sadece bir diğerinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. Tekelleşme konusunda sonuna kadar Adnan a katılıyorum, bu yüzdende m$ ın özgürlüğünü art niyet yani bencillik olduğunu düşündüğüm için, gene benim özgürlüğüm ve demokratik çerçevede sonuna kadar karşı geleceğim. Bu nasıl olabilir tabiki yukarda Adnan ın yaptığı gibi sadece gerçekleri söyliyerek, hiç kimseyi itham etmeden.
Örnek reklam konusu, Yalan söylüyorlar demedi ama bu reklam stratejisidir dedi.

Kimse kimseye bir şey dikte etmeye çalışmıyor çalışmasında, burda amaç birbirimizin eksiklerini tamamlamak ve dahada ileriye gitmek, birbirimizi yıpratmak yerine destek olalım
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!