öncelikle bir mrp projesine başladım baya oldu başlayalı, kullanılmaya da başladı bir iki yerde.
fakat benim ikilemlerim var.
veritabanım mysql. mysql önceden 600$ gibi bir fiyatı vardı, fakat artık yıllık 495€ istiyorlar bu yıllık sabit ödeme beni üzdü. bunu firebirde çevirmeyi düşünüyorum. temel ticari modülünü de küçük bir paket olarak satabilirim.
bir mrp projesinde firebird kullanmak akıllıca bir iş midir? aklıma takılanlar çok fazla veriyi kaldırabilecek mi, güvenlik zaafı var sanırım firebirdde sysdba masterkey şifresi ile herkes giriyor, onun dışında kendi kullanıcı yönetimi de var ama ben ibexpert ile beceremedim onu, kullanıcı yönetimi biraz bulanık görünüyor. internetten erişimle çalışmasındaki performansı nedir? ya da firebirdle başlayıp firebird 2 oturunca firebird 2ye mi geçsem böylece eksiklikler de bu arada hallolmuş olur.
bir başka konu firmanın birine linux server kurduracağım, mysql linuxda çalışıyor, firebird de çalışıyor. firebird linuxda nasıl ayrıca linuxun sürümüne göre başımız ağrır mı, mandrake, suse, pardus, ubuntu, debian vb. bunlara göre firebird seçici davranabilir mi?
çok konuştum
firebird linux tecrübesi olanların fikrine ihtiyacım var.
teşekkrler
anladığım kadarıyla fiberdün linuxla ilgili sorunu yok peki hangi setup dosyasını indireceiğiz firbirdsql.orgdan kurulum için?
sybase şuan ban çok yabancı, şimdi bir de onu araştırıp kafa yormak daha fazla işi karıştıracak, firebirdü tanımak için bir iki küçük proje yaptım. sybasei tanımaya vakit kalmadıç
sybase şuan ban çok yabancı, şimdi bir de onu araştırıp kafa yormak daha fazla işi karıştıracak, firebirdü tanımak için bir iki küçük proje yaptım. sybasei tanımaya vakit kalmadıç
http://www.firebirdsql.org adresinden Download -> All Released packages'i takip et. Beni bu sayfaya yönlendirdi : http://sourceforge.net/project/showfile ... up_id=9028
Bu sayfada zaten indireceklerinin yanında işletim sistemide yazıyor. Firebird'ün en son stable sürümü 1.5.2.
Kolay gelsin.
Bu sayfada zaten indireceklerinin yanında işletim sistemide yazıyor. Firebird'ün en son stable sürümü 1.5.2.
Kolay gelsin.