localden webdeki mysql db'sine bağlantı

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

localden webdeki mysql db'sine bağlantı

Mesaj gönderen webaytek »

localdeki mysql i web sitemdeki PHP bağlantılı bir mysql db si ile kullanmak istiyorum. gerekli bilgiler server Ip'si DB şifresi ve kullanıcı adı (bildiğim kadarıyla) - ancak localde XAMPP 2.1 kurulu. yani mysql dahil olmak üzere tüm bileşenler birazcık kurcalanmış. Kullananlar bilir.
Sorunum şu winmysql admin ile hiçbir ayara dokunamıyorum - bunu manuel olarak yapılandırmam için hangi ayarlarla (ve nereden) uğraşmam gerekiyo???
Fecii sıkıştım da...
Kullanıcı avatarı
mersoy328
Üye
İletişim:

Merhaba

Mesaj gönderen mersoy328 »

Localdeki mysql ile webserverdaki mysql arasındaki bağlantı ne anlayamadım. Biraz daha açık anlatırsan yardımcı olabilirim.

Lokalden webserver üzerindeki mysql 'e erişmek istiyorsan webserver üzerindeki mysql'in dışardan erişime açık olması gerekir.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

PHP Triad için konuşuyorum:
winmysqladmin programını açınca databases bölümünde tablolarıma ulaşıp istediğim işlemi yapabiliyordum.
Şuan sistemimde XAMPP yüklü. istediğim şu databases bölümünden LOCAL'deki DB yerine websitem üzerindeki DB ye erişmek istiyorum. olay bu. - KOLAY GELSİN
mcihad
Üye

Mesaj gönderen mcihad »

http://dev.mysql.com/downloads/administrator/1.1.html

Bu adresten mysql administrator programını indir işini görür zannediyorum
ne istediğini tam anlamış değilim ama
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

xampp de phptriad gibi bir toplu platform - onun içinde de mysql administrator var zaten. Benim isteğim şu mysql server olarak 192.168.1.1 üzerindeki tablolara erişimi sağlıyor (Default olarak) ben de ip adresi http://xxx.xxx.xxx.xx olan websitem üzerinde xxx kullanıcı adı ve xxxx şifreli xxXx adlı tablonun kontrolünü (All Privilages yani yazma ve değiştirme dahil tüm yetkiler dahilinde) bilgisayarım başından yapmak istiyorum. Yani kısacası phpmyadmin gibi bir arabirime gerek kalmaksızın mysql admin ile internet sitemdeki DB ye ait herşeyi kontrol edebilmek istiyorum
denwer
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen denwer »

phpmyadmin'i kullanmak -uzakerişimi denemedim ama- winmysqladmin'i kullanmaktan daha mantıklıdır : daha fazla kontrol.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

tabii ki ancak ben sitemde müşterilerime belirli tablolara dokunmamaları için bi kilit koyamayacağım için LOCALdeki (mysql admin) programda yetkileri verip sadece erişmeleri gereken tablolara erişim hakkı vererk gerekli olan diğer bilgileri korumayı amaçladığım için sorunumu gündeme getirdim. yoksa tabii ki dediğiniz gibi phpmyadmin çok daha kapsamlı - daha kontrollü ama sadece bilgisi olana.
Kullanıcı avatarı
mersoy328
Üye
İletişim:

Ems Mysql Manager

Mesaj gönderen mersoy328 »

Ben uzaktaki ve lokaldeki veritabanıma erişirken ems mysql manager kullanıytorum. Çok kullanışlı ve istediğin her işlemi yapabiliyorsun. Webdeki vtye ulaşabilmek için önceuzaktan erişim hakkı vermen gerekiyor, bu işlemi phpmyadmin ile yaptıktan sonra diğer bütün özellikleri ems mysql manager ile yapabilirsin.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

http://www.download.com/SQL-Manager-200 ... ag=lst-0-2
Programı kuruyorum. 13.9 MB mış. Arkadaşların Dikkatine :)
denwer
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen denwer »

merhaba sorununuz çözülmüş ama ben genede bir ek yapmak istedim : kullanıcıların hangi db ve tabloya erişebileceğini phpmyadmin ile belirliyebiliyorsunuz (ve hatta tabloyu görüp göremeyecekleri ekleip çıkarma yapıp yapamayacaklarına kadar) ki bu kullandığınız programdan bağımsız mysql'in özelliği.
Kullanıcı avatarı
webaytek
Üye

yok sorun diil zati. :)
phpmyadmin i ben kullanmasını biliyorum ancak isteğim müşterilerime CPANEL i kullandırtmadan - daha doğrusu kurduğumuz siteye ait hiçbir ayara bulaştırmadan direkt kendi isteklerini vermekti yani sadece db ve tablo kontrolü. Onu da bir program vasıtası ile yapmak taraftarıydım.
Aslında phpmyadmin i yazan herkimse allah razı olsun. SQL komutu üretme özelliğine de hasta oldum. ben çok eskiden kullanırdım, o sürümlerde SQL komut üretme galiba yoktu ki ben PHP ye girmeye sadece SQL eksiğim olduğu için hep çekinmiştim. SQL komut üretme özelliği sayesinde hiçbir SQL dökümanına ihtiyacım kalmadı ve rahatça php ye geçiş yaptım. aslında bu başarı phpmyadmin i geliştiren zekanın'dır. KOLAY GELSİN.