DbGrid in satırında bilgi girildiğinde tüm satırı ddoldurtan sonra yamzmaya devam ederken alt satıra otomotik geçmesini nasıl sağlarım.
örneğin word düz yazı yazıyormus gibi satır sonunda otomatık alt satıra geçmesi gibi
DbGrid in satıra bilgi girişinde otomatik alt stıra geçiş
merhaba,
bende anlayamadım aynı satır içindeki yazının hemen alt satırına mı geçmek istiyorsun yoksa yeni kayıt olarak bir alt satıra geçmek mi istiyorsun. excel deki gibi bi alt satıra geçme var birde satırı genişletim iki sarı veya daha fazla yazma gibi.
yeni kayıt olarak bir alt satıra geçmeyi düşünüyorsan kullanıcı satır lardaki alanlara yazıp tab tuşu ile ilerledikçe sona geldikten sonra bir alt satıra geçiyor otomatik olarak. bunu tab değilde başka tuşla yapmak istiyorsan lazio ustamın dediği gibi yapacaksın
kolay gelsin
bende anlayamadım aynı satır içindeki yazının hemen alt satırına mı geçmek istiyorsun yoksa yeni kayıt olarak bir alt satıra geçmek mi istiyorsun. excel deki gibi bi alt satıra geçme var birde satırı genişletim iki sarı veya daha fazla yazma gibi.
yeni kayıt olarak bir alt satıra geçmeyi düşünüyorsan kullanıcı satır lardaki alanlara yazıp tab tuşu ile ilerledikçe sona geldikten sonra bir alt satıra geçiyor otomatik olarak. bunu tab değilde başka tuşla yapmak istiyorsan lazio ustamın dediği gibi yapacaksın
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

burada kayda maxlength degerini kontrol etirip post ve append yapman lazım buda gridde yok dbedit tan bunu kolayca yaoarsın
Kod: Tümünü seç
if dbedit1.MaxLength>=20 then
begin
post ///
commit
XXXXX(dataset , table gibii ). appned;
gibi
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
kullanıcı dbgridde alana bilgiyi giriyor.
Alan yetmediği zaman aşağı ok tusuna basarak
bir alt satıra geçip kayda devam ediyor.
fakat kullanıcı isterki ben hiç ekrana bakmadan bilgilerimi gireyim.
alan dolduğunda aşağı satıra otomatik geçsin ben aşağı ok tusana basmama veya alan dolmusmu diye bakmama gerek kalmasın
dbgridin keyprees proceduresine söyle bir sey olamazmı
if dbgride girilen stringin uzunluğu>= table1yapilanislemler.size then
kaydet dbgridin altsatırna geç.edit mode geç
Alan yetmediği zaman aşağı ok tusuna basarak
bir alt satıra geçip kayda devam ediyor.
fakat kullanıcı isterki ben hiç ekrana bakmadan bilgilerimi gireyim.
alan dolduğunda aşağı satıra otomatik geçsin ben aşağı ok tusana basmama veya alan dolmusmu diye bakmama gerek kalmasın
dbgridin keyprees proceduresine söyle bir sey olamazmı
if dbgride girilen stringin uzunluğu>= table1yapilanislemler.size then
kaydet dbgridin altsatırna geç.edit mode geç