Tapi ile telefon karakter bilgisi okuma...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tapi ile telefon karakter bilgisi okuma...
Herkese kolay gelsın.Uygun bir modem ile hatta basılan tusun okunabildiğini biliyoruz.Pekı karakterler okunabilir mi?Bu nun bir yolu var mı?Yardımcı olursanız sevinirim...
İyi çalışamalr...
İyi çalışamalr...
-
- Kıdemli Üye
selam normalde siz charekterleri okunduğu şekilde alabilirsizi.Ama çok zor bunu yapmak ..Mesela siz charekterleri alsanız bile tam charakterleri algılayamıyacak.Veya charaketterleri alabilmek içinde dalga boyutunu bile hesaplatmak gerekiyor.Yapılabilrimi dersen elbette yapılır ama çok zor ve kasınıtlı olur sanırım.Bu işlemi yapan hazır companentler varsa onlara bakın derim.Ben şahsen bu işlemi yapan cmpanentlerede rastlamadım isterseniz bir araştırın.Kolay gelsin.
yani sızın demek istediğinız ses tanımamı?yapay zeka ile yapılıyo sanırsam...Yani soylenen harfı tanımak .. galıba bundan bahsettınız...eger boyleyse evet,gercekten bu ayrı bır proje konusu bence.... pekı başka nasıl bir yontem izlenebilir...Fikri Olan Varmı?tusa basmalar arasındakı zaman kontrolu sağlıklı bir çözüm olurmu?
selam
her tuşun DTMF (Dual Tone Multi-Frequency) tonu var. okuma işlemi bu frekanslara göre yapılıyor.Dogal olarak o tuşa basıldığında onun sayımı yoksa karaktermi olduğunu ayırt etmek mümkün değildiir.basılma sürelerine bakabilirsiniz ama bu tam sonuç vermez. eğer karakter girileceğini bildiren bir ön ton koyabilirseniz ne bilim özelbir tuş falan belki bişeyler yapılabilir.
kolay gelsin.
her tuşun DTMF (Dual Tone Multi-Frequency) tonu var. okuma işlemi bu frekanslara göre yapılıyor.Dogal olarak o tuşa basıldığında onun sayımı yoksa karaktermi olduğunu ayırt etmek mümkün değildiir.basılma sürelerine bakabilirsiniz ama bu tam sonuç vermez. eğer karakter girileceğini bildiren bir ön ton koyabilirseniz ne bilim özelbir tuş falan belki bişeyler yapılabilir.
kolay gelsin.
selam projeyi yaparkende öncelikle güxel bir algoritma kurulmalı mesela nasıl olabilir.Diyelimki önce bilgisayarınıza A dan Z ye kadar bütün harfleri kaydetmek ve birde heceleri tek tek okuyarak kaydetmek lazım gelir. Sonra siz proğrmaınızda okunan cümleleri hecelere bölörek çağırabilrsiniz sanırım .Buda daha önceki mesajımda dediğim gibi uğraştıracak bir şey.Kolay gelsin.
aslında benim aklımadada şöle bişey geliyor, mesela A B C harfleri 2 tuşunun üstünde olduğunu düşünürse, 2 = A, 22 = B, 222 = C olabilir..
her harften sonra sonlandırıcı karakter #, * vs tuşlanabilir yada belirtilen bir zaman la sonlanabilir.. Ama bu sistemin geçerli olabilmesi için bunu kullanıcılara anlatmak gerekiyor, yani hedef kitlenin kapastesi önemli
her harften sonra sonlandırıcı karakter #, * vs tuşlanabilir yada belirtilen bir zaman la sonlanabilir.. Ama bu sistemin geçerli olabilmesi için bunu kullanıcılara anlatmak gerekiyor, yani hedef kitlenin kapastesi önemli

Selam...
- Bir de ben bir yorum sunayım...
- Şifre oluşturma işlemini kim yapıyor. Sistem yöneticisi ve/veya bilgisayarla otomatik mi yoksa kullanıcı mı ? Her iki sistemde de kullanıcıya 1b2c3n şeklinde bildirseniz de programınız harfleri ihmal ederek, bunları rakamsal olarak algılasın. 122236 gibi. Her kullanıcıya bir kullanıcı kodu verdiğiniz değerlendirildiğinde bu fark sisteminize kaçak giriş adına sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum.
- Bir de ben bir yorum sunayım...

- Şifre oluşturma işlemini kim yapıyor. Sistem yöneticisi ve/veya bilgisayarla otomatik mi yoksa kullanıcı mı ? Her iki sistemde de kullanıcıya 1b2c3n şeklinde bildirseniz de programınız harfleri ihmal ederek, bunları rakamsal olarak algılasın. 122236 gibi. Her kullanıcıya bir kullanıcı kodu verdiğiniz değerlendirildiğinde bu fark sisteminize kaçak giriş adına sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum.